قالب وردپرس درنا توس
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / همه چیز درباره تغذیه و تقویت حافظه/ قسمت اول
تقویت حافظه
تقویت حافظه

همه چیز درباره تغذیه و تقویت حافظه/ قسمت اول

همه چیز درباره تغذیه و تقویت حافظه

 

واژه هوش از آن کلماتی است که دغدغه ذهن همه است. مادران در طول دوره بارداری سعی می کنند رژیم غذایی خوبی داشته باشند تا فرزندشان باهوش شود، اولین دعای مادربزرگ ها هم برای نوه هایشان این است که «خدا عقل و هوشت را زیاد کند». مدرسه ها با آزمون های مختلف سعی می کنند که بچه های باهوش را غربال کنند و مهمترین استخدامی میزان ضریب هوشی و معادل نمرات و… است. خلاصه هوشی حرف اول رامی زند.

همه پدرها و مادرها دوست دارند بچه هایی باهوش داشته باشند. آنها حاضرند هرکاری بکنند تا ضریب هوشی فرزندانشان بالاتر برود. داشتن ضریب هوشی بالا میتواند وسیله ای برای رسیدن به موفقیت باشد؛ البته برای رسیدن به این مهم، عوامل بسیاری دخالت دارند که یکی از آنها تغذیه مناسب است.

تغذیه مناسب باعث تکامل مغز می شود. مغز دو نوع سلول دارد، اول نورونها که در دوران جنینی تشکیل شده و بعد از تولد، دیگر بر تعدادشان افزوده نمی شود اما با افزایش فعالیتهای ذهنی و استفاده هرچه بیشتر از مغز می توان آنها را پربارتر و حجیمتر کرد. دومی نوروگلیاها هستند که کار تغذیه و بازسازی اندامک های نورون ها را برعهده دارند و برخلاف نورونها تا لحظه مرگ می توانند تکثیر پیدا کنند و به این ترتیب با افزایش آنها، نورونها نیز قابلیت بیشتری پیدا می کنند. بنابراین، تغذیه مناسب می تواند زمینه را برای رشد و تکامل این دو نوع سلول فراهم کند که نتیجه آنها هوش بیشتر و قدرت یادگیری بالاتر است که همه اینها موفقیت در مدرسه را در پی دارد.

معجزه شیر مادر: تغذیه دوران نوزادی و سپس کودکی از اهمیت بالایی برخوردار است. به این ترتیب که تغذیهٔ کودک با شیر مادر به خصوص در ۶ ماهه اول زندگی اهمیت ویژهای دارد. حتماً میدانید تغذیه با شیر مادر در سه ماه اول زندگی از بروز اسهال، انواع عفونت ها، اگزما، چاقی، دیابت و حتی فشار خون و کاهش ضریب هوشی جلوگیری می کند. مطالعات نشان دادهاند، در بچه های نارسی که تکامل مغزی در آنها به خوبی به انجام نرسیده است می توان با استفاده از شیر مادر تا حدودی از آفت ضریب هوشیشان جلوگیری کرد. محققان عقیده دارند، بچه هایی که با شیر مادر تغذیه شدهاند ۵/۲ برابر از بچه هایی که باشیر خشک تغذیه شده اند  باهوش ترند.

اثرات کمبود آهن: این موضوع در دوران جنینی و نوزادی تمام نمی شود بلکه در دوران نوجوانی نیز می تواند بر عملکرد مغز تأثیرگذار باشد. پیامدهای ناگوار کمبود آهن بر کسی پوشیده نیست. اما این ماده مغذی آنقدر با اهمیت است که هرچه از خواصش بگوییم، کم گفته ایم. از آنجا که کمبود آهن با کاهش تولید گلبولهای قرمز خون در ارتباط است، میتواند با کاهش ضریب هوشی نیز در ارتباط باشد.

محققان دریافته اند دخترانی که از کمبود آهن رنج می برند، از ضریب هوشی پایینی نیز برخوردار هستند. آهن در ساختمان هموگلوبین که پروتئین موجود در گلبولهای قرمز خون است دخالت دارد و این پروتئین موجب رسیدن اکسیژن به تمام سلولها می شود. از آنجا که مغز برای هر فعالیت خود به اکسیژن زیادی نیاز دارد و هر کمبود اکسیژنی که به این عضو وارد شود

باعث بروز نقصان در عملکرد آن می شود و آسیبهای جبران ناپذیر مغزی را به همراه دارد، أفت ضریب هوشی را نیز باعث می شود. به این دلیل مصرف موادغذایی که آهن بالایی دارند مانند جگر و گوشت به خصوص گوشت قرمز، عدس و حتی کنجد و انواع خشکبار به همراه انواع سبزی برگ سبز به خصوص برای دختران نوجوان ضروری است.

۴ پایه حافظه:اسیدفولیک: تحقیقات ثابت کرده است ۵در اثر کاهش اسید فولیک و ویتامین  B6

در خون، مشکلاتی مانند کاهش سطح ادراک در افراد مسن، اشکال در یادآوری، تمرکز حواس و افزایش هموسیستئین خون به وجود میآید.

۲) ویتامین B12: این ویتامین برای نگهداری سلولهای عصبی ضروری است. رفتار و حافظه افراد با ویتامین های گروه B بهبود مییابد. در موارد کمبود این ویتامین ها، سطح ادراک و آگاهی کم می شود.

همه چیز درباره تغذیه و تقویت حافظه/ قسمت دوم

مطلب پیشنهادی

عفونت سینه

اقدامات لازم بعداز ابتلا به عفونت سینه در دوران شیردهی

اقدامات لازم بعداز ابتلا به عفونت سینه در دوران شیردهی   در حالی که دچار …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *