چگونگی تأثیر مواد غذایی در کاهش اثرهای PMS


چگونگی تأثیر مواد غذایی در کاهش اثرهای PMS

چگونگی تأثیر مواد غذایی در کاهش اثرهای PMS

 گوشت بدون چربی پخته شده (حدود ۱۰۰ گرم)، ماهی یا مرغ (۱۵۰ تا ه ۲۰ گرم)، تخم مرغ ۲ عدد، لوبیا و سویا (نصف پیمانه)، خشکبار (نصف تا یک پیمانه)، حبوبات پخته (یک پیمانه) اگر در هر وعده از رژیم غذایی گنجانده شوند به علت داشتن پروتئین و ویتامین B، فولیک اسید، منیزیم، فسفر، آهن و روی، نشانه های بالینی PMS را کاهش میدهند. انواع گروه ماهی حاوی اسیدهای چرب امگا- ۳ هستند که از سفت، آماسی و دردناک شدن پستان ها جلوگیری کرده و گرفتگی های ماهیچه ای را در دوران عادت ماهانه از بین میبرند.به طور کلی پروتئین، به ثبات قند خون کمک میکند و از پایین آمدن سطح قند خون که خود موجب افسردگی، احساس ضعف و بی قراری می شود، جلوگیری میکند. آهن که در بیشتر منابع پروتئین موجود است به جلوگیری از کمخونی و احساس ضعف و خستگی ناشی از آن کمک میکند. البته باید توجه داشته باشید که مصرف بیش از اندازه تخم مرغ، اسیدهای چرب اشباع شده را در بدن زیاد میکنند که خود موجب می شود نشانه های بالینی PMS افزایش پیدا کنند. در ضمن گوشت قرمز و گوشت مرغ به علت داشتن هورمون های رشد، باید قبل از پختن با دقت چربی های قابل رؤیت آنها برداشته شود، زیرا چربی های اشباع شده (باچربی های جانوری) تولید هورمون پروستاگلندین را افزایش میدهد. سبزی های پر برگ خوراکی، انواع مرکبات، منابع با ارزش اسید فولیک، منیزیم و ویتامین C هستند. آب مرکبات به خصوصی آب پرتقال و سبزی ها مقادیر مناسب بتاکاروتن و پتاسیم را در بدن تأمین میکنند. ویتامین C برای ترکیب و ساخت آدرنوکورتیکوتروبین که همان هورمون محرک و راه اندازی و آزاد شدن استروژن و پرژسترون ضرورت دارد. جوش های صورت و دیگر اختلالات پوستی که در دوره  عادت ماهانه بروز میکنند با مصرف مواد حاوی بتاکاروتن یا روی ممکن است کاهش یابند. پتاسیم نیز در دفع احساس ضعف مؤثر است. ضمن این که سبزی ها و میوه های حاوی آب مانند هندوانه، خیار، انگور و طالبی در کاهش احتباس آب مؤثرند. یک فنجان شیر با ماست، ۳۰ تا ۵۰ گرم پنیر، دو فنجان دوغ رقیق شده و نصف پیمانه کشک، میتوانند کلسیم، منیزیم، فسفر، کربوهیدرات، پروتئین، ریبوفلاوین و ویتامین D و... را برای بدن تأمین کنند. در برنامه رژیم غذایی ویژه دوران PMS، میتوانید دو یا سه وعده از انواع لبنیات بدون چربی یا کم چرب استفاده کنید. کلسیم و منیزیمی که در این مواد غذایی وجود دارند، سردردها، نفخ شکم، افزایش وزن، سفت و دردناک شدن پستان ها را کنترل و یا از بین میبرند. دیده شده بسیاری از خانم ها با اصلاح عادات غذایی خود و به خصوص در دو هفته مانده به خونریزی، توانسته اند بسیاری از نشانه های بالینی PMS یا دردهای قاعدگی خود را بهبود بخشند. پیشنهاد می شود با انتخاب انواع مواد خوراکی که شرح آنها داده شده در طی روز به جای سه وعده، شش وعده برنامه غذایی در نظر بگیرید. با این کار علاوه بر این که احساس ضعف و گرسنگی خود را کنترل می کنید، سطح قند خون بدن تان را هم ثابت نگه میدارید. اهمیت مواد غذایی و خوراکی ها در پیشگیری یا کاهش و بهبود بسیاری از بیماری ها از جمله PMS، ثابت شده است. متأسفانه موادی مانند پاک کننده های لاک ناخن، دود ماشین، مواد پلاستیکی و لاستیکی، خوراک دام ها و وسایل سیمان سایی، چربی های حیوانی', نفت سفید، گازوئیل، بنزین، کاغذهای چسبنده  چسبها، خوشبوکننده های هوا، جلا دهنده های مبلمان و پودرهای آرایش رنگ بر نوعی مواد شیمیایی دارند که در بدن انسان همانند استروژن عمل میکند و میتوانند نشانه های بالینی PMS را بدتر کنند. این نوع مواد شیمیایی که زینواستروژن نامیده میشوند، دارای ساختمان مشابه استروژن هستند و میتوانند همانند آنها در بدن عمل کنند. این استروژن های بیگانه نه تنها میتوانند علت موجهی برای وجود PMS باشند بلکه میتوانند اثرهایی با طیف گسترده ای چون سقط جنین، کم شدن میل جنسی، بی خوابی، فیبروکیستیک پستان، احتباس آب، اختلال های خلقی و افزایش خطر سرطان های پستان، تخمدان و رحم را نیز به همراه داشته باشند.

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد