هندوانه بخوریم یا لیکوپن؟


هندوانه بخوریم یا لیکوپن؟

هندوانه بخوریم یا لیکوپن؟

این میوه سرد و تر بهترین میوه تابستان است که بدن را شاداب می کند. کدام یک از ما تا کنون برش های قرمز رنگ هندوانه معروف به« شتری »را نخورده است؟هند + وانه: همان طور که از نام این میوه پیداست زادگاه اصلی هندوانه هندوستان است به همین خاطر وجه تسمیه آن -هندوانه- است و به معنای میوه هند معروف شده است گرچه اکنون در تمام نقاط جهان کاشته می شود.هندوانه از خانواده بزرگ کدوییاناست و به روز های گرم و آفتابی بسیار نیازمند.انواع آن عبارتند از: قرقی، محبوبی، جهرمی، ترکمن، شریف آباد، یوسف سفید همدان و... خواص هندوانه:خواص این میوه بهشتی خیلی بیشتر از چیزی است که ما تصور می کنیم  چند  در صد کالری هندوانه را قند تشکیل می دهد آن هم قند طبیعی که دیگر دشمن ما نیست! بلکه ماده غذایی حیاتی برای تامین سوخت انرژی به ویژه مغز است. ازآن جاکه این میوه مدراست به پایین آوردن فشار خون کمک می کند و به خاطر خنک بودنش برای افراد گرم مزاج بسیار خوب است. طب قدیم می گوید: برای رفع خارش بدن هندوانه را با تمر هندی بخورید.برای بر طرف کردن تب و گرمای بدن هندوانه را با شیرخشت میل نمایید و برای بیشتر خنک کردن بدن در روزهای گرم تابستان هندوانه را با شکر نوش جان کنید! مطالعات جدید نشان می دهد که نباید از خوردن پوست سفید داخل هندوانه نیز غافل بود زیرا برای زخم گلو و دهان موثر است.هندوانه تشنگی را برطرف و ادرار و عرق را زیاد و به همین دلیل تا حد زیادی خون را پاک می کند. از توصیه های طب قدیم است که می گوید از خوردن مربای پوست سفید هندوانه غفلت نکنید زیرا سرفه را درمان می کند به شرط آن که مربا را با عسل و شکر توامان طبخ کنید.چرا هندوانه قرمز است؟ این میوه چاره ای جز قرمز بودن ندارد چون حاوی مواد شیمیایی طبیعی به شکل رنگدانه های قرمز رنگ مانند گوجه فرنگی است.با خوردن هندوانه قرمز رنگ بدن ما لیکوپن را از دیواره سلولی میوه دریافت می کند. مطالعات نشان می دهد یک فنجان ونیم هندوانه حاوی چند  تاچند میلی گرم لیکوپن است و به طور متوسط لیکوپن موجود در این میوه چند در صد بیشتر از لیکوپن موجود در گوجه فرنگی است.

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد