میدانید ریحان چه خواصی دارد..؟؟


میدانید ریحان چه خواصی دارد..؟؟

 میدانید ریحان چه خواصی دارد..؟؟

 

ریحان 

ریحان را به فرانسه Le Basilic میگویند و در کتابهای قدیمی فرانسه به آن لقب گیاه سلطنتی داده اند.ریحان گیاهی است که اصلاً در هندوستان بوده است، ولی از قرن دوازدهم کشت آن در فرانسه معمول شده و امروزه تقریباً در همه کشورها کاشته می شود و جزء سبزی های خوردنی مصرف دارد و همه آن را می شناسند. این گیاه ساقه ای دارد که طول آن به بیست تا چهل و پنج سانتیمتر  میرسد و عطر مطبوعی از آن پراکنده می شود، ساقهٔ آن رنگ سبز است، دارای برگ های بسیاری است که آن برگها را مصرف می کنند.شما در هر جا که هستید اگر زمستان شدید و سختی ندارید می توانید تخم ریحان را بکارید و محصول آن را بردارید. ریحان را حتی در گلدان تزیینی می توانید بکارید و مثل گل هر روز به آن آب بدهید تا به گل بنشیند.گلهای آن اندکی صورتی و سفیدرنگ و شکل آن هم قشنگ است ساقه های ریحان را میتوانید برای ایام زمستان خشک کنید. طرز خشک کردن آن این است که آن را روی بندی در انبار آویزان کنید تا خشک شود، سپس خشک شدهٔ آن را در قوطی های محکمی نگهداری کنید

خواص ریحان

در زمستانهای بسیار قدیم در هندوستان، برهمنان ریحان را به نام تولسی برای تطهیر آب به کار میبرند و آن را در مورد اشخاصی که دچار امراض  روحی بودند مصرف می کردند 

موارد استعمال ریحان

ریحان به شرح زیر و به ترتیبی که شرح میدهیم می توانید برای معالج  امراض مصرف کنید غم و اندوه و ضعف اعصاب بیست تا پنجاه گرم گل و ساقه و برگ ریحان را در یک لیتر آب جوش مدت دوازده دقیقه دم کنید و بعد آن را صاف کرده با عسل یا شکر تصفیه نشده شیرین کنید و بعد از هر غذا یک فنجان از آن را مصرف کنید.سیاه سرفه بیست گرم از گل و ساقه و برگ ریحان را با بیست گرم آویشن مخلوط کنید. و یک لیتر آب جوشی را روی آن بریزید و بگذارید دوازده دقیقه دم بکشد.بعد دو قاشق سوپخوری عسل را به آن اضافه کنید و هر نیم ساعت چندقاشق از آن را به بیماران مبتلا به سیاه سرفه بدهید.أنواع قولنج و اسهال بیست تا پنجاه گرم گل و ساقه و برگ را در یک لیتر آب جوش مدت دوازده دقیقه دم کنید و بعد آن را صاف کرده و با عسل و یا شکر شیرینکنید و یک فنجان از آن را بعد از هر غذا مصرف کنید. .تب، گریپ بیست گرم گل و ساقه و برگ ریحان را در یک لیتر آب سرد بریزید و آن را روی آتش بگذارید تا به جوش بیاید و چند دقیقه بجوشد و بعد آن را صاف کنید و با شکر یا عسل شیرین سازید، وقتی سرد شد در هر روز چند جرعه از آن را بنوشیدگلودرد، آنژینبیست تا پنجاه گرم گل و ساقه و برگ ریحان را در یک لیتر آب جوش دم کنید و دوازده دقیقه بگذارید دم بکشد، بعد آن را صاف کنید و با عمل با شکر شیرین سازید و هر روز دو فنجان از آن را بنوشید و در طی روز چند بار با همان دم کرده غرغره کنید.میگرن و انواع سردرد پنج تا ده گرم از ریحان را در یک فنجان آب جوش مدت دوازده دقیقه بگذارید دم بکشد، بعد آن را صاف کنید و با عسل یا شکر شیرین کنید و بعد از هر غذا یک فنجان از آن را مصرف کنید . گل مژه، تحریکات چشم یک دسته برگ ریحان تازه را بچینید و آن را به قطعات کوچکی خورد کنید و آن را در وسط کمپرسی که از گلاب درست کرده اید بگذارید و این کمپرس را در یک ساعت روی چشم نگه دارید ورم پستانبرای اینکه ورم پستان معالجه شود باید پنجاه گرم ریحان را در یک لیتر گلاب بریزید و چهل و هشت ساعت بگذارید بخیسد بعد با این آب  پستان را کمپرس کنید و ضماد روی آن بگذارید

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد