قالب وردپرس درنا توس
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / چالش های عرصه تغذیه/ قسمت دوم
تغذیه
تغذیه

چالش های عرصه تغذیه/ قسمت دوم

ساندویچ های طعم داده شده با انواع سس هایی که معلوم نیست با چه نوع روغنی تهیه شده اند و مصرف بیش از حد نوشابه های گازدار همه دریافت انرژی و چربی را زیاد و دریافت سبزی، میوه و فیبرغذایی را کم کرده که راه به سوی بیماری های غیر واگیردار گشوده می شود

ایمنی غذا و نظارت ناکافی: ناایمنی غذا، نگهداری نامناسب در مراکز عرضه و فروش، حمل ونقل نامناسب همگی امکان آلوده شدن موادغذایی را افزایش داده و به بار بیماریها می افزاید. برای مثال حمل ونقل روغن مایع با ماشین های مخزن داری که گازوئیل حمل می کنند، کشتی حمل گندم که از مواد ضدعفونی کننده و حشره کشی غیرمجاز مصرف می کنند.

وجود فضولات در گندم و انتقال آن به همین صورت به کارخانه های آرد، باقیمانده سموم روی صیفی جات، استفاده نامناسب از قارچ کشها در حمل ونقل میوه ها مانند توت فرنگی و خیار درختی، استفاده از آنتیبیوتیک در مرغداری ها و گاوداری ها و رعایت نکردن دوزهای عادی این مواد در تغذیه حیوانات، پوشش نامناسب داخلی قوطی های کنسرو و… همگی میتواند باقیمانده هایی از مواد شیمیایی را به مصرف کننده برساند

. استفاده از محلول های غیرمجاز در پالایش و روند تولید محصولات غذایی، خطوط تولید غیر استاندارد، نامناسب بودن سیستم های بسته بندی، انبارهای نامناسب برای نگهداری مواد اولیه و کالاهای ساخته شده، وجود کارگران بیمار در مراحل حساس تولید و بسته بندی مواد غذایی، رخنه موادغذایی خانگی بدون مجوز در بازارهای فروش، وجود بسته بندیهای غذایی بدون هویت در مراکز عرضه و فروش، همگی میتواند سلامت مصرف کنندگان را در معرض خطر قرار دهند.

مشکلات موجود در چرخه پخت نان از جمله استفاده از حرارت مستقیم که موجب باقی ماندن سوخت های فسیلی در نان می شود و مصرف جوش شیرین به منظور تسریع در عمل آوری خمیر که اختلالات گوارشی و اختلال در جذب املاح دوظرفیتی مثل آهن، روی و کلسیم به دلیل بالا بودن میزان فیتات در نان به دنبال دارد، به طریقی دیگر سلامت مصرف کننده را به خطر میاندازد.

ذائقه و عادات غذایی:

عادات غذایی در خانواده ها حالتی کاملاً شبیه به ارث دارد که کودکان غذاهایی را دوست دارند که در خانواده خورده اند و خود در بزرگسالی همان نوع غذاها را تهیهمی کنند و فرزندان آنها با این غذاها خو می گیرند. بنابراین اگر پدربزرگی غذایی را دوست نداشته باشد احتمالاً نوه او هم آن غذا را دوست ندارد. غذایی که در سفره تجربه نشود و ذائقه به آن خو نگیرد، از فهرست غذاها حذف میشود.

مصرف زیاد روغن، تهیه غذاهای چرب، استفاده از روغن حیوانی به عنوان یک ارزش، سرخ کردن غذاها و استفاده از انواع دسرهای شیرین، ذائقه افراد را به این گونه غذاها چنان خو میدهد که وقتی در مورد تغییر نوع غذا با بیماران و افراد در معرض خطر صحبت می شود آنها عرض زندگی را در مقابل طول آن مطرح می کنند و حاضر نیستند از آنچه به آن عادت کردهاند دست بردارند. در حقیقت یکی از چالش های مهم در عرصه پیشگیری از بعضی از بیماریهای غیر واگیر رژیم غذایی و تغییر آن است.

چالش های عرصه تغذیه/قسمت اول

چالش های عرصه تغذیه/قسمت سوم

مطلب پیشنهادی

علل بروز اهنجاری های فکی و دندانی

تاثیر عوامل محیطی بر ناهنجاری های فکی و دندانی

تاثیر عوامل محیطی بر ناهنجاری های فکی و دندانی   -عوامل محیطی عنوان کلیه عواملی …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *