هر انچه که باید درباره ویتامین ث(C) بدانید ….؟؟


  هر انچه که باید درباره ویتامین ث(C) بدانید ….؟؟

  هر انچه که باید درباره ویتامین ث(C) بدانید ....؟؟

 ویتامین «ث» از جمله ویتامین هایی است که ساختمان شیمیایی آن شناسایی شده و از نظر فرمولی از جمله ساده ترین ویتامین ها به شمار می رود که در نتیجه از همه ویتامین هایی ثبات تر بوده به محض جوشیدن یا ماندن تجزیه شده خواص خود را از دست می دهد. وجود این که به علت بی ثبات بودن در نگهداری این ویتامین مشکلاتی وجود دارد، اما بدن انسان از نظر کمّی و کیفی بیش از ویتامین های دیگر به آن نیازمند است. فقدان ویتامین «ث» سبب شب کوری می شود و به همین علت در قرن هجدهم مصرف مرکبات و انواع سبزی برای دریانوردان اجباری گردید. در این بیماری دیواره رگها و لثه ها آسیب پذیر شده، قوام و استحکام خود را از دست می دهند.  در نتیجه خونریزی های مکرر در همه اندامها و نیز کاهش وزن، خستگی عضلانی و عصبی که از دیگر نشانه  های کمبود ویتامین «ث» می باشد مشاهده می شود. در دوران بارداری و نیز در سنین رشد لازم است که حتماً از انواع میوه های تازه به ویژه توت فرنگی و مرکبات استفاده شود (هر ۱۰ دانه توت فرنگی و یک لیوان آب پرتقال حاوی ۱۰۰ میلیگرم ویتامین «ث» میباشد). سبزی هایی هم چون گل کلم، اسفناج، تره، شاهی، گوجه فرنگی، سیب زمینی و لوبیا نیز دارای ویتامین «ث» فراوان میباشند. البته ناگفته نماند که مصرف بیش از حد ویتامین «ث» به صورت دارو، موجب بروز اختلال در عدسی چشم می گردد.

فواید ویتامین ث

ویتامین ث آنتی اکسیدان است، یعنی در جریان خون قرار گرفته و اثر شیمایی موادی که به بافت‌های بدن آسیب می‌رسانند را خنثی می‌کند. این ویتامین موجب محافظت پوست در مقابل آثار مخرب اشعه ماورای بنفش نور خورشید می‌شود. همچنین این ویتامین به افزایش قدرت ایمنی بدن استحکام لثه‌ها و دندان‌ها کمک می‌کند. این ویتامین همچنین باعث ساخت کلاژن (قوی‌ترین بخش بافت پیوندی که تمام اعضای بدن را در کنار هم نگه می‌دارد)شده و در پیشگیری از بالارفتن کلسترول خون و ایجاد لخته‌های خونی در رگ مؤثر است.اشاره شده‌است که این ویتامین برخلاف تفکر همگان کمکی در پیشگیری از بروز سرماخوردگی نمی‌کند و فقط طول دوره بیماری را کوتاه و به تخفیف عوارض آن کمک می‌کند.همچنین مصرف این ویتامین باعث جذب بهتر آهن در بدن می‌شود و به افرادی که دچار کم‌خونی هستند توصیه می‌گردد.ویتامین ث به عقیده برخی کارشناسان احتمال بروز سکته مغزی در افراد غیر سیگاری را تا ۳۰٪ و در افراد سیگاری تا ۷۰٪ کاهش می‌دهد. به اعتقاد این محققان آنتی اکسیدان‌هایی مانند ویتامین ث احتمالاً سلول‌ها را از فشار اکسیدی که در سکته مغزی مؤثر هستند، حفظ می‌کند. البته به گفته دانشمندان ویتامین ث که از طریق مصرف طبیعی کسب شود، اثرش بسیار بیشتر است.هم چنین در تحقیق دیگری دانشمندان مصرف این ویتامین را در تراکم استخوانی افراد مؤثر دانسته‌اند. در پژوهشی دیگر نیز گفته شده‌است که تزریق مقدار زیادی ویتامین ث به افرادی که دچارسرطان هستند باعث می‌شود که رشد سرطان در آنها را متوقف کند. این ویتامین می‌تواند زنجیره‌ای مخرب در درون سلول بیمار بوجود آورد. گفته شده که تزریق این ویتامین به موش‌هایی که دچار تومور بودند، اندازه تومورهای آنان را به نصف کاهش داده‌است.این ویتامین از اکسید شدن سلول‌های چرب حاضر در غشاء سلولی توسط عوامل اکسید کننده جلوگیری می‌کند؛ با تداوم اکسید شدن سلول‌های چرب و ایجاد تغییراتی درسلول و ماده ژنتیکی سلول باعث بروز برخی سرطان‌ها می‌شود. محققان مصرف این ویتامین را به کسانی که از بیماری‌های قلبی رنج می‌برند نیز توصیه کرده‌اند. زیرا ویتامین ث باعث تصلب شریان شده و کمبود آن در بیماران قلبی همراه با خشکی و سفتی رگها می‌شود و باعث بوجود آمدن درد در این افراد می‌گردد.

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد