علت برخی تناقض ها در شرح خواص و مضرات  خوراکی ها و میوه ها در کتب قدیم/ قسمت اول


علت برخی تناقض ها در شرح خواص و مضرات  خوراکی ها و میوه ها در کتب قدیم/ قسمت اول

علت برخی تناقض ها در شرح خواص و مضرات  خوراکی ها و میوه ها در کتب قدیم

  به عنوان مثال، چرا آبغوره در برخی باعث علاج پا درد و در بعضی باعث شدید آن است؟ در این مورد باید گفت چنانچه علت پادرد از زیادی اسید اریک و نقرس باشد، آبغوره باعث علاج بیماری است اما در موارد  دیگر به علت داشتن طبع سرد باعث تشدید بیماری می شود. اما به طورکلی، علت اصلی تناقض گفته ها دو مورد است.۱.نوع مصرف خام با پخته: به عنوان مثال در کتب ایرانی از اسفناج به عنوان سبزی مضر کبد نام برده شده چون به صورت سرخ کرده و بو مصرف می شود و در اروپا و امریکا از آن به عنوان سبزی مفید نام  برده شده چون به صورت خام یا آب پز مصرف می شود. ۲. مقدار مصرف: به عنوان مثال شما درباره خواص و مضارچای  و قهوه مطالبی متضاد در جرائد خوانده اید. به طور کلی نظام و ساخ بدن آدمی بر پایه اعتدال است، پس چای و قهوه به مقدار کم،  مفید ولی به مقدار زیاد و غلیظ مضر است. همچنین بیماری ورم پرو در افراد مجرد و تارک دنیا و نیز شهوتران بسیار شایع است، تعادل را فراموش نکنیم. البته گاه تأثیر درمان در نوع و طریقه مصرف خوراکی متفاوت  است  در این جا به برخی موارد که ذکر ان خالی از لطف نیست اشاره می کنیم :طبع هندوانه سرد است و طبع تخم آن گرم، اگر به کودکان خود توصیه کنید.تخمه های  هندوانه ها را با خود هندوانه بجوند و بخود هیچگاه به دل درد مبتلا نخواهند شد.اسفناج خام برای کبد مفید است و اسفناج سرخ کرده برای کبد مضر استمصرف ماءالشعیر و شلتوک برنج به مقدار کم برای زنان توصیه شده ولی مقادیر زیاد آن مسقط جنین است.شبدر تازه ملین است و شبدر خشک قابض همینطور برگ زبان  گنجشک ملین است و پوست ساقه گیاه قابضچای و قهوه به مقدار کم تا سه فنجان در روز برای قلب و اعصاب .مفید، ولی مقادیر زیاد آن برای قلب مضر استزرده تخم مرغ دارای هورمون های جنسی زنانه و سفید هتخم مرغ دارای هورمون های جنسی مردانه استمصرف جوشاندهی رازیانه در مقادیر کم باعث ازدیاد شیر مادران شیرده است ولی مقادیر زیاد آن باعث عدم ترشح شیر مادر می شود.مصرف آبلیموی کهنه یا شیشه ای برای مبتلایان به ناراحتی های معده ممنوع است ولی آبلیموی تازه از داروهای معالج زخم معده به شمار می ید.زیتون سیاه گاهی باعث ایجاد سردرد است، ولی جوشانده ریشه درخت زیتون سیاه باعث رفع سردرد می شود.سیب رسیده قرمز تب بر و ملین و مفید برای معده و پرش اعضاء (و تیک های عصبی) است، ولی سیب کال و سبز تب و ضعف و یبوست و دل درد ایجاد می کند و باعث پرش اعضاء یا اختلاج است.شکر تصفیه نشده ملین است، ولی شکر تصفیه شده یا سفید ایجاد وست می کند به مصرف خیار با پوست مدرتر است تا خیار بدون پوست.سیب زمینی سرخ کرده چاق کننده است، ولی سیب زمینی آبپز (البته با ماست چکیده بهتر است) لاغر کننده به شمار می آید.لیموی تازه باعث خشکی مزاج می شود ولی اگر همراه با گوشت (یا بافت) و لیمو مصرف شود اثر یبوست آور نخواهد داشت.میوه به ضدعفونی کننده روده و مصرف کم آن مفید است، اما مصرفزیاد آن به علت ایجاد یبوست باعث چسبندگی روده و یبوست می شود.پیاز به علت داشتن پنی سیلین از نفریت کلیه پیشگیری میکند ولی هنگام عارض شدن بیماری مصرف آن ممنوع است.حجامت باعث پیشگیری از سکته قلبی است ولی بعد از سکته قلبی، حجامت کردن به علت ایجاد بار و فشار بر قلب مضر و ممنوع است.غوره گاهی باعث علاج آبریزش دهان می شود و بعضی مواقع نیز علت اصلی ان است. مصرف زیاد ان کاهنده نیروی جنسی است ولی اگر به مقدار کم مصرف شود باعث تقویت نیروی جنسی است.علت برخی تناقض ها در شرح خواص و مضرات خوراکی ها و میوه ها در کتب قدیم/قسمت  دوم

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد