قالب وردپرس درنا توس
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / چگونگی تاثیر مخرب مواد قندی بر دندان 
تاثیر مواد قندی بر دندان
تاثیر مواد قندی بر دندان

چگونگی تاثیر مخرب مواد قندی بر دندان 

 

– شکل و حالت مواد قندی: هرچه چسبندگی مواد قندی به دندانها بیشتر باشد و یا این که دیرتر از محیط دهان تخلیه شوند، پوسبیدگی زایی بیشتری دارند؛ لذا طیف وسیعی از مواد قندی وجود دارند؛ مثلاً یک شربت رقیق شیرین بسرعت از محیط دهان خارج شده و ترشح بزاق هم با خاصیت خنثی کنندگی خود اثرات پوسیدگی زایی آن را کاهش میدهد؛

در حالیکه یک شیرینی تر و یا بیسکویت پس از مصرف در صورتی که بلافاصله دهان شسته نشود، به دندانها چسبیده و ممکن است ساعتها اثرات مخرب خود را اعمال نمایند. میوه جاتی مانند سیب گرچه مختصر پوسیدگی زایی دارد ولی به علت سفتی با جویدن چسبندگی به دندانها نداشته و حتی باعث پاک شدن دندانها می شود، لذا بی ضرر شناخته می شود.

متأسفانه کودکان به شیرینیجات چسبنده و پوسیدگی زا علاقه بیشتری دارند و این نکته ای است که باید مورد توجه والدین باشد. به علاوه فرزندان خانواده باید عادت کنند که همیشه بلافاصله پس از مصرف شیرینی دندانها را مسواک بزنند.

شیرین کننده ها

امروزه با پیشرفت دانش بشری و مطالعات فراوان در زمینه بهبود کیفیت مواد غذایی و کاهش اثرات مضر قندها به ساختن شیرین کنندهها یا قندهای مصنوعی دست زدهاند و از این طریق موفقیت فراوانی بدست آوردهاند. این گونه قندها به اشکال مختلف پودر و محلول و غیره ساخته شدهاند و خصوصیت مهم آنها عدم ایجاد پوسیدگی است. قندهای غیر پوسیدگی زا در عین حال که شیرین بوده و غالباً شیرینی آنها به مراتب از شیرینی سناکارز بیشتر است.

مطلب پیشنهادی

عفونت سینه

اقدامات لازم بعداز ابتلا به عفونت سینه در دوران شیردهی

اقدامات لازم بعداز ابتلا به عفونت سینه در دوران شیردهی   در حالی که دچار …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *