خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / گوجه فرنگی چه خواصی دارد؟(قسمت دوم)
گوجه فرنگی
گوجه فرنگی

گوجه فرنگی چه خواصی دارد؟(قسمت دوم)

ساخت استخوان: گوجه فرنگی همچنین منبع خوبی از ویتامین K میباشد. مصرف یک فنجان گوجه فرنگی واجد ۱۳/۵ درصد ویتامین K مایحتاج روزانه را تأمین میکند. ویتامین K موجود در گوجه فرنگی استئوکلسین را فعال میکند. این ماده یک پروتئین غیر کلاژن مهم در ساخت استخوان است.

آنتی اکسیدان: لیکوپن نوعی کاروتنوئید موجود در گوجه فرنگی می باشد که به عنوان یک آنتی اکسیدان از تاثیرات مخرب اکسیدان ها روی DNA جلوگیری میکند. لیکوپن همچنین رنگ قرمز گوجه فرنگی را باعث میگردد. این ماده رادیکالهای آزاد اکسیژن را خنثی و عامل مهم پیشگیری از سرطان پروستات و بیماریهای قلبی است.

ضد میگرن، دیابت و سرطان کلون (روده بزرگ): وجود فولات Foliate در گوجه فرنگی ریسک ابتلاء به سرطان روده را پایین می آورد. همچنین ریبوفلاوین موجود در گوجه فرنگی حمله های میگرنی را در افراد مبتلاء کاهش داده است. گرم موجود در گوجه فرنگی نوعی ماده معدنی می باشد که منبع خوبی برای کنترل سطح قند خون است.

به منظور استفاده از بیشترین اثرات مفید گوجه فرنگی بهتر است از گوجه های کاملاً قرمز که سطحی صاف، بدون چروک، بدون شکاف، و یا لک دارند، استفاده کنیم، گوجه های خیلی رسیده آسیب پذیرند و زودتر فاسد می شوند. برای رسیدن گوجه هایی که نارس خریداری شده اند؛ باید آنها را در پاکت کاغذی به همراه یک موز یا سیب قرار داد. گاز اتیلن متصاعد شده از این میوه ها باعث رسیدن گوجه فرنگی می شوند.

سیب

کلسترول خون را پایین می آورد و اثر خفیف باکتری کشی و ویروس کشی دارد،

ضدالتهاب است، استروژن گیاهی واجد فیبر زیاد میباشد، به رفع یبوست کمک می نماید، اشتها را کاهش میدهد و ریسک ابتلاء به سرطان را کم می کند.

ضرب المثلی است معروف که «با خوردن یک سیب در روز، دکتر را از منزل دور کن».

برحسب تحقیقات جدید سیب حاوی ۵ گرم فیبر میباشد که در عمل هاضمه بسیار مهم است.

همچنین انستیتو ملی سرطان نشان داده است که فلاوونوئید، کوئرستین در سیب از رشد سلولهای سرطانی در سرطان پروستات و کلون جلوگیری به عمل می آورد و ریسک ابتلاء به سرطان ریه را نیز تا ۵۰ درصد کاهش می دهد. فلاوونوئیدها همچنین ریسک حمله های قلبی و مغزی را نیز پایین می آورند.

خوردن ۲ عدد سیب یا نوشیدن ۱۲ اونس آب سیب به طور روزانه، از ایجاد پلاکهای عروقی جلوگیری می کند. پوست و ریشه این گیاه اثری مشابه با آنتیبیوتیکها بر علیه برخی از باکتریها دارد. در هسته های سیب و گلابی مواد سمی سیانوژنیک گلیکوزید و آمیگدالین وجود دارد.

۱۰۰گرم سیب حاوی مواد زیر میباشد:

آب ۸۵٪ کالری ۵۹ پروتئین ۲/ ۰ ٪ چری ۱/ ۰ ٪ کربوهیدرات ۱۴٪ فیبر ۴ – ۳٪ ویتامین A ۸ / ٪۱ تیامین (B۱) ٪۲/۱ ریبوفلاوین (B) ٪۱/۲ نیاسین (B۳) ۹ / ۰ ٪ ویتامین C ٪۱۹ ” کلسیم ۰/۹ ٪ فسفر ۱/۲٪ آهن ۳٪ سدیم ۰ ٪ پتاسیم ۲/۳٪

گوجه فرنگی چه خواصی دارد؟(قسمت اول)

telegram

همچنین ببینید

هیدرات های کربن

هیدرات های کربن چیست و چه خواصی دراد..؟

هیدرات های کربن چیست و چه خواصی دراد..؟  هیدرات های کربن هیدرات های کربن که …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *