قالب وردپرس درنا توس
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / نگاهی به مشکلات مربوط به بلع در بیماران مبتلا به ام اس
مشکلات بلع
مشکلات بلع

نگاهی به مشکلات مربوط به بلع در بیماران مبتلا به ام اس

نگاهی به مشکلات مربوط به بلع در بیماران مبتلا به ام اس

 

بلعیدن غذا آن طور که به نظر می آید، ساده نیست – در حقیقت، در این فرآیند حدود سی عضله در دهان و گلو و هشت عصب مغزی، درگیر هستند. پس همانطور که می توانید حدس بزنید، آسیبهای ام اس در هر نقطه از این فرآیند، میتواند موجب اختلال شود -از زمانی که غذا را در دهان می گذارید تا موقعی که این غذا وارد معده میشود.

زمانی که پیامهای عصبی دخیل در بلع غذا، کارکرد صحیحی نداشته باشد، حالت دیسی فاژی (dysphagia) یا اشکال در بلع به وجود می آید. در این حالت ممکن است غذا وارد مجاری تنفسی و ریه شده و به شما حالت سرفه و خفگی دست دهد. به مرور زمان ذرات غذایی باقی مانده در ریه می تواند باعث بروز پنومونی آسپیراسیون (aspiration pneumonia) شود .

خوشبختانه، اغلب مبتلایان به ام اس دچار این مشکل   جدی و خطرناک نمی شوند. اما اگر میبینید غذاخوردنتان خیلی کندتر شده، در بلعیدن غذاهای مختلف مشکل پیدا کردهاید (مثلا خوردن مایعات برایتان سختتر از غذاهای جامد شده، یا خوردن بعضی از غذاهای جامد برایتان مشکل تر از بقیه شده)، یا متوجه شوید هنگام خوردن غذا یا بعد از آن دچار سرفه های زیاد می شوید،

از پزشکتان بخواهید شما را به یک متخصص گفتاردرمانی ارجاع دهد. هم می گویند بررسی میکند. در این روش یک لقمه غذا توسط متخصصی گفتاردرمانی عمل بلع شما را با آزمایشی به نام ویدیوفلوروسکوپی (videofluoroscopy)- که به آن تست بلع باریم تعدیل شده (modified bariumاشعه ی ایکس، .3 زمانی که وارد دهان می شود وقتی بهمعدہ برسد ، مورد ارزیابی قرار میگیرد. بسته به اینکه مشکل شما از چه نوع باشد، متخصص گفتاردرمانی می تواند تمرینات مربوط به بلعیدن ایمن غذا را به شما آموزش دهد تا هماهنگی عضلات مربوط به بلعیدن را بهبود بخشد و میتواند به شما توصیه کند نحوه ی غذا خوردن یا سفتی غذاهایی را که میخورید، تعدیل کنید.

مطلب پیشنهادی

رشد جنین

 حرکات جنین در رحم و زمان زایمان 

 حرکات جنین در رحم و زمان زایمان     اگر همان مقدار حرکتی را که قبلا …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *