منابع اسید پانتوتنیک و آثار کمبود آن / قسمت اول


منابع اسید پانتوتنیک و آثار کمبود آن / قسمت اول

منابع اسید پانتوتنیک و آثار کمبود آن

  برای جذب اسید پانتوتنیک باید بیوتین و اسید فولیک در خون وجود داشته باشد. این ویتامین به صورت Calcium pantothenite آماده فروش می باشد. اسید پانتوتنیک در: جگر، دال ، قلوه، مخمّر آب جو، گندم، سبوس کامل برنج و غلات و سبزی های سبز وجود دارد.این ویتامین در اثر پختن زیاد و حرارت زیاد از بین میرود. فقدان اسید پانتوتنیک باعث:خستگی ، سردرد، سرگیجه، ضعف، تپش شدید قلب، گرفتگی عضلات، سرماخوردگی، عفونتهای فوقانی مجاری تنفسی ، افسردگی، ستیزه جویی ، پایین بودن دائم قند خون، رعشه در حالت باز کردن انگشتان و کمبود گاماگلوبولین می شود. در اثر کم بود آن، بالارفتن درجه رسوب خون که این یکی از نشانههای آسیب پذیری بدن در مقابل عفونتهاست دیده می شود. بدی هضم، پایین آمدن درجه هضم، کم شدن فشار خون و یبوست شدید نیز یکی از عوارض کمبود اسید پانتوتنیک یکی از ویتامینهایی است که بدون وجود آن:قند و چربی به انرژی تبدیل نمی شود و برای هریک از سلولهای بدن این اسید لازم است و بدون وجود آن اسید پارا آمینو بنزوئیک و کولین بکار گرفته نمی شوند. در اثر فقدان این ویتامین بویژه به غدد فوق کلیوی آسیب می رسد.در زمان جراحی سوختگی ها، تشنجات روانی و هرگونه فشاری که به بدن وارد شود که مقادیر زیادی هورمون لازم باشد، به همان اندازه هم اسید پانتوتنیک لازم است.در حقیقت می توان گفت که اثر این اسید مانند اثر کورتیزون در بدن است.

رابطه حساسیت ها و آلرژی ها با اسید پانتوتنیک

فقدان اسید پانتوتنیک یکی از عوامل پیدایش آلرژی و حساسیتها به شمار میرود این حساسیت یا آلرژی در بیشتر کودکانی که از شیر خشک تغذیه می شوند دیده می شود . زیرا شیر مادر غنی از ویتامینهاست.اسید پانتوتنیک در جریان استریلیزه شدن شیراز بین میرود. در غذای کودکان در شیر خشک و غذاهایی که استرلیزه شده اند، اثری از این ویتامین دیده نمی شود. برای از بین بردن اینگونه حساسیتها باید به رژیم غذایی، اسید پانتوتنیک و مخصوصاً ویتامین C اضافه شود. عوارض کمبود این ویتامین پایین بودن قند خون، سرگیجه، ضعف، عصبانیت و نابینایهای گذرا خواهد بود.در هنگام سلامتی برای تبادل انرژی، قند خون کم میشود در این حال گلیکوژن و نشاسته فورا به قند تبدیل می شوند، این امر موجودی قند خون را افزایش می دهد. اگر ذخیره گلیکوژن ته کشید و تمام شد ، غدد فوق کلیوی وارد عمل می شوند و از پروتئین های بدن مخصوصا پروتئین های بافت لنفاوی را تجزیه کرده، به قند و چربی تبدیل می نماید، این قند وارد خون می شود. وقند خون را به حد طبیعی می رساند. و مقداری از ان دوباره به گلیکوژن تبدیل می شود. تا برای مصرف بعدی اماده باشد.حال اگر به حیوانی اسید پانتوتنیک کافی داده شده باشد. در هنگام فشارهای وارده هرگونه که باشد، بدن مقاومت کرده ، قند خون بالا می ماند، گلیکوژن ذخیره بدن چندین برابر می شود، تابرای ضرورتهای ناگهانی آماده باشد.اگر اسید پانتوتنیک کم باشد، قند خون به سرعت پایین می آید، زیرا هورمون  های غدد فوق کلیوی که برای تبدیل پروتئین به قند و چری لازم است، به وجود نمیآید. که در این حال حمله های اسمی ، تحریکات روحی ، عود زخم معده و اثنی عشر و بسیاری از عوامل ناسازگار دیگر به علت ضعف غدد فوق کلیوی پیش می آید.اگر کسی به عللی تحت درمان با کورتیزون باشد، میتوان گفت در حقیقت دچار کمبود اسید پا نتوتنیک است.منابع اسید پانتوتنیک و آثار کمبود آن / قسمت دوم

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد