پاکسازی مزاجی دستگاه گوارش و کبد


پاکسازی مزاجی دستگاه گوارش و کبد

پاکسازی مزاجی دستگاه گوارش و کبد

 مهمترین بخش پاکسازی بدن در مرحله اول و دوم هضم یعنی در دستگاه گوارش و کبد صورت میپذیرد. ابتدای آن دهان و انتهای آن رودهها و اندامهای نزدیک به آن است. دهان باید مرتب و تمیز و پاک نگه داشته شود. پاکسازی لثه ها حائز اهمیت فراوان است.اگر بهداشت دهان بخوبی رعایت شود بسیاری از میکروبها با وجود سیستم دفاعی دهان فرصت ورود به بدن را پیدا نمیکنند. در طب اسلامی، سنت پیامبر (ص) بر دقت و مداومت بر شستشو و میکروبزدایی دهان استوار است. پیامبر اکرم (ص) بر مسواک با چوب مسواک تأکید داشتند و همیشه در دست مبارکشان چوب مسواک بود.چشیدن نمک قبل و بعد از هر طعام از سنتهای افتخارآمیز مسلمانان است. در مورد سرکه و مصرف آن مانند نمک در طب اسلامی تأکید شده است. ما داروی پودر دهان را برای نظافت دهان برگزیدیم و نسخه آن را اعلام میکنیم:پودر دهانسماق نکوبیده یکصد گرم، پوست انار، گلنار فارسی، مازو از هرکدام ۲۵ گرم، میخک ۱۰ گرم، نمک ۷۵ گرم. داروها باهممخلوط و پودر کنند. به جای خمیردندان مقداری از این پودر را روی مسواک ریخته و به طریق صحیح لثه و دندان را هر شب با آن مسواک بزنید.پس از دستورات مربوط به بهداشت دهان پاکسازی مزاج در معده و امعاء مورد توجه قرار گرفته و به آن توصیه میشود. این پاکسازی پایه تمام پاکسازیهای دیگر در هضم دوم و سوم و چهارم است. ایجاد اسهال به وسیله دارو، پایه و اساس درمان و پیشگیری در طب سنتی و پایه ایرانی- اسلامی است.پاکسازی مزاجی با توجه به نوع مزاج ذاتی ۱] و مزاج حاکم بر بدن ضروری و بسیار حائز اهمیت است. این پاکسازی به دو صورت انجام میشود: پاکسازی ۱۵ روزههر ۶ ماه یک بار در فصل بهار و پائیز اجرای منضج و مسهل مناسب مزاج حاکم بر شخص به ترتیب زیر انجام میشود:رژیم غذایی و دارویی ۱۵ روزه که در بخشهای مختلف کتاب درباره آن شرح داده شده است. منضجهای خنک و سرد برای گرممزاجان و منضجهای گرم برای سردمزاجان از صبح تا ظهر براساس نوع مزاج حاکم بر شخص و درجه و شدّت سوء مزاج تنظیم میشود.منضجهایی مانند خاکشیر و سکنجبین، خاکشیر و اسفرزه در شربت آب لیموی تازه یا آبغوره بینمک، عرق شاهتره با خاکشیر، عرق کاسنی با خاکشیر، شیره خنک، شیر گاو با خاکشیر، آب میوههایی با مزاج سرد و خنک و امثال آن برای مزاجهای گرم که صبح ناشتا تناول میشود و همچنین در مورد منضجهای میانوعدهای و منضجهای قبل از ناهار و شام که دارای مزاج خنک میباشندبعد از ظهرها مسهل عام با قدرت اسهالآوری مناسب تناول میشود. اجزاء داروها آنطور تنظیم میشود که سردی و گرمی و تری و خشکی آن در برخورد با سردی و تری و گرمی و خشکی بدن ایجاد تعادل نماید. رژیم غذایی نیز با همین هدف تنظیم شده است همراه با رژیم غذایی که حاوی سوپ گشنیز و شورواهای مختلف است، هر ۶ ماه یک بار حدود ۱۵ روز اجرا میشود و تمام دستگاههای بدن را از فضولات بیماریزا پاک میکند.یک نسخه دوره ۱۵ روزه را که برای همه مزاجها در سنین کهنسالی مفید باشد بهعنوان یک الگو ارائه میکنیم:۱ لیوان آب خنک بریزید و با سکنجبین معمولی (شکری) شیرین* هر روز صبح ناشتا ۳ قاشق غذاخوری خاکشیر تمیز را در ۵ کرده میل کنید و تا ۲ ساعت بعد چیزی نخورید.* ساعت ۱۰ صبح یک قاشق غذاخوری بارهنگ را در یک لیوان آب جوش بریزید و با کمی شکر شیرین کرده میل کنید.* قبل از ناهار و شام یک قاشق مرباخوری پودر بیسموت گیاهی را با کمی آب و شکر مخلوط و میل کنید.ترکیبات پودر بیسموت عبارت است از: ۶۰ گرم پودر شیرینبیان، نعناع، زیره، انیسون شیرین و رازیانه از هرکدام ۱۰ گرم بصورت پودر. هنگام مصرف از مخلوط آنها یک قاشق مرباخوری برداشته میشود.این پودر از مقویات معده و کشنده انگل و ضد اسهال میکروبی و اسهال خونی و سردی معده و رودهها و دلدرد و نفخ و ترش کردن در مزاجهای سرد و ضد حالت تهوع و ویار و تقویتکننده جگر سرد و از بین برنده میکروب هلیکوباکتر و سایر سوء مزاجهای معده است.* بعد از ظهرها مسهل عام را یک الی ۲ بار مصرف میکنیم تا شکم حد اقل ۳ تا ۴ بار بصورت اسهال ملایم تخلیه شود. اسهال نباید کمتر از ۳ بار صورت پذیرد.نسخه مسهل عام که داروی پایه و مشهوری است و در طب ایرانی ما کاربرد زیادی دارد: ترنجبین، برگ سنا و گل سرخ هرکدام ۵۰ گرم، گل ختمی، افسنتین و تخم کتان هرکدام ۲۵ گرم باهم مخلوط و با هاون برقی بصورت نیمکوب درآورید؛ سپس هربار یک قاشق غذاخوری آن را با ۲ لیوان آب روی شعله ملایم بجوشانید تا یک لیوان بماند صاف و شیرین کرده میل کنید تا روزی ۴ بار اسهال ایجاد شود.گاه لازم است که از حجم مایعات کاسته شود، در این صورت جوشانده را بیشتر روی آتش نگهدارید تا یک استکان بماند. رژیم غذایی ۱۵ روزه:یک روز در میان بجای ناهار سوپ گشنیز میل میکنند: سبزی گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر، عدس، یک تا دو قاشق برنج، ماهیچه گوسفند یا خروس (جوجه خروس) خانگی و در صورت تمایل آلوی بخارا با پیاز و نمک و زردچوبه روی شعله ملایم میپزند.شبها کته گشنیز یا شوید را با کمی گوشت آب پز بیچربی میل کنند و سپس سالاد کاهو و پس از آن شربت سکنجبین عسلی یا شکری میل کنند. اگر گوشت حذف شود مانعی ندارد. سکنجبین در اصل حاصل جوشیدن سرکه و نوعی شیرینی است. سکنجبینها دارای فرمولهای متنوعی هستند.سکنجبین شکری، عسلی، عنصلی و امثال آن. این بود پاکسازی مزاجی برای دانشمندان و محققان و علمای فرهیخته که اگر بدان عمل شود طول عمر توأم با سلامتی تا یک قرن را تضمین میکند بشرط آنکه همراه با سایر موارد باشد__

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد