طریقه نگاهداری انواع خوراکی ها در فریزر (قسمت اول)


طریقه نگاهداری انواع خوراکی ها در فریزر (قسمت اول)

طریقه نگاهداری انواع خوراکی ها در فریزر (قسمت اول)

طریقه نگاهداری انواع خوراکی ها در فریزر

خواننده گرامی مسلماً قبول خواهید کرد که تهیه کردن بسیاری لوازم و اشیاء شاید با داشتن پولی اسان است اما استفاده کردن از آن برای بسیاری اشخاص یا مشکل و یا غیرممکن است، من باب مثال موضوع تهیه کردن یخچال و فریزر است که امروز میتوان گفت در هر منزل یا اغلب خانواده ها موجود می باشد، اما خود من مکررا دیده ام که از ان استفاده صحیح و بهداشتی نمیشوه مثلا خانواده ای را میشناسم که آش رشته و یا آش سماق دو سال قبلی را در فریزر نگاه داشته اند (البته در ظرف های کوچک و جداگانه) و باز شما هم قبول دارید که معمولا سبزی یا کاهو یا امثال آنرا خریده اند اما وقت پاک کردن و یا موقعیت خوردن و یا تعداد نفرات برای مصرف آنها را ندارند، چه میکنند؟

بهمان نحو میگذارند در یک گوشه یخچال، ضمنا ناهار که خورده شد، زیادی آن غذای ناهار را در بشقاب یا زیادی آنرا که در دیگ مصرف نشده است بهمان قسم در یخچال میگذارند، اما برای چند وقت؟ برای هر وقت که اتفاق بیفتد یا مورد لزوم قرار گیرد، یک روز یا دو روز یا یکی دو هفته بعد شاید هم بیشتر (لطفا اشتباه نفرمائید عرض کردم: در یخچال نه در فریزر) یخچال های معمولی را هم که میدانید طبقات مختلف دارد ۴- ۵ طبقه مسلماً طبقه پائین خیلی سرد نیست و هر چه طبقات بالاتر باشد در جد برودت آن بیشتر است به حدی که در آن طبقه کاملا بالا که درب بستهای هم دارد کار فریزر را انجام میدهد که در آنجا آب گذاشته میشود که یخ بزند، آری این شد یخچال و اما فریزر محلی است که در تمام طبقات آن هرچه باشد یخ زده میشود و درجه سرما و برودت آن خیلی زیاد است، این را میگویند.

فریزر بهمین لحاظ در یخچال ها و فریزرها درجات نشان دهنده برودت مختلفی هست، که با علامت های ستاره (*) یک ستاره تا چهار ستاره و یا ۸ تا او یا (۱) تا (۵) و (۶) علامت گذاری شده است که اشخاصی بدانند خوراکی خود را در کدام درجه سرمای یخچالی یا فریزر نگاهداری کنند که متاسفانه شاید بتوان گفت اغلب خانواده ها این موضوع مهم را در نظر نمیگرند و فقط دلشان خوش است که یخچال تهیه کرده اند و خوراکیها و باقیمانده غذاهایشان را در ان میگذارند.

باز همان قسم که بعداً تاریخ و مدت زمان نگاهداری خوراکی ها را در یخچال باطلاعاتان میرسانم، که هر خوراکی پخته یا نپخته .

گوشت ها و لبنیات را مدت زمان معینی میتوان در یخچال یا فریزر نگاهداشت بخاطر داشته باشید که وقتی قرار دیر این شد که فلان خوراکی را در آن مدت زمان معین فقط میتوان در یخچال نگاهداشت، برای مصرف کردن آن خوراکی حتماً باید قبل از اینکه آن مدت به سر آید آن خوراکی را باید مصرف کرد، نه بعد از آن، زیرا در ان مدت زمان قید شده ان خوراکی قابل مصرف است اما از آن مدت زمان که گذشت دیگر نمیتوان صحت و سلامت و بهداشتی بودن و قابل مصرف بودن آنرا تضمین کرد. باز موضوع گذاشتن و (مهمتر است عرض کنم) نگذاشتن سبزی و بقولات خام و میوه های خام را در یخچال فراموش نفرمائید که موضوع بسیار مهمی است که اهمیت آنرا بعدا باطلاع میرسانم. بهرحال، قرار بر این شد که هر نوع خوراکی را باید در محل مخصوصی و در طبقه بخصوصی و در درجه برودت معینی نگاهداشت و اگر این موضوع در نظر گرفته نشود سلامت آن خوراکی را نمی توان تضمین کرد

جابجا کردن خوراکی ها

تا اینجا معلوم شد که برای هر غذائی یا خوراکی ای که در یخچال یا فریزر میگذاریم باید تاریخ تعیین شود ولی چون این غذاها را بتدریج در یخچال یا فریزر میگذاریم، بنابراین هنگام تاریخ های تازه گذاشته شده را بعدأ، بالطبع آن خوراکی هائی را که تاریخ مصرف آن گذشته است و هنوز به مصرف نرسیده است باید دور ریخت.

همیشه روی خوراکیها را بپوشانید

البته میدانید نوارهای پلاستیک مخصوصی هست خیلی نازک که هر وقت تصمیم بگیرید خوراکی ای را در پخچالی بگذارید کافی است که یک تکه از آن را ببرید یا بکنید و بقسمی روی آن ظرف خوراکی بگذارید که اطراف آن ورقه پلاستیک به اطراف آن ظرف چسبیده شود. این عمل دو خاصیت دارد، یکی اینکه آن خوراکی خشک نمیشود، دوم اینکه بوی خوراکیها به همدیگر سرایت نمیکند و بوی اصلی خوراکی محفوظ خواهد ماند.

طریقه نگاهداری انواع خوراکی ها در فریزر (قسمت دوم)


دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد