چند خاصیت مهم از هندوانه


چند خاصیت مهم از هندوانه

چند خاصیت مهم از هندوانه

 

هندوانهCITRULUS LANATUS

گیاه یک ساله از طایفه کدوها - Cucurbitaceae JuSS بوده و ساقه شاخدار و گسترده ی درازی به طول ۲ الی ۳ متر دارد. میوه آن بیضی شکل، بعضاً استوانه ای بوده ۵ تا ۲۰ و بعضاً تا ۴۰ الی ۵۰ کیلو وزن دارد. ۳ نوع هندوانه: خودرو، بذری یا معمولی و برای غذای حیوانات موجود است.وطن هندوانه آفریقای جنوبی محسوب می شود. مزه آن شیرین است. درجه شیرینی هندوانه بلانوع آن، میزان رسیدگی و تجمع قند در آن وابسته است. هندوانه در آسیای مرکزی قبل از میلاد مسیح شناخته شده بود ولی در اروپای غربی در قرآن های ۱۱ و ۱۲ میلادی پیدا شد.

ترکیب شیمیایی

هندوانه دارای υρ ۱۳ درصد قند(گلوکز، فروکتوز، ساکارز)، پروتئین، پکتین، اسیدهای آلی، ویتامین های C، کاروتن، و BC Pp, B6, B1 اسیدهای آمینه ی قابل جایگزینی از جمله والین، ایزولوسین، لوسین، لیزین، لتنیون، ترئونین، تریپتوفان، فنیل آلانین و اسیدهای آمینه غیرقابل جایگزینی شامل آلانین، آرژی نین، اسید آسپارتیک، هیستیدین، ترازین و سیستئین، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، فسفر، آهن و سدیم می باشد. تخمه آن نیز تا ۴۰٪ روغن، ۳۵٪ پروتئین،آلکالویید، کراتین و... دارد. آب ۸۰٪ میوه هندوانه را تشکیل می دهد. اهمیت اقتصادی. هندوانه با پوست سخت در مکانهای سرد به مدت طولانی نگهداری میشود. از میوه ی آن مربا، شربت و شیره غلیظ شده آماده می کنند. برای این منظور به میوه ی پاک شده از تخم و یا شربت آن، قند (۱:۱) همراه کرده روی شعلهملایم تا حاصل شدن مربای هندوانه میجوشانند. همچنین می توان پوست سفید آن را از پوست بیرونی جدا کرده و به شکل قطعات مربع (۱×۱ سانت) بریده، بعداً قند (۱:۱) اضافه کرده و روی حرارت ملایم تا حاصل شدن شربت غلیظ میجوشانند در طب سنتی هندوانه استفاده وسیعی داشته و دارای تأثیر مدری، ضد سمی، تقویت کننده و نشاط آور است. همچنین اشتهاآور بوده و یبوست را رفع میسازد. هندوانه را برای درمان بیماریهای مسری (سل، یرقان، اسهال خونی، اسهال و ...) داخلی (قلبی، کلیوی و ...) جراحی (قبل و بعد از جراحی) سرطانی، در دوره ی بارداری و سایر بیماری ها استفاده میکنند. تخمهای خرد شده هندوانه برای درمان بیماری سنگ کلیه و سنگ های کبیسه صفرا، همچنین برای عفونت های کرمی (اسکاریس و کرمک) خورده می شود. پوست هندوانه را به قطعات۱/۵×۱/۵ سانت بریده، در سایه یا در فر خشک میکنند. پوستهای خشک شده را با آب (۱:۱) آمیخته روی حرارت ملایم ۳۰ دقیقه جوشانیده سرد نموده به مقدار یک تا ۲ استکان روزی ۲ تا ۳ بار قبل از غذا برای دور نمودن سنگ کبد و سنگ مثانه مینوشند. شربت مایع تخمه هندوانه را می توان روی لک های ناشی از آفتاب سوختگی، کبودی و سایر لک های پوستی قرار داد تا آنها را از بین ببرد.در طب معاصر: هندوانه برای درمان بیماری های دستگاه قلب و عروق، کلیه (سیستیت، پیلونفریت، سنگ مثانه)، کولیت مزمن و کم خونی پیشنهاد می شود. مواد قلیایی ترکیب هندوانه برای درمان اسیدوزهای مختلف از جمله اسیدوزی که در نتیجه ی مسموم شدن با داروهای مدری از قبیل دیاکارب به وجود آمده است، مفید بوده و این مسئله ارزش آن را بی نهایت زیاد می کند. در شرایط گرم آسیای مرکزی خوردن منظم هندوانه برای جلوگیری از بیماری سنگ کلیه سودمند است. خوردن هندوانه در زمان درمان با ترکیبات سولفونامیدی یکی از عوارض داروی مذکور یعنی ایجاد سنگهای ادراری را رفع میسازد.در ترکیب هندوانه علاوه بر ویتامین ها، آهن آرگانیک نیز موجود است که بدن آن را به آسانی هضم میکند. بنابراین هندوانه خصوصاً برای بیماران دارای کم خونی فقر آهن مفید است. هندوانه برای افراد مبتلا به یبوست سودمند می باشد. وجود اسید فولیک و ویتامین C در این میوه از پیدایش آتروسکلروز جلوگیری می نماید.

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد