معماری
خانه / اشنایی با داروهای گیاهی / آشنایی با خواص و مضرات ذرت در طب سنتی!!!
ذرت
ذرت

آشنایی با خواص و مضرات ذرت در طب سنتی!!!

 آشنایی با خواص و مضرات ذرت در طب سنتی!!!

متخصصان تغذیه می‌گویند ذرت به دلیل اینکه غنی از ریزمغذی‌هاست می‌تواند یک میان وعده بسیار مطلوب و مفید باشد.

یکی دیگر از گیاهان دارویی که امروز به معرفی ان می پردازیم گیاه دارویی ذرت است . ذرت میوه ی گیاهی است از خانواده ی Gramineae  با ساقه ی استوانه ای قائم ، پر از مغز شیرین ،وگره های درخشان که ارتفاع آن تا سه و نیم متر میرسد. برگهای آن متناوب، موج دار، باریک و دراز می باشد، ساقه اغوش گیاه یک پایه است. گل نر آن به شکل خوشه ای مرکب از سنبلها در انتهای ساقه به رنگ قرمز روشن و گل های ماده ی آن متشکل از دو تا چهار گل در هر پایه در کنار برگ بین برگ و ساقه و در آغوش قاعده ی برگ واقع شده است، گلها کوچک متعدد و به هم فشرده در اطراف یک محور ضخیم و محکم که محور مرکزی یا چوب بلال نام دارد واقعند و هر یک از آنها دارای دو تخمدان میباشد که معمولا یکی از آنها بارور می شود. ذرت دو نوعاست، خوراکی و دامی که در نوع دامی دانه های آن در هر ردیف در خط مستقیم تر از ذرت خوراکی قرار دارند. موطن اصلی این گیاه آمریکای مرکزی و مکزیک است ولی در حال حاضر عملاً در اکثر قریب به اتفاق مناطقدنیا کاشته میشود.
نام های دیگر این گیاه در طب سنتی عبارت است از: علس – بلال – بلالی – جاورس هندی – گندم ترکی – جوادی – گندم مکه – جورومی -خندروس

 

دانه ذرت

طبیعت آن : سرد و خشک است

ترکیب شیمیایی : در هر  یک صد گرم دانه ی ذرت معمولی خام به طور متوسط مواد زیر وجود دارد که باز در ارقام مختلف متفاوت است:آب ۱۳/۸-۱۲ گرم – پروتئین ۸/۹ گرم – چربی ۳/۹ گرم – هیدراتهای کربن ۷۲ گرم – خاکستر ۱/۲ گرم – کلسیم ۲۲ میلیگرم – فسفر ۲۶۸ میلیگرم – آهن ۲/۱ میلیگرم – سدیم ۱ میلیگرم – پتاسیم ۲۸۴ میلیگرم – تیامین ۰/۳۷ میلیگرم – رایبوفلاوین ۰/۱۲ میلی گرم – نیاسین ۲/۲ میلیگرم – ارسنیک ۳۰ میلیگرم – انرژی ۳۴۸ کالری – قند – انواعی از کاروتنویید-زاکسانتین – اینوزیت – رزین – لوسین – اکسالیک اسید – هکز افسفریک اسید – مایزنیک اسید.

ویتامین ها: A ۴۹۰ واحد بین المللی در دانه ی ذرت وجود دارد.

خواص درمانی دانه ذرت:

۱- خوردن آن کلسترول را پایین می آورد، از پوسیدگی دندان پیشگیری میکند، خشک کننده است و اسهال را بند می آورد، از بروز سرطان مخصوصاً سرطان کولون، پستان و پروستات جلوگیری میکند.

۲- هر روز یک وعده ی غذایی روزانه ی خود را به ذرت بو داده یا فرنی ذرت اختصاص دهید. کم خونی را رفع می کند، ضعف پیری را برطرف می نماید.

۳- آرد آن را با خاکه اره ی نرم به اندازه ی مساوی مخلوط کرده خمیر کنید و روزی دو بار دستها را در آن بگذارید و ملایم ماساژ دهید. سرمازدگی آن را برطرف می کند.

خواص درمانی روغن ذرت:

۱- خوردن آن برای کسانی که بیماری قلبی دارند مفید است.

۲- مصرف دایم آن برای رفع اگزما، خارش و بیماری های جلدی مخصوصاً در مورد کودکان مفید است. ۳- اگر بر پوست دستها هر شب مالیده شود، آن را نرم و ترک خوردگی اش را برطرف میکند.

مضرات ذرت:

مصرف انحصاری ذرت موجب کمبود ویتامین های ب و برص شده هم چنین موجب عدم جذب ویتامین ب۳ می گردد.
افراد مبتلا به سرماخوردگی نباید از ذرت سرخ شده استفاده نمایند و نیز اشخاص مبتلا به واریس باید در مصرف ذرت احتیاط نمایند.
زیاده روی و مصرف بی رویه ذرت موجب سوء هاضمه و ناراحتی می شود

همچنین ببینید

درمان میگرن

درمان گیاهی میگرن در طب سنتی!!

درمان گیاهی میگرن در طب سنتی!! میگرن، سردردهای مزمن، سردردهای عصبی، گریپ فصلی، سینوزیت بادرنجبویه …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *