کلید درمان بیماری وبا چیست..؟؟


کلید درمان بیماری وبا چیست..؟؟

کلید درمان بیماری وبا چیست..؟؟

   یک عفونت باکتریایی شدید است که روده کوچک را درگیر میکند. عامل آن باکتری ویبریو کلرا می باشد. جنوب شرقی آسیا و بخصوصی کشورهای هند و بنگلادشی از مناطق آلوده به این بیماری در جهان محسوب می شوند.  شیوع بیماری در یک منطقه زمانی زیاد می شود که آب مصرفی و غذا با مواد دفعی افراد الوده، تماسی داشته باشد. لذا میزان و شدت عفونت ارتباط مستقیمی با سطح بهداشت جامعه دارد. گاهی علائم بیماری خفیف است ولی در بسیاری موارد حتی به مرگ منجر شده است. دوره کمون بیماری ۶ روز است. بعد از آن علائم بیماری بصورت ناگهانی و شدید شروع می شود که مهمترین آنها اسهال آبکی به رنگ سفید و با مقدار و دفعات زیاد میباشد. ممکن است فرد در طول روز تا ۱۹ لیتر اب از دست بدهد.  در مدفوع اغلب موکوس دیده می شود. دلدرد وجود ندارد. استفراغ باعث تشدید کم ابی بدن می شود. چنانچه بیماری و به خصوص کم آبی بدن درمان و جبران نشود مرگ ظرف ۴۸ ساعت محتمل است. بدیهی است احتمال این حادثه در کودکان و افراد سالخورده بیشتر از افراد جوان و میانسال است. کلید درمان بیماران جبران آب از دست رفته از بدن، از طریق خوراندن محلول او آراس یا تزریق سرم است.  از آنتی بیوتیک های مناسب نیز استفاده می شود. ولی نقش رعایت بهداشت فردی و محیط نباید نادیده گرفته شود. در فصول گرم سال باید از آب لوله کشی مطمئن استفاده کرد و در مناطق روستایی که دسترسی به اب بهداشتی وجود ندارد باید اب را جوشاند  یا به وسیله کلر ضد عفونی  کرد ● علائم و نشانه ها علائم شاخص بیماری اسهال آبکی، استفراغ و از دست رفتن آب بدن می باشد. شروع بیماری با اسهال آبکی حجیم ، بدون تب و دل پیچه بوده و مدفوع حالت آب برنجی دارد. معمولا بدون بو بوده یا بوی ماهی دارد . استفراغ و گرفتگی دردناک در پاها شایع می باشد. در موارد شدید بیمار دچار دل پیچه و درد دست ها و پاها می شود. ● راه های پیشگیری برای پیشگیری از بیماری وبا رعایت موارد زیر ضروری است : ۱) از آب آشامیدنی سالم استفاده کنید. ۲) در مناطقی که دسترسی به آب تصفیه شده و لوله کشی وجود ندارد و از آب چاه، آب تانکرها، آب چشمه ها و ... استفاده می شود ، حتما آب را قبل از مصرف بجوشانید یا کلرزنی نمایید. ۳) مواد غذایی یا خوراکی را از دست فروش ها نخرید. ۴) در آب رودخانه ، جوی ها یا استخرهای آلوده شنا نکنید. ۵) از مصرف یخ غیربهداشتی خودداری کنید. ۶) از مصرف غذاهای آماده و غیربهداشتی مثل آب میوه، معجون، بستنی و ساندویچ خودداری نمایید. ۷) از میوه های شسته شده و سبزیجات ضدعفونی شده استفاده کنید. ۸) قبل از تهیه، توزیع و خوردن غذا حتما دست ها را با آب و صابون بشویید. ۹) دست ها را بعد از رفتن به توالت و نیز قبل از دست زدن به مواد غذایی و خوراکی حتما با آب و صابون بشویید. ۱۰) مواد غذایی را در معرض مگس و آلودگی های دیگر قرار ندهید و حتما در یخچال نگهداری کنید. ۱۱) هنگام سفر آب و غذای سالم همراه داشته باشید یا از نوشیدنی ها و غذاهای با بسته بندی مطمئن استفاده نمایید.

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد