پیشگیری از سرطان پروستات با آنتی اکسیدان ها


پیشگیری از سرطان پروستات با آنتی اکسیدان ها

پیشگیری از سرطان پروستات با آنتی اکسیدان ها

ضد اکسیدکننده های خوراکی برای پیشگیری از سرطان پروستات

بدن انسان به طور دائم در معرض حمله گروه بیشماری عوامل خطرنال به نام رادیکال های ازاد قرار دارد. رادیکال های آزادمولکولهای اکسیژن ناپایداری هستند که یک الکترون خودراازدست داده اندودر زوایای مختلفهٔ بدن سرگردان هستند تا به سلولی حمله کرده و با اکسیده کردن و ناقص نمودن سلول خودرا کامل نمایند. و سلول های ناقص و مریض زمینهٔ مستعدی برای رشد سرطان و بیماریهای قلبی وپیری زودرس اند. ولی در عالم هستی برای مقابله با این خطر، میوه هاوسبزیها و گیاهان خوراکی مفیدی خلق شده که منبع سرشار از ترکیبات شیمیائی مفید به نام ضداکسیدکننده هستند که در این مبارزه وارد صحنه شده و از تأثیر رادیکالهای آزاد جلوگیری میکنند و قبل از آنکه بتوانند آسیب برسانند آن هاراناتوان و نابود میسازند. این مواد و ترکیبات مفید و شفابخش بسیار متعدد اند ولی مهمترین آنهاویتامین C و ویتامین E و بتاکاروتن است. بتاکاروتن رنگدانه ای است که موجب رنگین شدن تعدادی از میوه هاوسبزی هاست. و به آنهارنگ نارنجی و یا قرمز تیره می دهد. خوردن غذاهای چرب تجارتی بازار مانند سیبزمینی سرخ کرده یا نان ذرت سرخ کرده و پیتزاهای چرب و همبرگرهای چرب و شیرینی های چرب خامهای و همچنین غذاهای چرب خانگی خطرآفرین هستند و ممکن است برای سرطانی شدن سلولها نقش مهمی داشته باشند. غذاهای چرب یکی از عوامل اصلی تولید رادیکال های ازاد اکسیژن در بدن است که نه تنها سلولهای سالم را ناقص می کنند بلکه به DNA سلولها نیز آسیب می رسانند. بعلاوه غذاهای چرب باعث افزایش تولید اسیدهای صفراوی میشودزیرا اسید صفراوی برای جذب و هضم چربی لازم است. و در روده این وظیفه را انجام می دهند و چون ممکن است اسید صفراوی در بدن به ترکیبات سرطانزا تبدیل شود بنابراین افزایش تولید آن زائد بر حد نیازهاضمه، احتمال سرطان را افزایش میدهد. بعلاوه غذاهای چرب موجب افزایش تولید هورمونهای جنسی استروژن و تستوسترون" میشود و اگر تولید و وجود این دو هورمون در بدن زائد بر حد نرمال باشد، رشد تومور را در پستان زنان و غده پروستات مردان تحریای می کنند. در مورد مقدار معقول مصرف چربی روزانه در رژیم غذائی توصیه غالب دانشمندان این است که مقدار چربی نباید حداکثر از ۲۰ درصد کالری روزانه تجاوز کند.برای رعایت این توصیه آسانترین راه که شخص مطمئن شود غذای چرب کم خورده این است که از رژیم گیاه خواری استفاده شودزیرا مسلماً پس از مدتی مقدار چربی مصرفی کاهش خواهد یافت. در بین سبزی ها و مواد گیاهی علاوه بر کلم بروکلی و سیر که ذکر شد سایر انواع کلم نظیر کلم تکمه ای نیز از گیاهانی است که دارای مقدار قابل ملاحظهای مواد شفابخش نظیر ترکیب شیمیائی مفید سولفورافان " و همچنین ترکیب شفابخش دیگری به نام ایندول -کار باینول اند که در مبارزه با سرطان نقش مهمی دارند. ترکیب شیمیائی سولفورافان تولید آنزیمی را تحریای می کند که به دفع مواد زائد سمی کمالی کرده و مانع رسیدن آسیب به سلولهاو سرطانی شدن آنها می شود. و ترکیب شیمیائی ایندول - ۳- کار باینول به عنوان یا عامل ضد استروژن عمل می کند یعنی کما می کند که استروژن مضر بدن قبل از این که رشد سلولهای سرطانی را تحریک کند دفع شود. در این فرآیند، ایندول بر ضدسرطان کولون و پستان و پروستات بسیار مؤثر است. دریای تحقیق علمی که در هلند انجام گرفته نشان داده شده است اشخاصی که در هر روز در حدود ۱۴ عدد از تکمه های کلم تکمه را بخارپز کرده و خوردهاند در مقایسه با گروه دیگری که از آن استفاده نکرده اند پس از یا هفته تولید آنزیم هائی که برای مبارزه با سرطان مؤثر اند ۲۳ درصد بیشتر شده است. گوجه فرنگی به طوری که قبلاً نیز اشاره شد از موادغذائی مفید برای مبارزه با سرطان پروستات است. در گوجه فرنگی مواد و ترکیبات شیمیائی شفابخش فراوانی وجود دارد و یکی از آنها بنام لایکوپین "سرآمد ترکیبات ضدسرطان پروستات است. دریای تحقیق علمی وسیع که در مورد ۴۸۰۰۰ مرد داوطلب توسط محققان دانشگاه هاروارد انجام گرفته مشاهده شده است اشخاصی که در هفته حداقل ۱۰ وعده در رژیم غذائی خود از گوجه فرنگی به صورت خام یا پخته و یا بصورت رب گوجه فرنگی استفاده کردهاند، احتمال خطر سرطان پروستات در آنها تا ۴۵ درصد کاهش یافته است منظور از هر وعده این است که در حدود نصف پیمانه رب گوجهفرنگی باغذای خود مصرف کنند. لایکوپین از ضداکسید کننده های بسیار قوی است و به دلائل خاصی لایکوپین پس از خوردن در غده سرطان متمرکز می شود و مردانی که مقدار لایکوپین در خون آنها زیاد باشد احتمال سرطان پروستات برای آنها کاهش مییابد. دانه سویا و فرآوردههای آن نظیر شیر سویا و پنیر سویا از تأثیر مضر هورمون مردانهتستوسترون می کاهد. بررسی کارشناسان نشان می دهد که هورمون مردانه تستوسترونرشد سلول های سرطانی پروستات را تحریک میکند. دریای تحقیقی که در مورد ۸۰۰۰ نفر مرد ژاپنی داوطلب در هاوائی انجام گرفته دیده شده است آن هائی که به مقدار کافی از سویا و فرآوردههای سویا در رژیم غذائی خود استفاده می کنند کمترین نرخ سرطانپروستات را دارند و خیلی کم به سرطان پروستات مبتلا می شوند.

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد