قالب وردپرس درنا توس
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / نکاتی درباره برچسب های موادغذایی /قسمت اول
برچسب های موادغذایی
برچسب های موادغذایی

نکاتی درباره برچسب های موادغذایی /قسمت اول

نکاتی درباره برچسب های موادغذایی

 

ممکن است شما برچسب های تغذیه ای را روی محصولات غذایی دیده باشید و به روش خودتان از اطلاعات آنها استفاده کرده باشید. ممکن است میزان انرژی آن را نگاه کرده باشید یا مقدار چربی موجود در آن برایتان مهم بوده باشد. با این حال هر چه شما با این اطلاعات و شیوه استفاده از آنها آشناتر باشید، میتوانید بهتر آنها را در جهت حفظ سلامت خود به کار ببرید.

همانطور که هرروز برای وعده های غذایی خود برنامه ریزی می کنید و همانطور که هرروز آشپزی می کنید، زمانی که به خرید می روید، باید از برچسب های غذایی استفاده کنید. برچسب ها به شما کمک می کنند تا بفهمید چه مقدار از مواد مغذی را در طول یک روز مصرف می کنید و براین اساس می توانید محصولات گوناگون را با هم مقایسه کرده و مناسب ترین محصول را برای خود انتخاب کنید و رژیم غذایی خود را به سمتی ببرید که در ان مصرف میوه ها، سبزیها، دانه های کامل غلات و لبنیات بدون چربی یا کم چرب بیشتر باشد.

باتوجه به برچسب موادغذایی می توانید غذاهایی را انتخاب کنید که مقدار اسیدهای چرب اشباع و ترانس، کلسترول، نمک و شکر آن کم باشد. برچسبها شامل اطلاعاتی هستند که با توجه به هرکدام از آنها می شود انتخاب سالمتری از مواد غذایی داشت به عنوان مثال موارد زیر را به خاطر بسپارید.

۱- به اندازه هر سهم و تعداد سهم های موجود در یک بسته ماده غذایی دقت کنید: – عوامل تغذیه ای در یک سهم محاسبه و در برچسب درج شده اند. بسیاری از بسته ها شامل بیش از یک سهم ماده غذایی هستند. به مقدار سهم توجه کنید و متوجه باشید که در یک وعده چند سهم از این ماده غذایی مصرف کرده اید. اگر میزان سهم زمانی که یک محصول از کارخانه های مختلف را با هم مقایسه می کنید، دقت نمایید که مقدار سهم آنها با هم برابر باشد.

۲- شمارشگر انرژی: – شمارشگر انرژی قسمتی است که شما مقدار انرژی حاصل از یک سهم ماده غذایی را پیدا می کنید و نیز مقدار انرژی حاصل از چربی در آن نوشته شده است.

– ماده غذایی بدون چربی به معنی بدون انرژی بودن آن نیست. ممکن است اقلام کم چرب، انرژی بیشتری نسبت به اقلام پر چرب داشته باشند.

– ممکن است یک سهم از ماده غذایی به طور مثال ۳ شکلات معادل ۱۰۰ کالری باشد. اگر شما ۶ شکلات بخورید، دو سهم از این ماده غذایی را مصرف کرده اید و ۲۰۰ کالری انرژی دریافت کرده اید.

۳- به مقدار چربی توجه کنید و مصرف سدیم و نمک را کاهش د هید: انتخاب کنیل که اسیدهای چرب اشباع، ترانس و کلسترول کمتری دارند.

– چربی های ترانس چند درصدی ارزش مصرف روزانه دارند اما به دلیل اینکه احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را به شدت افزایش میدهند، باید تا آنجا که می توانید از مصرف آنها خودداری کنید و یا آن را به حداقل مقدار ممکن برسانید.

– ارزش روزانه کل  شامل تمام انواع  موادی است که در روز مصرف می شود. روغن های جامد)، اسیدهای چرب غیر اشباع با یک یا چند پیوند دوگانه مانند روغن های مایع را جایگزین کنید. کمک می کند.

نکاتی درباره برچسب های موادغذایی /قسمت دوم

مطلب پیشنهادی

عفونت سینه

اقدامات لازم بعداز ابتلا به عفونت سینه در دوران شیردهی

اقدامات لازم بعداز ابتلا به عفونت سینه در دوران شیردهی   در حالی که دچار …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *