معرفی گیاه دارویی ریواس


معرفی گیاه دارویی ریواس

معرفی گیاه دارویی ریواس

 

ریواس

ریواس دارای ویتامین B و C است. به شکل کمپوت و مربا اگر تهیه کنند خنکی، مقوی، ملین و کرم کش است.کمپوت ریواس به هر معده ای می سازد و حتی بچه ها هم میتوانند آن  را هضم کنند، به همین جهت است که مصرف آن در بی اشتهایی، درد معده و بیماری های کبدی تجویز شده است. ریواس دارای اسیدهای چندی است که با کلسیم ترکیب شده و جذب بدن  میگرددبه همین علت است که توصیه شده است در موقع تهیه مربای ریواس وقتی پختن آن تمام شد در مقابل پانصد گرم مربای ریواس یک قاشق چای خوری کوچک گچ نرم آسیا شده در آن بریزند. ریشه های بعضی از انواع ریواس را که در چین و مشرق می روید اگر خشک کنند و بسایند، گرد زردرنگی به وجود می آید که در داروخانه ها وجود دارد و به مصارف طبی می رسد و آن را ریوند چینی می گویند. اگر گرد ریوند چینی را به مقدار دو تا سه گرم با کمی عسل مخلوط کنید داروی ملین ملایمی را به دست میدهد که تولید دل درد نمی کند و معده و روده را هم خسته نمی سازد دم کردهٔ گرد ریوند چینی به مقدار سه تا پنج گرم در یک فنجان آب اگر سرد و قبل از غذا مصرف شود موجب تقویت بدن است. در مصرف گرد ریوند چینی نباید زیادهروی و اسراف کرد، زیرا در بسیاری از اشخاص بعد از اینکه عمل مسهل را در آنها انجام می دهد آنها  مصرف گرد ریوند چینی برای اشخاصی که مبتلا به سوء هضم و تخمه هستند به علت اینکه ترشی معده آنها را زیاد می کند و همچنین در اشخاصی که بواسیر دارند به علت اینکه احتقان خون می آورد منع شده ست بعضی از خانه داران خواسته اند از نظر اقتصادی دلسوزی عاقلانه ای نشان دهند از این جهت برگ ریواس را به جای برگ اسفناج مورد استعمال قرار داده و خواسته اند آن را به همان مصارف برسانند، از این موضوع باید بکلی چشم پوشید، زیرا برگهای ریواس دارای مقدار بسیاری اسید اکسالیک است و اسید اکسالیک هم به مقدار زیاد سم قوی است اگر ساقه های ریواس را پیش از پختن در آب جوش بیندازید بسیاری از مواد ترشی خود را از دست خواهد داد و قند کمتری برای شیرین کردن آن مصرف خواهید کرد در ماه های اردیبهشت و خرداد، در انگلستان نوشابه مطبوعی از ریواس تهیه میکنند که مدت زیادی می ماند و طرز تهیه آن این است: ده کیلو ریواس را بشویید و با پوست به صورت مکعب های کوچکی ببرید بدون اینکه آنها را دوباره بشویید، بعد آن را مدت هشت روز در بیست لیتر آب بخیسانید و هر روز سه بار آن را به هم بزنید بعد از هشت روز آن را صاف کنید و در چلیکی بریزید و خلال پوست دو عدد لیمو را با سه کیلو شکر به آن اضافه کنید و بعد آن را آنقدر در آب بریزید تا مجموعاً پنجاه لیتر نوشابه به دست آید اگر ظرف های آلومینیومی شما بر اثر سوختن غذا رنگ برداشته است و یا در داخل دیگ آشپزخانه ریزه های غذا چسبیده و با شستن هم پاک نمی شود، چند دمبرگ ریواس را با آب در آن ظرفها بجوشانید به کلی  پاک می شود.

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد