لیمو ترش و خواص جادویی آن/ قسمت اول


لیمو ترش و خواص جادویی آن/ قسمت اول

لیمو ترش و خواص جادویی آن

 

لیمو ترش

لیمو پر از ویتامینهای B A و بویژه C، دارای آهن، کلسیم، فسفر و پتاسیم .است در لیمو اسیدهای زیادی وجود دارد که معروفترین آنها اسید بزرگترین دشمن اسید اوریک است و خون را رقیق کرده و مجاری دستگاه هاضمه و دستگاه ادرار را ضدعفونی می کند. در اینجا نباید اسید سیتریک (جوهر لیمو) طبیعی و آلی را با اسید سیتریک مصنوعی و شیمیایی که بهتر است از مصرف آن صرف نظر کرداشتباه کردلیمو به علت داشتن خواص اسیدی  گاهی ضد املاح معدنی  معرفی  شده است و حال آنکه با تجارب علمی و عملی که به عمل آمده است اشتباه بودن این نظریه ثابت گردیده است. اسیدهای میوه ها بویژه اسید سیتریک، اسید مالیک، اسید تاتریک ممکن نیست املاح معدنی را نابود کنند  زیرا برخلاف اسید های شیمیایی که در لابراتور می سازند همیشه همراه یک باز است. باز، در اصطلاح شیمیایی، ماده ای است که با یک اسید ترکیب یافته وملحی را به وجود می آورند.اسیدهایی که ضد املاح معدنی هستند اسیدهای شیمیایی و صنعتی مثل سرکه مصنوعی هستند. در اسید لیمو در بدن تحلیل می رود و فضولات را حل کرده و تورم مخاط  را برطرف میکند به همین علت است که اسید لیمو در ابتدا حلال و بعد تقویت کننده می شود. به این ترتیب، برخلاف عقیدهٔ عمومی هرقدر میوه ای ترش باشد عمل قلیایی کردن آن بیشتر خواهد بود.آبلیمو به مقدار زیاد، باسیل های وبا، تب تیفوئید (حصبه) و اسهال خونی را کشته و نابود می کند.همینطور اگر آبلیمو را روی گوشت تازه و یا ماهی بریزید از حوادثی که ممکن است در اثر کهنگی و یا فساد گوشت رخ دهد جلوگیری خواهد آبلیمو را اگر به سس و یا غذاهای ثقیل و سنگین بزنند هضم آن راآسان و سهل خواهد کرد. آبلیمو دارای مقدار زیادی ویتامین است و اگر چند قطره آن  را به آبمیوه ها بزنند رنگ و ویتامین های میوه را تا مدتی حفظ خواهد کرد.دکتر گیلورد هاوزر غذاشناس معروف نیز در مورد حفظ رنگ آب میوه ها توصیه می کند پس از اینکه آب میوه ای گرفته شد چند قطره آب لیموی تازه را در آن بچکانید تا از تغییر رنگ و طعم آن جلوگیری کند.برای معالجهٔ سوء هضم با آبلیمو میتوان داروی ثمربخشی را تهیه کرد که طرز تهیه آن این است: آبلیموی تازه را بگیرید و یک لیوان را از آب معدنی ویشی و یا آب معمولی پر کنید و یک قاشق کوچک قهوه خوری جوش شیرین را در آن بریزید و متناوباً تا وقتی محتوای لیوانها تمام نشدهاز هر دو بنوشید. این داروی ساده و سهل الحصول درمان مؤثری برای سوء هضم استکه شما هم می توانید آن را تهیه کنید و به کار برید

امراضی را که با لیمو معالجه می کنند

در سالاد سبزی ها و میوه های خام برای چاشنی باید به جای سرکه صنعتی آبلیمو را به کار برد، استعمال آبلیمو سبب می شود که غذا زودتر هضم شود و هم ذایقه از طعم و عطر آن لذت برد. لیمو دارای خواص ادرارآور است و در معالجهٔ رماتیسم، نقرس، سنگ کلیه، نیز مفید است. و چون خون را پاک میکند برای جوش پوست، دمل و کورک، سودا و امراضی جلدی نیز فایده دارد. در بیماری هایی که در اثر عفونت مجاری دستگاه هاضمه به وجود می آید برای معالجهٔ آن پزشکان ماست و یا مواد شیری را که دارای مخمرهای شیری هستند توصیه می کنند.بدبختانه لبنیات بیشتر با شیر چربی گرفته تهیه می شود که کازئین آن قابل هضم نیست و برای تهیه ماست شیر را میجوشانند در نتیجه تمام ویتامین C آن از بین میرود، برای جلوگیری از این عیب بهتر است ماست را با آبلیمو تهیه کنند و برای تهیه ماست با آبلیمو باید آبلیمو را قطره قطره در نیم لیتر شیر چکانیده و با یک قاشق شیر را به هم زد تا سفت شود و در این حال شیر بسته شده و دیگر اب لیمو لازم ندارد این شیر را باید بلافاصله مصرف کرد، ماستی که به این ترتیب تهیه می شود علاوه بر اینکه تمام مواد شیر کامل و ویتامینها را داراست، دارای مقدار سرشاری ویتامین C لیموست و برای ضدعفونی کردن دستگاه هاضمه فوق العاده مفید است و دارای تمام خواص اسید لیمویی باشد. ممکن است اگر میل داشته باشید ماستی که با آبلیمو تهیه می شود شیرین کنید ولی به مقدار خیلی کم باید شیرین کنید، و در این مورد اگر عسل یا ملاس سیاه را به جای قند و یا شکر مصرف کنید بهتر خواهد بود. برای رفع عطش بیماران باید به آنها شربت آبلیمو داد و برای تهیه چنین شربتی باید آبلیمو را در نیم لیتر آب شیرین اضافه کرد. ج توصیه شده است قند را اگر محکم به پوست لیمو بمالند اسانس پوست لیمو را به خود جذب کرده و شربت لیمو را بیشتر معطر خواهد برای تهیهٔ لیموناد بالیمو، در بشکه کوچکی پنج لیتر آب بریزید و یک لیموی بزرگ را با پوست قطعه قطعه کنید، پانصد گرم شکر و یک گیلاس کوچک سرکه را در آن بریزید و هر روز دو بار آن را به هم بزنید. با وقتی هشت روز گذشت آن را صاف کنید و در بطری بریزید و دربطریها را محکم ببندید اگر احتیاج به کلسیم دارید در یک بطری که یک ربع لیتر آب دارد، یک پوسته تخم مرغ را نرم کنید و در بطری را محکم ببندید و آن را تا دوساعت در جای خنکی بگذارید سپس بطری را حرکت بدهید و صاف کنید و نیم لیتر آب و مقداری قند به آن اضافه کنید و هر روز چند بار مقداری از این شربت کلسیم دار را میل کنید.تهیه این شربت و مصرف آن را سه هفته ادامه دهید تا به کلی رفع کمبود کلسیم از شما بشود لیمو ترش و خواص جادویی آن/ قسمت دوملیمو ترش و خواص جادویی آن/ قسمت سوملیمو ترش و خواص جادویی آن/ قسمت چهارملیمو ترش و خواص جادویی آن/ قسمت پنجم

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد