خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / گوجه فرنگی چه خواصی دارد؟(قسمت اول)
گوجه فرنگی
گوجه فرنگی

گوجه فرنگی چه خواصی دارد؟(قسمت اول)

گوجه فرنگی چه خواصی دارد؟ 

 گوجه فرنگی حاوی ماده ای به نام لیکوپن ” است. در طی سال های اخیر پیرامون این ماده تحقیقات بسیاری انجام گرفته است. اثرات آنتی اکسیدان و پیشگیری کننده از سرطان، مهمترین امتیاز آن میباشد. بر خلاف بسیاری از گیاهان که تنها در حیوان بررسی شده اند. در مورد گوجه فرنگی تحقیقات بسیاری در انسان و در پیشگیری از سرطان های گوناگون انجام گردیده است.

از جمله سرطان پروستات، سرطان پستان، سرطان آندومتر، سرطان ریه و سرطان کلون ورکتال (روده بزرگ). ماده لیکوپن DNA و سلول های بدن را در مقابل آسیب حاصله از رادیکال های آزاد اکسیژن محفوظ می دارد، همچنین از بیماری های قلب جلوگیری میکند. گوجه فرنگی منبع عالی ویتامین C و ویتامین A و فیبر می باشد. فیبر موجود در گوجه فرنگی سطح کلسترول و قند خون بالا را کاهش می دهد.

یک فنجان گوجه فرنگی تازه حاوی مواد زیر است: آهن ۴/۵٪ ویتامین ۱ B(تیامین) ۷/۳٪ گرم ۷/۵٪ ویتامین٪۲۲/۴A ویتامین B۲(ریبوفلاوین) ۵/۳٪ منیزیم ۵٪ فیبر ۷/۹٪ ویتامین B۳(نیاسین) ۵/۶٪ ویتامینC ٪۵۷/۳ – ٪۷ B۶ فولات ۶/۸٪ ویتامین ..C مس ۶/۵٪

اثرات دارویی گوجه فرنگی را می توان به شرح زیر خلاصه نمود:

بیماریهای قلب و عروق: مطالعه ای در بیمارستان ماساچوست آمریکا (۲۰۰۳) بر

روی زنان میان سال (بدون ابتلاء به بیماری های قلبی عروقی و یا سرطان) و ۷ سال پیگیری مداوم در این بیماران، نشان داده است که افرادی که غذای سرشار از لیکوپن (گوجه فرنگی و فرآورده های آن) در طول هفته (۹ – ۷ بار) مصرف نموده اند، ۲۹ درصد کمتر ریسک ابتلاء به بیماریهای قلب و عروق را (نسبت به کسانی که یک بار در هفته از گوجه استفاده می کردند) داشته اند.

تحقیقی مشابه در اروپا (۲۰۰۳) بیانگر آن است که: مصرف گوجه خام، سس و یا رب گوجه چندین بار در هفته از ابتلاء به بیماری های قلبی پیشگیری مینماید. در طی این بررسی با تجویز ۸ میلیگرم لیکوپن روزانه و به مدت ۳ هفته سطح LDL به مراتب پائین تر آمده و از پیدایش پلاک های آترواسکلروتیک که مهمترین عامل ابتلاء به بیماریهای قلبی، است جلوگیری نموده است.

نتایج تحقیقات دانشمندان استرالیایی (۲۰۰۴) حاکی از آنست که مصرف گوجه فرنگی ( ۲۵۰ میلی لیتر روزانه) از تجمع پلاکت ها به طور واضحی ممانعت می نماید و از خطر لخته شدن خون جلوگیری میکند. تحقیقات مشابه در دانشگاه هاروارد آمریکا نیز گویای اثر کاهش دهنده بیماریهای قلبی در زنانی است که بالاترین درصد مصرف گوجه فرنگی را دارند.

سرطان پرستات: بر حسب گزارش مجله انستیتو ملی سرطان، مصرف گوجه فرنگی به طور کامل بیشتر از لیکوپن به تنهایی در پیشگیری از سرطان پروستات ایفای نقش می کند. همچنین از سرطان پانکراس و سرویکس (دهانه رحم) نیز جلوگیری می نماید.

در یک مطالعه ۱۴ ماهه (مجله انستیتو ملی سرطان ۳ه ۲۰) گروهی از راتها را با گوجه فرنگی به همراه مواد سرطان زا و تستوسترون تغذیه نمودند تا در این گروه سرطان پروستات مشابه گروه شاهد ایجاد نمایند نتیجتاًرات هائی که از پودر گوجه فرنگی تغذیه شده بودند ۲۹ درصد کمتر از گروه شاهد از سرطان پروستات مُردند. این محققین نشان دادند که گوجه فرنگی کامل بهتر از ماده لیکوپن به تنهایی در پیشگیری از سرطان پروستات دخیل است.

گوجه فرنگی چه خواصی دارد؟(قسمت دوم)

telegram

همچنین ببینید

شکست تنش

هفت گام ساده برای شکست تنش…

هفت گام ساده برای شکست تنش…   ۱. تقسیم بار – همه مشکلات را به …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *