قالب وردپرس درنا توس
چای
چای

طرز تهیه چای

طرز تهیه چای

 

در کشورهای چای خوردنیا، چای با مخالفانی لوشیده می شود. انگلیسی ها شیر در چای می ریزند. روس ها مربا در چای مخلوط می کنند. در آسام هند زیره با چای دم می کنند. در ایران گاهی چای را با لیمو می خورند، و در شمال ایران یک پر از گل بهارنارنج را در قوری انداخته با چای دم می کنند.

«تی – پارتی» با مهمانی چای، سالهاست در انگلیسی متداول گشته و یک ضیافت همراه است که در آن کیک و شیرینی هم مصرف میشود. اما انگلیسی ها بیشتر چای سبز می نوشند، و آن چایی است که به مزاق با آسیایی ها خوش آیند نیست.

ما معمولا چای پررنگ ها، خوش رنگ ها ، داغ، و معطر را میپسندیم، ولی کسانی که قلبشان ضعیف است چای کم رنگ را ترجیح می دهند. طعم چای گوناگون است و بستگی به این دارد که بوته آن در کدام کشور و تحت کدام شرایط و آب وهوا و در چه زمینی عمل آمده باشد. هندوستان بزرگترین مرکز چای کاری دنیاست و قسمت اعظم نیازچای دنیا را تامین می کند.

 مناطق مرتفع، و با آب وهوای مرطوب گرمسیری برای کشت چای مناسب هستند، در سرزمین آسام هند، در سیلان، و یا افریقای شرقی، موقعیت رشد چای بقدری مناسب است که چای چینی، فصل معینی ندارد، بلکه هر هشت تا ده روز یک بار جوانه های بوته چای را می توان چید و به کارخانه فرستاد.

برگ چای همیشه سبز است و خزان ندارد، ولی در مواقع چای چینی تنها جوانه های سبز چای را می چینند و بعد آنها را در کارخانه های چای سازی نخست حرارت به ۲ تا ۳۰ درجه پلاسیده کرده، در ماشین های مخصوص غلات می دهند و ضمن غلت دادن آن را خشک می کنند.

در دنیا صدها نوع چای وجود دارد و در بورس های چای کلکته، کلمبو (پایتخت سیلان) و لندن، هر سال صدها هزار تن چای به صورت حراج معامله می شود. ولی چایی که بدست مصرف کننده می رسد. معمولاچای مخلوط است و چای را خودسر انه نمی شود. مخلوط کرد. در کارخانه های بسته بندی چای، مخلوط کردن چای نوعی هنر است و اندازه های معین دارد.

اندازه در چای مخلوط بقدری اهمیت دارد که یک ذره پس و پیش شدن آن طعم و عطر چای را عوض می کند.

بهترین چای جهان چای دارچیلینگ است که در ناحیه دارجیلینگ واقع در ارتفاع  ۲۰۰۰تا ۲۵۰۰۰۰ متری دامنه های جنوبی با سلسله جبال هیمالیا کشت می شود. بد نیست بدانیم که چای مردانه و زنانه هم  دارد.

چای مردانه که تند، قوی، و پر طعم است در ایالت آسام واقع در شمال هند کشت می شود. و به نام (فقط برای مردها) معروف است. حسن چای مردانه در آن است که در هر آب ولو آب املاح جیوه دار به خوبی دم می شود و طعم دبش خود را تا مدتی پس از نوشیده شدن در دهان باقی می گذارد.

ترکیبات چایی

به قول چینی ها چای، چیزی برتر از یک نوشیدنی است، البته به شرطی که رازش را بدانیم و مثلا بدانیم که منظورمان از نوشیدن چای تهییج با آرام کردن اعصاب  است.

چای محتوی دو ترکیب مهم است:

ترکیب الکالوئیدی تئین (نظیر کافئین قهوه

ترکیب تانین

تئین چای دو دقیقه پس از ریختن آب جوش روی چای و تانین آن در دقایق ششم و هفتم آزاد خواهد شد. اگر قصد شما از نوشیدن چای تحریک اعصاب باشد، باید مقدار چای بیشتری در قوری بریزید و سه یا چهار دقیقه بعد از دم کردن او را بنوشید.

ولی اگر قصدتان تسکین اعصاب باشد، باید تا ده دقیقه برای دم شدن چای صبر کلید و مقدار چای هم باید کمتر از مقدار عادی باشد. اثر کافئین قهوه آلی، و اثرات تلین و تالین چای تدریجی و یکنواخت است.

مطلب پیشنهادی

تسکین دهنده جوش

زیبایی … چگونه…؟

زیبایی … چگونه…؟   تسکین دهنده جوش  ابتدا دو قرص آسپیرین (ضد التهاب) بخورید، و …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *