قالب وردپرس درنا توس
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / چالش های عرصه تغذیه/ قسمت سوم
تغذیه
تغذیه

چالش های عرصه تغذیه/ قسمت سوم

اگر قرار باشد ذائقه افراد عوض شود، باید از کودکی با طعم اصلی غذاها مانند انواع سبزیجات، حبوبات، هویج، سیب زمینی، کلم و….. بدون اینکه طعم آنها با سرخ کردن و ادویه زدن تغییر کند، با آب پز کردن و یا بخارپز کردن خو کند. در این صورت در بزرگسالی این غذاها را دوست خواهند داشت.

 مسؤولان بهداشتی ژاپن برای تغییر ذائقه نسل آینده آن کشور و پیشگیری از بعضی از بیماریهای غیر واگیر با دادن یک وعده غذا در مدارس روی ساخت و تغییر ذائقه کودکان کار می کنند. تغییر فرهنگ مصرف غذا به زمان نیاز دارد سرخ کردن بیش از حد سبزیها و گوشت ها در درجه حرارت  بالا و استفاده از روغن سرخ شده و حرارت دیده به صورت مکرر، سوزاندن یا برشته کردن غذا، آبکش کردن برنج و… خود به مشکلات بهداشتی و افزودن به بار بیماریها کمک می کند.

تبلیغات موادغذایی:

تبلیغ که معمولاً برای یافتن بازارهای جدید و سودآوری صورت میگیرد میتواند به نحو چشمگیری در افزایش مصرف کالایی که تبلیغ میشود مؤثر باشد. بهترین مثال برای این ادعا مصرف نوشابه های گازدار و انواع پفک هاست که قبلاً در روستاهای کشور حضور نداشته اند ولی اکنون ملاحظه می شود که در دورافتادهترین روستاهای کشور این کالاها وجود دارند.

تولید کننده می تواند به هر قیمتی وقت تلویزیون ملی کشور را برای تبلیغ کالایی که مخل سلامتی است بخرد ولی وزارت بهداشت نمیتواند آن وقت را برای تبلیغ سلامت در اختیار داشته باشد. مگر اینکه به میزان همان تولید کننده پول بپردازد تبلیغات برای روغن، سس های چرب، نوشابه ها و غذاهای شور در افزایش بیماریهای غیرواگیر مؤثر است.

در بعضی از کشورها تبلیغات مرتبط با پیشگیری از بیماریها رایگان و توسط کانالهای اصلی تلویزیون به طور مکرر نشان داده می شود. صنعت غذا و مشکلات آن: کم کم زوج های جوان و قدیمی ترها به دلیل مشغله زیاد فرصت پخت غذا در خانه را پیدا نمیکنند، از این رو به طرف غذاهای نیمه آماده شده و صنعتی می روند.

در صورتی که این غذاها معمولاً برای استفاده طولانی طراحی و تولید شدهاند باید برای مدتی که تاریخ آن را روی بسته بندی قید می کنند قابل نگهداری باشند. صنعت تلاش میکند با نگهدارنده های مجاز، نمک و انواع ادویه این نوع غذاها را مطبوع و قابل پسند کند. طریقه نگهداری این غذاها در مغازهها و در خانه بسیار اهمیت دارد. گاهی اوقات بعضی صنایع ممکن است نگهدارنده ها را بیش از حد مورد استفاده قرار دهند.

برای مثال نیتریتهایی که برای نگهداشتن انواع سوسیس و کالباس مصرف میشود باید حداکثر ppm ۱۲۰ باشد ولی در بررسی که از طرف انستیتو تحقیقات تغذیه ای برروی انواع این محصولات انجام شده مشخص شد که در بعضی از نمونه ها زیادتر از حد مجاز مورد استفاده قرار گرفته است که این نمونه ای از مشکلات مربوط به صنعت غذا میباشد.

چالش های عرصه تغذیه/قسمت اول

چالش های عرصه تغذیه/قسمت سوم

مطلب پیشنهادی

ام اس

بهترین راهکار در مواجهه با سوال حالت چطوره؟

بهترین راهکار در مواجهه با سوال حالت چطوره؟   برای کسانی که به شما نزدیکند، …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *