کاهو اشتها را تحریک میکند….


کاهو اشتها را تحریک میکند….

کاهو اشتها را تحریک میکند....

کاهو

کاهو، سرشار از ویتامینه ای C ،B ،A، دارای آهن، کلسیم، فسفر، منیزیم، روی، سدیم و مس است. خاصیت آن خنک است و تشنگی را تسکین داده رنگ قیافه را باز می کند، اگر بخواهند کاهو زودتر هضم شود باید آن را به جای آبلیموی تازه با کمی سرکه مصرف کنند. سالاد کاهو مثل تمام سالادهای سبزی، اشتها را تحریک میکند.اگر سالاد کاهو را خوب بجوند و با آب دهان مخلوط کنند تمام طول معده و رودهها را تقویت کرده و غدد هاضمه را وادار می کند به طور فراوان عصیرهای خود را نه تنها برای هضم کاهو برای تحلیل غذایی که بعد خورده شده است ترشح کند.کاهو غذای اشتهاآور ممتازی است که همیشه باید پیش از غذا مصرف شود، زیرا غذای سهل الهضمی است از مجاری دستگاه هاضمه عبور کرده و راه را برای غذاهای بعدی باز می کند. اگر کاهو را طبق رسم بدی که معمول است بعد از غذا بخورید غذاهایی را که بخوبی هضم نشده اند به خارج دفع می کند. جالینوس کاهو را دوای خواب می داند چون کاهو دارای سلولزهای فراوانی است تخلیه مدفوع را آسان میسازد. کاهو آثار نیکویی در معالجهٔ یرقان، انسداد مجرای طحال و کبد و اشخاصی که صفرایی مزاج هستند از مصرف کاهو فواید بی شماری به دست می آورند آنهایی که مستعد چاقی هستند کاهو و سالادهای دیگر را فقط با کمی آب و مقدار خیلی کم نمک مصرف میکنند. کاهو دارای ماده ای است به نام لاکتوکاریم یا اوپیوم که خواص شباهت به جوهر تریاک دارد همه میدانند استعمال طولانی اوپیوم عوارضی به وجود می آورد که انواع سردرد، صدا کردن گوش، برافروختگی صورت، ضربان شدید نبض، یبوست از آن جمله است. ولی ماده لاکتوکاریم این عوارضی مسمومیت را ندارد، بویژه در بچه ها و پیرمردان ایجاد حساسیت می کند کاهو خاصیت مسکن دارد و اشخاصی که عصبانی و مضطرب و پریشان هستند اگر کاهو بخورند خواب راحتی بر آنها غلبه میکند. جالینوس پزشک بزرگ عهد عتیق نقل می کند که در دوران پیریش دچار بی خوابی شده بود و شبها با خوردن کاهو، بی خوابی را رد کرده و درخواتب عمیقی فرو می رفت. اشخاصی که دچار بی خوابی، تپش قلب، نورالژی، درد اعصاب شده اند باید با شام خود کاهو مصرف کنند و یا شبها پیش از خواب جوشانده شصت گرم کاهو را در یک لیتر آب مصرف کنند این جوشانده برای رفع یبوست نیز مفید است و به صورت محلول برای رفع جوش صورت نیز مصرف میگردد و صورت را با آن می شویند. ضماد کاهوی پخته با کمی روغن زیتون برای معالجهٔ انواع باد سرخ، دمل و کورک، آبسه، سوختگی، ورم چشم و چشم درد نیز مفید است، برای ورم و درد چشم محلول جوشانده تخم کاهو را به مقدار یک قاشق قهوه خوری در یک فنجان آب تجویز می کنند و این جوشانده در معالجهٔ آسم و سینه پهلو نیز مفید است برای اینکه طعم سالاد برگ کاهو را زیاد کنید باید چند برگ لطیف  ترب را به ان اضافه کنند کاهو وقتی به تخم نشست معمولاً دیگر آن را مصرف نمی کنند، چون دارای حداکثر لاکتوم کاریم می شود و آن را در معالجهٔ امراض به کار میبرند. کاهو مثل تمام سبزیها ممکن است دارای میکروب های مضری باشد؛ وقتی بیماری حصبه یا امراض مسری دیگری پیدا شد باید آن را کاملاً شست و برای شستن آن باید دو ساعت آن را در آب ژاولیزه (دو قطره آب ژاول برای یک لیتر آب) خیس کرد. اگر حشرات ریز سیاهی در کاهو هست به آب شست وشو یک قاشق قهوه خوری سرکه اضافه کنید و بعد آن را با آب پاکی بشویید.

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد