چرا برخی افراد به شیرحساسیت دارند؟( قسمت اول)


چرا برخی افراد به شیرحساسیت دارند؟( قسمت اول)

چرا برخی افراد به شیرحساسیت دارند؟

چقدر خوشوقتم که ضمن توجه اغلب دوستانم چند نفر اعتراض کردند که (ماکه به شیر حساسیت داریم پس چه کنیم؟)، دیدم انصافا موضوع بسیار جالبی است زیرا عموم پزشکان از خواص و فوائد شیر تعریف می کنند و متأسفانه خود من هم تعدادی را می شناسم (چه خانمها و چه آقایان) که بد شیر حساسیت یا عدم تحمل دارند و بعضی مواقع که شیر مصرف می کنند (چه به اجبار و چه باختیار) بناراحتی های مختلف از قبیل کهیر در تمام بدن، یا کهیر در لبها و صورت و یا دل دردها و سوء هاضمه، نفخ معده و از این قبیلی دچار می شوند، بنابراین چون قسمت در این باره با هم صحبت خواهیم داشت و اما:شیر و حساسیت و «عدم تحمل آن» فرمودید چرا شیر را تحمل نمی کنید و شاید نسبت بان حساسیت دارید و بعد از خوردن مبتلا به ده ها ناراحتیهای جلدی و معدی و سوء هاضمه و غیره می شوید؟ حق با شماست، برای اینکه انصافا اگر تغییر و تبدیل هائی که در بدن انجام می شود بدانید آنوقت پی بقدرت آفریدگار بیشتر خواهید برد من باب مثال قندی که من و شما میخوریم پس از ورود بدن در کبد تبدیل به قند دیگری شده و بحالت ذخیره میماند تا هر وقت بدن محتاج به قند شد ان قند ذخیره دو مرتبه تبدیل به قند اصلی شده و بمصرف سوخت و ساز بدن خواهد رسید. موضوع شیر هم یکی از آن تغییر و تبدیل های حساس و غریب است با این معنا که در شیر ماده ای هست باسم (لاکتوز) یا قند شیر، ضمنا در جهاز هاضمه و روده ها هم ماده دیگری هست باسم (لاکتاز)، حال هروقت هرکس شیر بخورد آن لاکتوز شیر در بدن باید توسط لاکتاز موجود در معده و روده تغییر و تبدیل پیدا کرده و قابل جذب بشود، اما چه مقدار شیر و چه اندازه لاکتاز، این بستگی به مقدار لاکتاز در بدن دارد، اگر لاکتوز و لاکتاز باندازه سربسر باشند. آن شیر بخوبی هضم و جذب می شود اگر لاکتاز کمتر باشد بان اندازه ای که می تواند آن لاکتوز را تغییر میدهد و تحمل می نماید و استکان یا یک لیوان شیر را می توانم بخورم اما بیش از این اذیتم میکند، بلی چون باندازه مقدار لاکتوز یک لیوان شیر در روده اش لاکتاز دارد و بیش از آن را تحمل نمیکند، و اگر کسی اصولا لاکتاز موجود در بدنش خیلی کم یا هیچ باشد بهیچ عنوان نمی تواند شیر را تحمل کند. حال ببینیم چنین شخصی چه باید بکند و چه می تواند بکند؟

ماست جانشین شیر

در اشخاص زیادی که عدم تحمل و ناسازگاری به شیر داشتند دیده شده است که ماست را بزبان دیگر لاکتاز ماست را بخوبی تحمل کرده و ناسازگاری در آن بوجود نمی آید باستثنای کسانیکه ناراحتی های معده، گاستریت، زیادی ترشی معده، زخم معده زخم اثنی عشر دارند، این اشخاصی چون در ماست (اسید لاکتیک) موجود است سبب ناراحتی و تشدید عارضه آنان خواهد شد بدتر ترش می کنند، دل درد میگیرند و از این قبیل، پس هم لاکتاز ماست و هم باکتریهای مفید موجود در ماست و بخصوص اگر ماست را کمی بهم زده و کمی هم گرم کنند خیلی بهتر تغییر و تبدیل های لاکتوز بعمل آمده و بخوبی قابل تحمل و قابل هضم و جذب خواهد شد، لابد خواهید گفت چه کسی ماست را اولی گرم می کند و بعد میخورد، در جواب باید عرض کنم که این کار را خود طبیعت انجام میدهد، باین معنی ماست وقتی خورده شد وارد معده و بعد اثنی عشر می شود و در آنجا اول باندازه حرارت بدن گرم شده سپس باکتری های لاکتاز فعالتر گردیده و بهمین جهت لاکتوز ضمناً چون بیشتر محبت فرمودید می خواهم عرض کنم که دو اصطلاح عدم تحمل و حساسیت گفته شده که زیاد با هم تفاوتی ندارند که در ابتداکم و بیش هم بان اشاره شد، باین طرز که بعضی هایک لیوان شیر را تحمل می کنند (فقط باندازه لاکتاز موجود در بدنشان) و بیش از آن را تحمل نمی کنند (چون لاکتاز بقدر دو لیوان شیر ندارند)، پس این شد موضوع تحمل، اما هموضوع حساسیت، برخی اشخاص اصولا به پروتئین های موجود در شیر حساسیت دارند (مثل حساسیت به ماهی، توت فرنگی، تخم مرغ، و امثال آن). پس در کسانیکه لاکتاز بدنشان کم است با باید به شیری که میخورند لاکتاز اضافی و دستی زده شود (که خیلی هم مطبوع نخواهد شد) و یا ماست میل کنند (بغیر از موارد استثنائی که قبلا گفته شد). چرا برخی افراد به شیرحساسیت دارند؟( قسمت دوم)چرا برخی افراد به شیرحساسیت دارند؟( قسمت سوم)

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد