هندوانه,سرشار از ویتامین ها


هندوانه,سرشار از ویتامین ها

هندوانه,سرشار از ویتامین ها

 

هندوانه

هندوانه از میوه هایی است که در گذشته فقط در تابستانها آن را می دیدیم، ولی امروز با ایجاد راهها و توسعه کشاورزی در سراسر کشور ما میتوانیم در تمام فصول هندوانه تازه داشته باشیم، زیرا در زمستان که هوای تهران سرد می شود و برف بر روی زمین می افتد هندوانه تازه از بندرعباس و کمی بعد از جیرفت میآورند، و طوری هندوانه به عمل میآید که ما میتوانیم تقریباً در سراسر سال هندوانهٔ تازه ببینیم. در سالهای اخیر تخم هندوانه را از امریکا و آرژانتین آورده و در ایران کاشته اند که در نتیجه هندوانه های بزرگ و پر آبی به عمل می آید که رنگ آن هم قرمز است و اگر خوب برسد خیلی شیرین است. قدیم در تهران نوعی هندوانه بود که به نام خانمی معروف بود، تخمه های آن ریز ولی گوشت آن پر آب و شیرین بود. از شریف آباد قزوین هم هندوانه های خوبی به عمل می آمد که در حال حاضر رفته رفته کم شده و شاید جای آن را زراعت دیگری گرفته است. هندوانه را قرنها پیش از ظهور مسیح در کشورهای حوزه مدیترانه می کاشته اندبه حالت وحشی هندوانه در افریقای جنوبی می روید.در صحرای کالاهاری واقع در افریقای جنوبی هندوانه به حالت خودرو می روید و این میوهٔ خودرو از نظر آب آشامیدنی به قبایل و  طوایفی که در آن نواحی زندگی میکنند کمک میکند , در بعضی از نقاط صحرای کالاهاری بوته های هندوانه وحشی زیاد است و وسعت زیادی از زمین ها را فراگرفته است. هندوانه در مجارستان و روسیه جنوبی و امریکا زیاد کاشته می شود،کشت آن در کلیه سرزمین های استوایی و نیم گرم متداول و معمول است. در ایران اسمی که به این میوه داده اند از هند گرفته شده و شاید میوه ای باشد که از سرزمین هند به کشور ما آمده است و کشت آن در ایران معمول شده است. در حال حاضر در فصل تابستان در تمام نقاط ایران هندوانه به عمل میآید و یکی از میوه های سنتی این کشور است که تقریباً همه مردم غنی و فقیر آن را می خورند آقای هانری لوکلر در کتاب خود می نویسد: «هندوانه از میوههای بومی افریقا و درهٔ رود نیل و احتمالاً عربستان است. این همان میوه ای است که در کتاب مقدس مسیحیان به نام آباتیشم نامیده شده و اسم عربی آن بطبخ  یا باتکاست اشعاری که ویرژیل سروده است ثابت میکند که هندوانه را رومیان قدیم می شناختند. زیرا معروف است که یکی از صاحبان مسافرخانه ها در روم قدیم برای اینکه مسافرین رهگذر را در مسافرخانه خود جلب و نگهداری کند تمام میوه ها را به آنها نشان می داد تا مجذوب آن شوند.وقتی هندوانه را به او داد آن مسافر مجذوب این میوه شد و مدتی طولانی به خاطر آن در این مسافرخانه اقامت گزید. اعراب دربارهٔ هندوانه مطالب زیادی گفته و نوشته اند.عبدالرزاق جرائری می نویسد که پیغمبر اکرم برای هندوانه اهمیت خاصی قایل بود و عقیده داشت که اگر هندوانه را پیش از غذا بخورند بدن را شست وشو داده و مرض را از آن دور می کند.جنگجویان صلیبی، هندوانه را از فلسطین به اروپا آوردند و آن را به نام خربزه فلسطین معروف کردند. فرهنگ دارویی قرون وسطا دربارهٔ هندوانه این طور می نویسد: خربزه های فلسطینی که به نام خربزه سارازن هم معروف است این خاصیت را دارد که برای دفع حرارت کسانی که زیاد در معده شان گرمی شده است و یا تب کرده اند مفید است و مصرف آن تجویز می شود. سربازان ناپلئون وقتی به مصر رفتند با اینکه در اثر مصرف زیاد هندوانه مبتلا به دل درد و اسهال شدند، با این حال ناپلئون به یکی از فرماندهان بزرگ فرانسه گفته بود که هندوانه های مصر موجب رفع عطش سربازان ما در این سرزمین گرم و آفتاب دار شد، و شاید یکی از علل بزرگ پیروزی ما در مصر باشد و ما به این میوه دره نیل خیلی مدیون هستیم   بوتهٔ هندوانه نازک و حقیر است، روی زمین میخزد و از آن گلهای کوچکی پیدا می شود که از آن گلها، هندوانه که در ابتدا کوچکتر از یک   فندق است پدیدار گشته و رفته رفته بزرگ می شود. آدمی وقتی به آن نگاه می کند تعجب می کند که چگونه از بوته ای حقیر میوه ای به این بزرگی به وجود میآید که در درون این میوه انباری از مواد غذایی سالم جمع شده است خوشمزه ای درست می کنند و تخمهٔ هندوانه را هم بو داده و به عنوان آجیل مصرف می کنند اغلب هندوانه تا بریده و باز نشود نمیتوان گفت که رسیده و شیرین است، به همین علت است که به دختر و پسر جوانی که تازه می خواهند ازدواج کنند و هنوز حقایق زندگی را درک نکرده و خود را آن طور که هستند نشان نداده اند می گویند مثل هندوانهٔ در بسته ای هستند.هندوانه دارای آب، قند و املاح معدنی ویتامینهابه ویژه ویتامینA   می باشد پرفسور اهرت می گوید: هندوانه از بهترین عوامل تصفیه کننده و معالجه کننده امراض عفونی است که طبیعت به ما ارزانی داشته است. املاح معدنی هندوانه به این شرح است: پتاسیم، کلسیم، آهن، فسفر، منیزیم، گوگرد، و سیلیس. شیرینی و مواد قندی موجود در هندوانه از لوولوز و کلوکوز است که با جذب سریع آن در بدن کلیه ها به فعالیت افتاده و سلول های کلیوی شسته می شوند، شاید مواد قندی هندوانه برای بیماران مبتلا به دیابت چندان  خوب نباشند، ولی قند و شیرینی و میوه ها بهتر و سالمتر از قند مصنوعی است و زیانی دربر ندارد. علاوه بر املاح معدنی، هندوانه دارای ویتامین های A و B و مقدار کمی ویتامین C است. هندوانه قرمز و رسیده برای مبتلایان به بیماریهای دستگاه گوارش زیانبخشی نیست. هندوانه عمل اکسیداسیون را در بدن تسریع کرده و بر طراوت افزوده و خستگی را برطرف می کند و سموم بدن را دفع می کند به همین علت است که هندوانه برای کسانی که نقرس دارند و یا به نارسایی کبدی مبتلا هستند مفید است

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد