معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / آب دوغ خیار غذای فراموش شده در طب سنتی ایران!
آب دوغ خیار
آب دوغ خیار

آب دوغ خیار غذای فراموش شده در طب سنتی ایران!

 آب دوغ خیار غذای فراموش شده در طب سنتی ایران!

با توجه به اینکه در فصل تابستان بدن ما آب بیشتری به ویژه از طریق تعریق از دست می دهد نیاز داریم به مصرف غذاهای آب دار  تا جایگزین آب از دست رفته بشوند میوه وسبزی در فصل تابستان مناسب هستند ولی  جای غذای اصلی را نمی توانند بگیرند.  فصل تابستان  گرم است  واستفاده از غذاهایی که طبع سرد دارند به کاهش حرارت بدن کمک می کنند. مصرف  غذاهایی مانند «اب، دوغ خیار» که یکی از غذاهای سنتی به شمار می رود واقعاً منطبق با نیاز در فصل تابستان است.

آب دوغ خیار غذایی برای تابستان

وقتی هوا گرم می شود خوردن غذاهای ساده و سبک حاضری هم دلچسب تر می شود. نان و پنیر و هندوانه، نان و پنیر و انگور، اب دوغ خیار، ماست و خیار و … از غذاهایی است که به حرارت طبخ نیازی ندارد، طبع خنکی دارد، زود حاضر می شود و خیلی از خانواده ها در این فصل گرم که باید غذای ساده تری بخورند از آن استفاده می کنند این غذای سالم خودمانی، نه عوارض گوارشی دارد، نه ضرری به قلب می رساند و نه در میانه شب نفس مان را در سینه حبس می کند  تازه حسن دیگری هم دارد و آن این که بعد از یک خواب شیرین شبانه، صبح گرسنه از خواب بلند می شویم و با اشتها به دور همان سفره پرمهر می نشینیم. بنابراین برای ان که از مزیت های یک غذای سبک حاضری بیشترین نفع را ببرید به شما آب دوغ خیار را پیشنهاد می کنیم.

آب دوغ خیار اشتها را باز می کندبراحتی هضم می شود و به علت طبع خنکی که دارد، عطش را رفع می کند و از خستگی و رخوت ناشی از گرمی هوا میکاهد. به موجب آن که در تهیه این غذای حاضری مواد مغذی متعددی به کار رفته در وعده ناهار یا شام می تواند انرژی از دست رفته شما را تامین می کند.

این غذا از ترکیب ماست یا دوغ ، خیار رندہ شده، گردو و کشمش، انواعی از سبزیهای تازه همچون ریحان، ترخون، نعنا و تربچه به همراه یخ و نان تهیه می شود.

این غذا به علت داشتن ماست، تامین کننده کلسیم وپروتئین بدن است و به دلیل دارا بودن منیزیم، مصرف آن در وعده شام می تواند به رفع بی خوابی های شبانه کمک کند. افراد با فشارخون بالا یا افرادی که طبع گرم و کبد استفاده کنند. همچنین خیار این غذا، خنک کننده است و شدیدترین عطش ها را فرومی نشاند. کشمش و گردوی ان بهترین گزینه برای مزه دار کردن سبزی های به کار رفته در آن همچون نعنا بادشکن، تربچه ضد عفونی کننده دستگاه گوارش، ریحان آرام بخش  و مسکن و ترخون اشتها اور و مقوی اعصاب است و چون فیبر فراوانی دارد، ملین است و به رفع یبوست و التیام هموروئید (بواسیر) کمک می کند.

همچنین ببینید

علل چاقی

علت اصلی چاقی چیست؟!!

علت اصلی چاقی چیست؟!! چاقی ۱– بدکار کردن غدد بدن. ۲- وراثت و عامل ژنتیکی. …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *