عناصر ناچیز اما حیاتی موجود در غذاها چیست ؟؟


عناصر ناچیز اما حیاتی موجود در غذاها چیست ؟؟

 عناصر ناچیز اما حیاتی موجود در غذاها چیست ؟؟

ریز مغذی ها به عنوان مواد حیاتی برای بدن نامیده میشوند، به این دلیل که آنها برای اندام ها حیاتی و ضروری بوده وبدن تنها قادر است که مقدار کمی از آنها  را بسازد و یا این که اصلاقادر به ساخت ان نیست  ویتامین ها املاح ،موادمعدنی و عناصر شیمیایی برای حیات ضروری است، اشاره نمود، همچنین مواد خاصی که در درون گیاهان وجود دارند. این امر به نظر متضاد به گونه ای غیر نرمال به نظر می رسد، که تعداد افرادی که دارای وزن عادی بوده و یا اضافه وزن نیز دارند به علت کمبود املاح و مواد مورد نیاز بدن رو به افزایش است؛ این گونه از کمبودها دارای عواقب ماندگار نیز هستند. علت این است که میزان ویتامین موجود در میوه جات و سبزیجات به علت برداشت محصول در هنگام نارس بودن و در واقع زودتر از زمان موعود، راه های طولانی حمل و انتقال و همچنین انبار کردن غیرتخصصی، به میزان چشم گیری کاهش مییابد. دلیل دیگر کمبود املاح و عناصر شیمیایی این است که زمینهای زراعی به علت برداشت و کاشت محصولات به صورت مکرر از لحاظ املاح ضعیف هستند، همچنین گیاهان به علت افزودن کودهای شیمیایی و سمومدفع آفات نباتی و حشرات قادر به جذب عناصر شیمیایی لازم برای ادامه ی حیات به طور کامل نیستند. علاوه بر همه ی موارد ذکر شده در تولید مواد غذایی به روش صنعتی به عنوان مثال غلات، تمامی لایه های اطراف مغز یا به قولی سبوس آنها که حاوی املاح ضروری و لازم بدن هستند، جدا می شود. پس سعی نمایید که از کمبود املاح و ویتامین ها، جلوگیری کنید. این که شما به چه روشی عملنمایید . بدن ما یک کارخانه بزرگ بیوشیمی است، در بدن یکانسان بالغ هفتاد بیلیون سلول بدن در هر ثانیه از عمر،میلیاردها فعل و انفعال شیمیایی انجام میدهند. املاح معدنی این فعل و انفعالات را در بدن ما امکانپذیر میسازند، و باید در تمام عمر به صورت مداوم آنها را مصرف نمود. این املاح وارد شده به بدن به صورت مشبک به یکدیگر متصل و در ارتباط هستند. اگر تنها یکی از این املاح در این زنجیره کم باشد، تمامی فعل و انفعالات و عکس العملها تحت تاثیر قرار می گیرند. متابولیسم و سوخت و ساز بدن کند شده و قدرت توانایی و عملکرد نیز کاهش مییابد و سیستم دفاعی بدن نیز مقاومت کمتری پیدا می کند. بسیاری از بیماریها تنها به علت کمبود یک املاح یا ویتامین به وجود می آیند.ویتامینها در واقع عناصر پروتئینی هستند که برای بدن حیاتی می باشنداما بدن قادر به ساخت آنها نبوده و یا تنها قسمتی از آنها را میتواند تولید کند. در نتیجه بدن محتاج به عوامل خارجی برای کسب ویتامین است. در کنار عملکرد بسیار مهم در سوخت و ساز بدن، ویتامین ها به عنوان انتی اکسیدان ها از سلول های بدن در برابر رادیکالهای اکسیژن محافظت می کنند (در اینجا پیشنهاد می شود که به مصرف املاح مغذی و مکملهای غذایی درمحققین به این امر پی برده اند که در اندام های بدن انسان بیش از هشتاد املاح معدنی متفاوت یافت می شوند. شصت نمونه از عملکرد آنها تنها در متابولیسم و سوخت و ساز خلاصه می شود. املاح معدنی (مصرف روزانه به صورت کلی در حدود صد میلی گرم) به صورت املاح و عناصر غیرآلی مانند کلسیم، کلر، منیزیم، کالیوم، سدیم و فسفر و همچنین مقدار بسیار ناچیز عناصر شیمیایی که مقدار کمی از آن برای بدن ضروری است مانند کبالت، آهن، فلور، ید،مس و منگنز، نیکل، سلنیوم و روی می باشند. 

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد