قالب وردپرس درنا توس
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / نکات ظریف تغذیه ای خانه و خانه داری /قسمت اول
پختن تخم مرغ
پختن تخم مرغ

نکات ظریف تغذیه ای خانه و خانه داری /قسمت اول

نکات ظریف تغذیه ای خانه  و خانه داری

 

برای خانم هایی که تازه ازدواج کرده اند، با یک خانه و کارهایش تنها ماندن دشوار است، به خصوص برای اغلب دختر خانم های امروزی که در خانه پدر دست به سیاه و سفید نمیزنند، ولی وقتی پای اداره کردن یک خانه به میان بیاید، می بینند که خانه داری هم فوت و فن خاص خودش را دارد که یاد گرفتن این نکات گاهی جالب و جذاب است.

۱) تشخیص، نگهداری و پختن تخم مرغ:

– پوست تخم مرغ تازه خشن و گچی است و اگر تخم مرغ را درون ظرفی از آب نمک فرو ببرید ته ظرف باقی میماند. تخم مرغ کهنه پوست صاف و درخشان دارد و در ظرف آب نمک برروی سطح آب قرار میگیرد.

– موقع چیدن تخم مرغ در یخچال سر تیز آن را رو به پایین بگذارید. به این ترتیب زرده در وسط قرار میگیرد و بهتر می ماند.

– برای اینکه بتوانید مدت بیشتری تخم مرغها را در یخچال نگهداری کنید، آنها را درون ظرف گودی ریخته و روی آنها مقداری روغن بریزید یا پوسته تخم مرغ را چرب کنید

– برای نگهداری تخم مرغ در خارج از یخچال، آنها را در جایی خنک به طور مرتب بچینید و روی آنها نمک بریزید تا آنها را کاملاً بپوشاند.

– اگر به یخچال دسترسی ندارید و میخواهید تخم مرغ ها را برای مدت طولانی سالم نگهدارید، تخممرغها را در روغن زیتون فرو کنید و بعد آنها را در خاکستر بغلطانید. یا آنها را در آب آهک بریزید و بگذارید خشک شوند. به این ترتیب تا مدتها سالم باقی می مانند.

پختن تخم مرغ: برای اینکه تخم مرغ حین پختن (آب پز کردن) ترک نخورد چند راه وجود دارد:

– درون آب ظرف پختن تخم مرغ یک قاشق سرکه بریزید. در این صورت، تخممرغها درون ظرف کمتر این طرف و آن طرف می روند و نمی شکنند.

– پیش از قرار دادن تخم مرغها درون آب، ابتدا تخم مرغها را با یک سوزن سوراخ کنید. این کار مانع شکستن تخم مرغها می شود..یک لیموی تازه از وسط برید و آن را روی پوست تخممرغها بمالید

۲) نگهداری سیب زمینی و پیاز

– برای نگهداری سیب زمینی و پیاز آنها را در جای خشک و خنک و تاریک نگهداری کنید تا جوانه نزنند. همیشه یک پارچهٔ کتانی روی آنها بیندازید تا نور به آنها نخورد. در ضمن اگر یک سیب لبنانی داخل سیب زمینی بگذارید از جوانه زدن آنها .جلوگیری خواهد کرد

۳) نگهداری

– برای جلوگیری از شپشک زدن برنج، آن را با نمک نیم کوب مخلوط کنید و به دور از آفتاب، رطوبت و هوای گرم نگهداری کنید. یا میتوانید چندین حبهٔ سیر (بسته به میزان برنج) لابه لای برنج قرار دهید.

– اگر در مناطقی که هوا بسیار مرطوب است زندگی می کنید باید برنج را در کیسه پارچه ای کلفت نگهداری کنید تا بخار آب از آن خارج شود.

– اگر برنج شما شپشک زده است هیچگاه آن را در معرض آفتاب قرار ندهید چون دانه های برنج خرد می شود. برنج را روی پارچه ای در هوای آزاد و در سایه پهن کنید و زمانی که آفت برنج از بین رفت آن را با نمک نیم کوب مخلوط و در کیسه برنج ریخته و در جای خشک و خنک نگهداری کنید. – هنگام پخت برنج آبکش، داخل آب برنج که در حال جوشیدن است مقداری آبلیمو اضافه کنید. رنگ برنج سفید و دانه های برنج به هم نمیچسبد.

نکات ظریف تغذیه ای خانه و خانه داری /قسمت دوم

مطلب پیشنهادی

عفونت سینه

اقدامات لازم بعداز ابتلا به عفونت سینه در دوران شیردهی

اقدامات لازم بعداز ابتلا به عفونت سینه در دوران شیردهی   در حالی که دچار …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *