خانه / اشنایی با داروهای گیاهی / چگونه سکنجبین سیر خوشمزه تهیه کنیم..؟؟
سکنجبین سیر
سکنجبین سیر

چگونه سکنجبین سیر خوشمزه تهیه کنیم..؟؟

چگونه سکنجبین سیر خوشمزه تهیه کنیم..؟؟

سکنجبین سیر

گیاهى است پایا و قسمت زیرزمینى‏اش متورم که ریشکها از آن بیرون آمده و این تورم همان سیر است که معمولا مصرف مى‏شود، هر غده متورم سیر 12- 10 دنده سیر دارد که روى همه آنها را پوششى سفیدرنگ یا صورتى پوشانیده است. برگهاى آن نوارى برنگ سبز تیره، گلها کوچک، صورتى یا مایل به سبز که به صورت یک چتر در انتهاى ساقه استوانه‏اى گل‏دهنده به ارتفاع 60- 50 سانتى‏متر ظاهر مى‏شود.

طرز تهیه سکنجبین سیر

از این سکنجبین برای کنترل سیاتیک استفاده میکنند. دانه های سیر ۱۸۰ گرم، سرکه کهنه انگوری ۵۰۰ گرم و قند ساییده ۷۵۰ گرم. سیر را خرد کرده با ۲۵۰ گرم سرکه به مدت چهار روز در ظرف بلوری بخیسانند و با فشار صاف کنند. مابقی سرکه را پس از صاف کردن روی تفاله باقی مانده میریزند و پس از ۴ روز آن را مجدداً صاف کنند و دو صاف کرده را مخلوط کرده سپس قند ساییده را به آن اضافه میکنند تا حل شود. مقدار خوراک از این سکنجبین ۲۰ تا ۳۰ گرم در روز است.

خواص درمانی سکنجبین سیر

سیر بادشکن، ضدعفونى‏کننده است و سابقا حکما معتقد بودند خوردن سیر بدن را در مقابل بیمارى‏هاى عفونى محافظت مى‏کند. نرم‏کننده سینه، کرم‏کش و ضد کرم، مدر، آرام‏بخش و محرک و مقوى و تونیک است

چینى‏هاى قدیم سیر را به عنوان تقویت‏کننده احشا و تصفیه‏کننده و به عنوان عاملى که براى طحال مفید است مورد توجه قرار مى‏دادند [رید]. و سیر را به عنوان ماده مسکن و آرام‏بخش براى معده و کلیه مى‏شناختند و معتقد بودند که در مورد مسمومیتهاى غذایى سیر به عنوان تریاق و ضد سم اثر بسیار نیکویى دارد [استوارت‏]. براى معالجه سرماخوردگى و التهابهاى زکامى بینى [هاو].

و در ضعفهاى ناشى از آفتاب‏زدگى مى‏خوردند. سیر را در روغن له مى‏کردند و روى آبسه‏ها و محل نیش حشرات و مار و عقرب مى‏گذاردند. دو دانشمند معروف‏Cavallito وBailey در سیر (آلیسین) را یافتند که روغن بى‏رنگى است و خاصیت بازدارنده رشد باکترى روى باکترى‏هاى گرام پوزیتیو و گرام نگاتیو دارد [پتلو].

تجربیات جالبى براى معالجه سل با سیر روى خوکچه آزمایشگاهى به عمل آمده است. سیر فشارخون بالا را پایین مى‏آورد و موجب اتساع شریانها و رفع تصلب شریانها مى‏شود. سیر از نظر طبیعت طبق نظر حکماى طب سنتى خیلى گرم و خشک است. حرارت سیر شبیه به حرارت غریزى است و سیر وحشى و صحرایى از سیر مزروع گرمتر و خشک‏تر است از نظر خواص معتقدند که بازکننده انسداد مجارى و خشک‏کننده رطوبتهاى معده و مفاصل و رقیق‏کننده خون است.

مدر است و قاعده‏آور و معرق، ضد سم است، پوست را زخم مى‏کند. خوردن آن در صورتى که منطبق با مزاج باشد و در حد اعتدال خورده شود براى سلامتى بدن مفید است. توصیه این است که پخته و یا با سرکه خورده شود (سیرترشى).

telegram

همچنین ببینید

چوپلمه اروپایی

چوپلمه اروپایی,گیاهی علفی با ریزوم ضخیم و سیاهرنگ

چوپلمه اروپایی,گیاهی علفی با ریزوم ضخیم و سیاهرنگ   دوران گل دهی: اردیبهشت و خرداد …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *