مارچوبه سرشار از ویتامینهای A و B


مارچوبه سرشار از ویتامینهای A و B

مارچوبه سرشار از ویتامینهای A و B

 

مارچوبه

مارچوبه سرشار از ویتامینهای A و B است. نود و سه درصد آن آب است.این سبزی خاصیت غذایی کمی دارد ولی سرد و سالم است و هضم آن هم خیلی بسرعت انجام میگیرد به طوری که هر معدهٔ ناتوان و علیلی هممی تواند آن را به تحلیل ببردمارچوبه دارای مقدار زیادی فسفر است، به همین جهت مصرف آن برای کسانی که فعالیت فکری دارند و یا از بستر بیماری برخاسته و دورهٔ نقاهت را می گذرانند و یا ضعیف هستند توصیه شده است. مصرف مارچوبه در رماتیسم شدید مفصلی، نقرس، ورم مثانه، پرستات، سوزاک و همچنین کسانی که مبتلا به امراض عصبی هستند به .علت اینکه ایجاد ناراحتی و بی خوابی می کند منع شده است هیچ وقت نباید پوست مارچوبه را به دور بریزیم، زیرا این قسمت  دارای بیشتر ویتامین هاست و همین قسمت است که دارای طعم زیادتری هم هست مارچوبه را به دقت بشویید و پوست آن را هم در نیاورید، زیرا پوست آن با آب پختهٔ این سبزی پوتاژ ممتازی به وجود می آورد. پنجاه گرم ریشهٔ مارچوبه را در یک لیتر آب پنج دقیقه بجوشانید و هر روز پنج فنجان ناشتا از این جوشانده را بخورید، این جوشانده ادرارآور   است  و در تنمام موارد ی که احتیاج به جوشانده مدی است ان را تجویز  میکنند، فقط باید مجاری ادرار مجروح نباشد که مضر واقع میگردد این جوشانده به ادرار بوی بدی می دهد که برای جلوگیری از آن باید در ظرف ادرار یک مشت نمک طعام و یا کمی آب اکسیژنه به کار برد. بیمارانی که مجاری ادرارشان مجروح است و نمی توانند این جوشانده را مصرف کنند جوشاندهٔ پنج ریشه را مصرف میکنند، و این جوشانده را به مقدار مساوی از ریشهٔ خشک مارچوبه، رازیانه، راج، کرفس مخلوط است و مقدار آن نیم مشت از ریشه های خشک این گیاهان برای یک لیوان آب است، که هر روز ناشتا باید سه فنجان از آن را خورد، و برای تهیهٔ آن هم باید پنج دقیقه آن را جوشانید شربت غلیظی که از نوک مارچوبه تهیه می شود به مقدار سه قاشق سو پخورى در روز برای بیماریهای قلبی، انسداد مجرای طحال و کبد و در مورد بیماری یرقان مصرف می شود برای تهیهٔ این شربت باید سرهای مارچوبه را در هاون کوبیده و شیر آن را کشید و چند ساعت بعد وقتی ته نشین شد باید آن را صاف کرد. سپس، آن را در بن ماری ریخت و در مقابل صد گرم این شربت صد و هشتاد گرم شکر به آن اضافه کرد و به هم زد تا اینکه شربت به قوام بیاید، سپس باید آن را در بطری در بسته ای ریخت و در آن را محکم بست و در جای خشکی حفظ کرد

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد