خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / کاملترین نسخه از خواص دارویی سویا
سویا
سویا

کاملترین نسخه از خواص دارویی سویا

کاملترین نسخه از خواص دارویی سویا

هزاران سال است که سویا در چین کشت می شود، فواید بسیار دارد و از ابتلاء به بیماریهای مزمن جلوگیری می کند. FDA تایید نموده است که پروتئین سویا می تواند میزان ابتلاء به بیماری عروق کرونر را کاهش دهد. در طی سالهای گذشته، اثرات چشمگیر آنتی اکسیدان آن بارها مورد بررسی قرار گرفته است.

از هر ۹ زن آمریکائی یک نفر در طول عمر خود به سرطان پستان مبتلا می شود. لذا سویا در پیشگیری از این بیماری بسیار قابل اهمیت میباشد. به تعدادی زن سنین بین ۲۱ تا ۲۹ سال روزانه ۹۰ میلی گرم (۲ اونس) پروتئین سویا usesa ۴۵ میلیگرم ایزوفلاونوئید به مدت ۳۰ روز داده شد. نتایج حاکی از افزایش چشمگیر سطح تخمک گذاری بود و این نتایج مشابه اثر تاموکسیفن ” می باشد (داروئی که در مورد زنانی که آمادگی ابتلا به سرطان پستان را دارند، استفاده میشود).

 خواص داروئی سویا را می توان به شرح زیر خلاصه نمود:

پروتئین سویا استروژن غیر استروئیدی از رده ایزوفلاژن ” است که احتمالا نقش پیشگیری کننده از سرطان پستان را دارد. سویا در ژاپن و چین به مقدار فراوان استفاده میشود و شیوع بسیار پایین سرطان پستان در این مناطق را نیز می توان به مصرف سویا نسبت داد.

مصرف ه ۹ گرم پروتئین سویا به طور روزانه ۹/۹ درصد کلسترول و کلاً ابتلاء به بیماری های عروقی کرونر را کاهش می دهد.

سویا سرشار از املاح، ویتامین ها و فیبرها می باشد. سویا به عنوان فیتو استروژن یا استروژن گیاهی می تواند میزان ابتلاء زنان را بعد از یائسگی به دیابت نوع دوم نیز کاهش دهد. رژیم استروژن گیاهی سویا در سطح کلسترول (LDL و HDL) خون و تریگلیسرید تغییرات چشمگیری نشان داده و نقش مهمی در کنترل بیماریهای قلب و عروق داشته است.

  • تحقیقات حاکی از آنست که رژیم غنی از سویا از پوکی استخوان، ابتلا به سرطان آندومتر و تخمدان نیز جلوگیری می نماید و کلا درصد ابتلا به سرطان های وابسته به هورمون را کاهش میدهد.

• سویا و سس سویا در تحقیقات متعدد از سرطان معده در موش ممانعت به عمل

آورده است. ماده مؤثر ضد سرطانی آن ترکیبی است بنام ۴- هیدروکسی ۲- اتیل – ۵ – متیل ۳ -(۲H) فورانون (HEMF) که طعم مخصوص سس سویا نیز مربوط به این ماده می باشد. مقدار کمی از این ماده (۲۵ قسمت در میلیون) در رژیم غذائی موش ها تا ۷۵ درصد از پیدایش تومورهای معده جلوگیری نموده است. تجویز HEMF پیشرفت تومور را کاهش میدهد و از تشکیل تومورهای جدید ممانعت به عمل می آورد.

اخیراً مشخص شده است که ایزوفلاژن ها قبل از زمان یائسگی در زنان باعث کاهش تولید گونادوتروپین ها و طولانی شدن زمان قاعدگی می شوند. این مسئله میتواند ریسک ابتلا به سرطان را نیز کاهش دهد.

به طور کلی سویا نه تنها بسیار مغذی است، بلکه سرشار از آمینواسیدهای اجزاء ترکیبی پروتئین های لازمه بدن انسان است. مصرف مداوم این اسیدهای آمینه در رژیم غذائی، اعمال پروتئین را در ارتقاء رشد و سلامت تأمین می کند

. • سویا به علاوه حاوی کلسیم، فسفر، روی، ویتامین E، ایزوفلاوون ها و genistein است. مصرف منظم آن از پیدایش مشکلات قلبی عروقی، سرطانها و پوکی استخوان تا حدودی جلوگیری می نماید. تحقیقات نشان داده اند که ایزوفلاوون ها، genistein و ویتامین E خاصیت ضد سرطان و کاهش دهنده کلسترول دارند.

telegram

همچنین ببینید

اسیدهای آمینه ضروری

هر آنچه که درباره اسیدهای امینه نمیدانید..( قسمت دوم)

اسیدهای امینه از طریق عامل اسیدی و عامل امینی بهم متصل شده و پروتئین را …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *