چگونگی برقراری تعادل در رژیم غذایی


چگونگی برقراری  تعادل در رژیم غذایی

چگونگی برقراری تعادل در رژیم غذایی

 با توجه به میزان کالری غذاها ، تعادل در رژیم غذایی را پروتئین: ۲۰ درصد از کل کالری مصرفی بانوان حامله و همچنین کالری مورد نیاز رشد کودکان را پروتئین تشکیل می دهد. این مقدرا ۵ صدم گرم از وزن مطلوب برای دیگران است. کربوهیدرات: ۵۰ تا ۷۰ درصد از کالری را کربوهیدرات تشکیل می دهد. چربی: ۳۰ تا ۵۰ درصد از کالری را چربی ها تشکیل میدهند. برای بزرگسالان و کودکان بالای ۴ سال، توصیه هایی در مورد مصرف غذا وجود دارد.در این توصیه ها، روزانه ۴۵ تا ۶۵ گرم پروتئین پیشنهاد شده است. انجمنی ویژه رژیم غذایی وجود دارد که در مورد رژیم غذایی عمومی پیشنهادهایی داده که در آن ها، علاوه بر موارد مذکور، ویتامین ها و مواد معدنی لازم در روز را نیز اعلام کرده استبرای رشد و نمو و سلامتی بدن به ویتامین های زیادی نیاز است. بالاترین مقدار ویتامین ها عبارتند از: A و C و D و \B و B۲. ویتامین A برای بینایی بسیار لازم و مهم است و در غذاهایی همچون تخم مرغ، جگر، سبزیجات، کره، مارگارین، شیر، حبوبات و طالبی وجود دارد. ویتامین D برای جذب کلسیم و فسفر که هر دو برای رشد استخوان ها و سلامتی دندان مفید هستند، مورد نیاز است. منابع ویتامین D عبارتند از: شیر، روغن، مارگارین، روغن ماهی ، سبزیجاتی همچون هویج. هنگامی هم که پوست در مجاورت آفتاب قرار میگیرد، ویتامین D جذب بدن می شود (ولی باید توجه داشته باشید که تابش زیاد آفتاب، برای پوست خطرناک است). ویتامین C یا اسید اسکوربیک برای سلامتی بافت ها مانند لثه و رگ های خونی، استخوان ها و دندان ها بسیار ضروری است. همچنین این ویتامین تسریع کننده التیام زخم هاست. ویتامین C در اکثر میوه ها مانند توت، توت فرنگی، طالبی، کاهو، گوجه فرنگی، فلفل سبز و سیب زمینی یافت می شود. ویتامین ۱ B یا تیامین برای هضم غذا و عملکرد سلسله اعصاب بسیار مفید است. منبع این ویتامین، گوشت، نان حبوبات، نخود و لوبیاست. ویتامین ۲ B یا ریبوفلاوین برای حفظ سیستم اعصاب و نیز برای چشم، پوست و بافت دهان اهمیت بسیار دارد. منبع این ویتامین، گوشت (به ویژه جگر)، شیر، تخم مرغ، نان کامل، حبوبات و سبزیجات است. آخرین گروه از ویتامین ها نیاسین است که برای سیستم اعصاب، پوست و دهان اهمیت بسیار دارد و در ماهی، گوشت (به ویژه جگر)، نان، حبوبات، شیر و آجیل یافت می شود.بدن علاوه بر ویتامین به مواد معدنی هم نیاز دارد. کلسیم برای رشد استخوان ها،دندان ها، عضلات و اعصاب و قلب ضروری است و در شیر و فراورده های آن یافت می شود. در ماهی (ساردین) و سبزیجات هم وجود دارد. یکی دیگر از مواد معدنی، آهن است که برای سلول ها خونی اهمیت بسیار دارد. منابع مهم آهن عبارتند از: گوشت (جگر)، زرده تخم مرغ، سبزیجات، میوه های خشک، نان و حبوبات. در هر سه وعده غذای روزانه باید حتماً میوه، آب میوہ ، حبوبات، یک عدد تخم مرغ، شیر و مقداری گوشت در نظر بگیرید. تنوع در غذاها بسیار مهم است. شام را به غذاهای ساده ماننل سالاد، میوہ و لبنیات اختصاصں د هید .

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد