هویج و یک دنیا خاصیت/ قسمت اول


هویج  و یک دنیا خاصیت/ قسمت اول

هویج  و یک دنیا خاصیت

 هویج زیاد مغذی نیست ولی خنک، اشتها آور و مدر است. مصرف آن برای اشخاص چاق توصیه شده است، ولی چون دارای مقدار زیادی قنداست اشخاص مبتلا به بیماری قند از خوردن حذر شده اندهویج دارای ویتامینهای A و B و C و یک پرو ویتامین به نام کاروتن است که در کبد به ویتامین A تغییر شکل می یابد و این سبزی از سبزیهایی است که سرشار از ویتامین A است. از سوی دیگر، هویج دارای هفت در هزار آهن است و در کمخونی و اختلالات رشد نیز مصرف آن مفید است و باید زیاد به بچه ها دادهویج خام باید را رنده کرد و بنا به ذوق بچه ها به آن چاشنی زد، زیرا علاوه بر این خواص که شمردیم هویج کرم کش است.بیماری مخصوصی به نام کارو در بچه ها پیدا می شود که عوارض فشار مفرط معده توأم با درد است، و این عارضه را با دادن هویج در طی چند روز بخوبی معالجه کرده و شفا بخشیده اند. اگر به بچه های کوچک هویج خامی را بدهند که مثل بازیچه به لثه هایشان بکشند این فایده را دارد که در آوردن دندان، آنها را کمک  موثری خواهد کرد هویج با آرتیشو مرهمی برای کبد و امزجهٔ صفراوی است. در ویشی بیمارستان معروفی برای اشخاصی که از کبد می نالند تأسیس شده است که از تمام نقاط دنیا اشخاص برای معالجهٔ کبد خویش به آنجا هجوم می آ ورند؛ جزو صورت غذاهای این بیمارستان یک بشقاب هویج رنده کرده است؛ که دستور تهیهٔ آن به شرح زیر است: هویج: هفتصد و پنجاه گرم کره: شصت گرم هویج ها را خوب پاک کنید و آن را به برش های خیلی نازک در آورید و در ظرفی که مقداری آب نمک دارد بیندازید، جوش شیرین و کره به آن اضافه کنید و با آتش ملایمی آن را جوش بیاورید تا اینکه آب آن بکلی .بخار شود

نقش هویج در اسهال کودکان

هویج مثل تمام سبزی های و بیشتر از همهٔ آنها اعمال رودهها را منظم می کند، مصرف آن در اسهال و یبوست مفید است. هویج، مدفوع را برعکس رژیم گوشتی نرم میکند، به همین جهت باید خوراکهایی را که از گوشت تهیه میشود با هویج مصرف کرد.در مورد یبوست باید سوپی را که از یک کیلو هویج درست شده است و دو ساعت در یک لیتر آب جوشیده و بعد از صافی که مخصوص پوره کردن هویج است آن را رد کرده اند مصرف کرد. سوپ هویج دارویی قدیمی علیه اسهال اطفال است، و همیشه مزایا و خاصیت خود را حفظ کرده و در این زمان هم بر اهمیت آن روز به روز افزوده میشود. سوپ هویج را برای بچه ها با دقت تمام تهیه می کنند و برای تهیهٔ آن باید پانصد گرم هویج قرمز را قطعه قطعه کرد و آن را در یک کیلو آب جوشانید، تا اینکه قطعات هویج به کلی پخته و نرم شود، بعد آن را در پرس پوره گذاشت و اگر لازم است چند بار آن را تجدید کرد تا چیزی از آن باقی نماند و کاملاً در آب حل شود.بعد باید انقدر اب جوش به ان اضافه کرد که تمام محتویات سوپ هویج یک لیتر بشود و آن وقت سه گرم نمک باید به آن اضافه کرد و آن را در جای خنکی حفظ کرده و در بیست و چهار ساعت این یک لیتر سوپ هویج را مصرف کرد. و باید آن را در شیشهٔ شیر ریخت و پستانک سر آن  گذاشت و به بچه داد و وقتی سوپ در شیشه به آخر میرسد خیلی سفت است و ممکن است از سوراخ پستانک بیرون نیاید، در این مورد باید با قاشق آن را به بچه خورانید.منحصراً باید به بچه همین سوپ را داد، تا روز سوم که اولین تخلیهٔ  شکم صورت می گیرد، بعد از روز سوم رفته رفته باید مقدار سوپ راکم کرده و به جای آن شیر اضافه کرد، و بعد از روز پنجم یا ششم باید جیرهٔ معمولی شیر را به بچه داد. در طول این دوره رفته رفته سوپ رقیق می شود تا جایی که روزهای آخر باید چهار تا صد گرم هویج را با یک لیتر آب جوشانید و اضافه کرد. بچه هایی که معده ای حساس دارند برای آنها سوب هویج بی اندازه مفید است و میتوان یک یا دوبار جیرهٔ روزانهٔ شیر را قطع کرده و به جای ب سوپ هویج گذاشت برای این کار تا وقتی که بچه به سه ماهگی نرسیده است باید یک وعده سوپ هویج در مقابل یک وعده شیر داد، و وقتی از سه ماهگی تجاوز کرد یک وعده سوپ هویج را باید در مقابل دو وعده شیر به او داد.هویج  و یک دنیا خاصیت/ قسمت دوم

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد