معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / آشنایی با انواع ترشیجات و طرز تهیه آن ها ….
ترشیجات
ترشیجات

آشنایی با انواع ترشیجات و طرز تهیه آن ها ….

آشنایی با انواع ترشیجات و طرز تهیه آن ها ….

 ترشی انبه

 

انبه  کال ۵ عدد 

سیاه دانه ۱ قاشق مرباخوری

زیرہ  سیاہ ۱ قاشق مرباخوری

روغن مایع  ۲ قاشق سوپخوری

فلفل قرمز نصف قاشق چایی خوری

نمک . یک قاشق مرباخوری کوچک

سرکه  سیب  به مقدار لازم

طرز تهیه:

ابتدا انبه ها را برش داده و هسته  آنها را بیرون آورید و سپس آنها را به قطعات کوچک تر تقسیم کنید. همه ی مواد فوق را به غیر از روغن، در یک ظرف لعابی ریخته و پس از آن، سرکه را به آن اضافه کرده و روی حرارت قرار دهید. پس از یک جوش خوردن، آن را از روی حرارت برداشته و صبر کنید تا خنک شود. در انتها، روغن را به آن بیفزایید و آن را در یک ظرف مناسب ریخته و درب آن را محکم ببندید و در جای مناسب قرار دهید تا رسیده و قابل استفاده شود. این ترشی برای فصل زمستان مناسب است و فقط در حد چاشنی میتواناز آن استفاده کرد.

 

ترشی هویج و چغندر رنده شده

 

چغندر قرمز نیم کیلو گرم

نمگک به مقدار کم

سرکه سیب به اندازه کافی

 گل پرساییدهیک قاشق مربا خوری 

زیره  سیاه  یک قاشق مرباخوری

سیر خام ۳حبه  متوسط

طرز تهیه:

هویج و چغندر و سیر را شسته و در صافی قرار دهید تا آب آنها کاملاً کشیده شود، سپس آنها را رنده کنید و با سایر مواذ مخلوط کرده و در یک ظرف مناسب بریزید. در انتها، سرکه سیب را به آن بیفزایید تا روی مواذ را بپوشاند و آن را به آرامی هم بزنید تا سرکه به همه جای مواد برسد. آنگاه درب ظرف را بسته و آن را در جای مناسب قرار دهید تا رسیده و قابل استفاده گردد. از اینترشی در تهیه شس سالاد استفاده کنید.

 

ترشی هفت بیجار

 

 

خیار بوتهای ٤ عدد

هویج فرنگی 3 عدد 

انواع کلم (قمری، گل و برگ)  از هر کدام ۵۰۰ گرم

پیاز ریز ۲۵۰ گرم

فلفل دلمه  ۱ عدد

 سبزیجات معطر (نعناع، ترخون، مرزه، جعفری و شوید). مجموعاً ۵۰۰ گرم

سیر 5 حبه

کرفس ترد4 ساقه 

 گل پرساییده  ۱ قاشق مرباخوری

نمک  به مقدار لازم

طرز تهیه:

همه  مواد را شسته و در صافی بریزید تا آب آنها کاملاً کشیده شود، سپس آنها را به صورت ریز خرد کرده و در ظرفی مناسب ریخته و نمک به آن اضافه کنید. در انتها، سرکه  سیب را به آن بیفزایید، به طوری که روی مواذ را بپوشاند. آنگاه درب ظرف را بسته و آن را در جای مناسب قرار دهید تا رسیده و قابل استفاده گردد. از این ترشی در تهیه  انواع شس سالاد و چاشنی غذا استفاده کنید 

 

ترشی بامیه

 

 

بامیه  اهوازی کوچک و ترد  ۱ کیلوگرم

 نمکبه مقدار کم 

سرکه  سیب  به مقدار نیاز

  پونه کوهی1 قاشق غذا خوری 

طرز تهیه:

دم بامیه  را چیده و آنها را تمیز بشویید و در صافی بریزید تا آب آنها کاملاً کشیده شود، سپس در یک ظرف مناسب ریخته و کمی نمک به آن اضافه کنید. در انتها، سرکه  سیب را به آن بیفزایید، به طوری که روی بامیه را بپوشاند. آنگاه درب ظرف را بسته و آن را در جای مناسب قرار دهید تا رسیده و قابل مصرف شود. این ترشی را به عنوان چاشنی غذا و سالاد میتوانید مورد استفاده قرار دهید. ترشی بامیه ملین، و برای رفع یبوست مؤثر است.

 

ترشی سبزیجات

 

 

ساقه تر کرفس 2 شاخه

نخود فرنگی 1 لیوان

هویج فرنگی متوسط 1 عدد 

انواع کلم (قمری، گل و برگ)  یک کیلوگرم

سبزیجات پاک و خرد شده (نعناع،، ریحان، ترخون، مرزه، جعفری و شوید ) ۱۰۰ گرم

پیاز ریز ۱۵۰ گرم

موسیر ۷۵ گرم

نمک به مقدار کم

سرکه سیب به مقدار لازم

طرز تهیه:

مواد فوق را خوب شسته و در صافی قرار دهید تا آب آنها کاملاً کشیده شود، پس از آن، ساقه  کرفس  و هویج  را از عرض خرد کرده، کلم ها را هم به قطعات کوچک تقسیم کنید و با بقیه مواد مخلوط کرده و در یک ظرف مناسب بریزید و به ان، کمی نمک اضافه کنید. در انتها، سرکه  سیب را به انبیفزایید، به طوری که روی مواد را بپوشاند. آنگاه درب ظرف را بسته و آن را درجای مناسب قرار دهید تا رسیده و قابل استفاده شود. این ترشی به عنوان چاشنی در سالاد و غذاها قابل استفاده است و طعم خوبی را به غذا می دهد.

 

ترشی از گیل

 

 

از گیل  به مقدار دل خواه

 نمک به مقدار کم 

سرکه سیب به مقدار لازم

طرز تهیه:

ازگیل ها را تمیز شسته و در صافی قرار دهید تا آب آنها کاملاً کشیده شود، سپس آنها را در یک ظرف مناسب ریخته و کمی نمک به آن اضافه کنید.در انتها، سرکه  سیب را به آن بیفزایید، به طوری که روی از گیل را بپوشاند. آنگاه در با ظرف بسته و در محل مناسبی قرار دهید تا رسیده و آمادهمصرف گردد. مصرف این ترشی فقط در حد خیلی کم و به عنوان چاشنی توصیهمی شود. این ترشی برای رفع اسهال مفید است.

همچنین ببینید

شليل

از خواص درمانی شليل غافل نشوید!

از خواص درمانی شليل غافل نشوید! شليل  اعتقاد بر این است که شلیل یکی از …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *