معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / آشنایی با قندها یا هیدرات های کربن
قندها یا هیدرات های کربن
قندها یا هیدرات های کربن

آشنایی با قندها یا هیدرات های کربن

آشنایی با قندها یا هیدرات های کربن

قندها یا هیدرات های کربن

قندها مولکول هایی هستند که از کربن، اکسیژن و هیدروژن تشکیل شده اند. قندها به دو دسته تقسیم می شوند:

الف: قندهایی که به سرعت در بدن جذب میشوند (قندهای جذب سریع)؛ قندهای تصفیه شده و کارخانه ای هستند، مانند: شکر سفید و

ب: قندهایی که به کندی در بدن جذب میشوند (قندهای جذب کند) قندهای طبیعی هستند مانند: قند میوه ها.

فنآوری کردن، پالایش و صنعتی شدن قندها تأثیرات مهمی در میزان قند خون دارد؛ مثلاً ذرت بوداده به مقدار ۸۵ واحد، ذرت طبیعی به مقدار ۷۰ واحد، پورهٔ سیب زمینی ۹۵ واحد و سیب زمینی آبپز ۷۰ واحد گلوکز یا قند خون را بالا میبرد و کیفیت فیبرهای همراه مواد قندی نیز سبب کم یا زیاد شدن میزان قند خون میگردد؛ مانند نان سبوس دار ۴۵ واحد، نان سفید ۷۰، برنج سبوس دار ۵۰ و برنج سفید ۷۰ واحد. توجه کنید: پالایش کردن چقدر در میزان افزایش نبال خون مؤثر است.                                                                                                                     گلوسیل ها یا قندهای تصفیه شده، بعد از هضم شدن سبب افزایش شدید گلوکز در خون می شوند (قند خون زیاد می شود). این نوع قندها در شکل های مختلف (مانند: شکر خالص، اربا، شیرینی ها، شکلات ها، نوشیدنی های شیرین و انواع کولاها، چیپس سیب زمینی، سس ها، سرها، بستنی ها و…) وجود دارند. بدترین حالت ممکن موقعی است که این قندهای مضر، با چربی ها مخلوط شوند. آن وقت در موقع حل شدن، باعث اختلال نظم اندامها خواهند شد و نتیجه این بی نظمی انبار شدن مقدار زیادی انرژی به شکل چربی ذخیره در بدن است.

نکتهٔ دیگر این که فیبرهای غذایی در قندهای مضر یعنی قندهای کارخانه ای و تصفیه شده الجود ندارند. فیبرها به علت داشتن سلولز (لیگلین، پکنین و صمغ) نقش بسیار مهمی در امر اضم دارند. آنها عبور تفاله های غذایی را از روده آسان میکنند و از لحاظ ویتامین ها و عناصرکمیاب، بسیار غنی هستند و فقدان آنها کمبود مهمی تلقی می شود. به علاوه بعضی فیبرها ترشح نمک های صفراوی را زیاد میکند و باعث حل شدن چربی ها و منظم شدن عبور روده ای می شود.

فیبرهای خوراکی مانع جذاب چربی ها در معده میشود و فیبرهای غذایی، اثرات سمی بعضی از مواد شیمیایی، از قبیل: رنگ کننده ها، طعم ها، افزودنی ها را محدود میکند. انسولین هورمونی است که لوزالمعده ترشح میکند و در متابولیسم نقش حیاتی دارد. وظیفه انسولین اثرگذاری روی گلوکز است و کلید ورودی گلوکز، به داخل سلولها می باشد.

اگر قندهای کند یا طبیعی مصرف شود لوزالمعده به طور طبیعی انسولین ترشح میکند و سوخت و ساز به طور صحیح انجام میگیرد، ولی اگر قندهای سریع یا تصفیه شده و کارخانه ای (آرد سفید، شکر سفید، پوره سیبزمینی) خورده شود به علت سرعت بالای جذب، لوزالمعده تعادل خود را از دست داده و انسولین بیشتری ترشح میکند. لوزالمعده را می توان رهبر متابولیسم بدن دانست. اگر لوزالمعده در وضعیت خوب باشد با ترشح انسولین به مقدار کافی، سوخت و ساز درست انجام می شود ولی اگر به دلیل مصرف قندهای تصفیه شده در وضعیت بدی باشد، انسولین بیش از حد ترشح میکند. در این حالت قندهای مصرفی به علت فراوانی، تبدیل به چربی شده و در بدن ذخیره می شوند. این یکی از مهم ترین رازهای چربی اضافی بدن و افزایش کلسترول مضر است.

نکتهٔ مهم: قندهای کارخانه ای در درازمدت سبب بد کار کردن لوزالمعده خواهند شد. تغذیه صنعتی با تولید قندهای مصنوعی مردم را مسموم میکند. مردم نیز به علت ناآگاهی بامصرف نان شیرینی، قنداب، آبنبات، چای شیرین و… با دست خود این مسمومیت را افزایش میدهند، به طور کلی مردم با دست خود یا دیگران با قندهای مصنوعی مسموم می شوند و اثرات این مسمومیت بیش از هر چیز به کبد فشار میآورد و در نهایت به صورت بیماریهای گوناگون، از قبیل: جوش صورت و انواع بیماریهای پوستی و قارچ ها، اگزما و… دمل ها، عفونتها و دیگر بیماری های ناشی از قند خون بروز میکند.

قند خوراکی تصفیه در رأس قندهای مضر قرار دارد. قند را همیشه باید مظهر خطر دانست، زیرا قند فرآوردهایاست که سلامتی انسان را با خطرات جدی مواجه میکند. متأسفانه جامعهٔ ما هنوز آگاهی لازم را نسبت به مصرف قند تصفیه شده ندارد. مردم نمیدانند از سرماخوردگی تا سرطانکجا بیماری یافت شود قند سفید میتواند مهمترین نقش را داشته باشد.

بعضی از اطبا ممکن است با این بحث جدید موافق نباشند و نقشی مخرب و مهلک قند را به علت عدم تطابق با آموخته هایشان کاملاً نپذیرند، ولی باید دانست تحولات فکری در این زمینه همچون دیگر کارهای محقق شده علمی که با مخالفت مواجه می شود به کندی صورت میگیرد. اگر شما هم باور نمی کنید که شکر سفید میتواند این قدر مضر باشد بهتر است به جای مخالفت، با تحقیقات بیشتر و عمیق تر و با دقت هرچه تمام تر مسأله را پیگیری کنید و به دستاوردهای علمی محققین، بدون غرضی توجه نمایید. قند صنعتی همیشه یک فرآورده خطرناک بوده و خواهد بود. در این زمینه افراد مسئول و متعهد فریادهای زیادی سرداده اند، ولی کمتر به آن توجه شده است!

چراما باید تاوان و بهای سنگین این بی توجهی را بپردازیم؟ مردم چقدر باید بیمار شوند، دارو مصرف کنند و درمان نشوند!!

به طور خلاصه، با مصرف قند و شکر یا دیگر مواد غذایی صنعتی، اختلال در سیستم سوخت وساز بدن به وجود میآید و در نتیجه مواد مضر مصرف شده، مسمومیت خونی ایجاد میکنند. این مسمومیت، تعادل هورمونی را دچار اختلال میکند و باعث پیدایش جوش های غرور جوانی در بدن می شود.

در رابطه با علل هفتگانه جوش های صورت، شکر در تمام موارد نقش اساسی و مهم دارد، زیرا شکر عامل به وجود آمدن چربی، ایجاد عفونتها، ناراحتیهای عصبی و روحی و دیگر عوامل شناخته نشده است که باعث ایجاد بیماری مورد نظر می شود. شما با مطالعه بخشهای دیگر کتاب به این نکته بهتر واقف خواهید شد.

دکتر رابرت گیلر میگوید: «به نظر میرسد بین رژیم غذایی که سرشار از چربی و عاریاز فیبر است و آکنه رابطه مستقیمی وجودداشته  است.»

بهترین درمان:

پروفسور حاجبی میگوید: در افراد جوان به علت فعالیت شدید هورمونی، قدرات دفاعی کبل و حفظ تعادل و دفعسموم به هم میخورد؛ یعنی کبد نمیتواند وظایف سنگینی را که برای سلامتی بدن و سلامتی و طراوت پوست به عهده دارد به خوبی انجام دهد؛ زیرا سلول های کبد که وظیفه سم زدایی دارند به علت کار زیادی که برای هضم و جذب مواد غذایی دارند نمیتوانند پادزهر لازم را بسازند و چربی اضافی را بسوزانند تا بدین طریق تعادل در ترشحات سموم به وجود آید. در سنین دیگر نیز نارسایی و عدم کفایت سلولهای کبدی باعث میشود که این عدم تعادل به وجود آید. حال اگر در چنین مواقعی ما بتوانیم به وسیلهٔ عدم مصرف غذاهای نامناسب به کبد یاری رسانده و از فشار وارد بر آن بکاهیم، به تدریج جوش ها بهبود یافته و چهرهٔ ما صاف و شفاف میگردد و آن وقت زیبایی و طراوت و آرامش روانی و نشاط واقعی به دست خواهیم آورد. برای رفع جوش صورت دو کار اساسی باید انجام گیرد:

۱) دستگاه گوارش به خوبی کار کند و تخلیه روده ها به طور منظم انجام گیرد تا سموم حاصله وارد خون شود. بنابراین از موادی که باعث میشود سوء هاضمه به وجود آید، باید پرهیز کرد. قابل توجه است که تخلیهٔ منظم و مرتب روده ها نقش اساسی در درمان دارد. آلن مویل ” میگوید: جای تعجب نخواهد بود اگر آکنه همیشه همراه یبوست مزاج مشاهده شود و حرکات منظم روده ای یکی از راه های مطمئن در مقابل بیماری آکنه می باشد.

۲) پاکسازی و سالم سازی کبد: وی مینویسد: بارها گفته شده بیماری آکنه به عنوان بیماری غیر قابل اجتناب دورهٔ نوجوانی شناخته شده است ولی کمتر به این نکته توجه شده که اشتباهات رژیم غذایی که نسلبه نسل ادامه داشته، موجب آن بوده است. آکنه همیشه همراه رژیم غذایی اشتباه و یبوست وبی توجهی به قوانین طبیعی بوده است.» تجارت و بازرگانی گرچه نقش حیاتی و مهمی در تمدن امروزی بازی میکند، ولی بادخالت در نوع غذا، برای بشر فاجعه به بار آورده است. غذاهای غیرطبیعی و صنعتی زیانهای فراوانی برای بدن ما دارند بنابراین ما باید از غذاییطبیعی و قند طبیعی که در میوهجات و عسل وجود دارد، استفاده کنیم. اگر کربوهیدراتها، از قبیل: کیک، شیرینی، شکر، نان و غیره به صورت مصنوعی تصفیه واصلاح و رنگ شده باشند، عدم موازنه در سیستم اتفاق میافتد.

کربوهیدراتهای تصفیه شده (آرد سفید – شکر سفید) باعث یبوست مزاج خواهند شد (زیرا مواد سلولزی و فیبرهای گیاهی آنها نابود شده است).

پس از تغییرات کربوئیدرات ها دو ضایعه به وجود میآید. این دو ضایعه به علت فقدان دو عنصر حفاظتی ایجاد می شود؛ ویتامین ها و نمکهای معدنی، کنستانتره کردن این دو عامل باعث عدم موازنه میشود و به این دو عامل، یبوست نیز اضافه میشود که بر اثر تهی سازی غلات ایجاد می شود و نکتهٔ دیگر این است که، شکر سفید عناصر حفاظتی سیستم را از بین میبرد.

دکتر چالمرز واتسون میگوید:

اخیراً در مجامع پزشکی این نظر شیوع پیدا کرده است که مصرف اضافی مواد پالایشی و نائل مصنوعی، برای سلامتی جامعه زیانبخش است و مقاومت بدن را در مقابل بیماری ها و ناراحتی ها کم میکند و بدن را مستعد ابتلا به تب یونجه و بیماری های زهدان می نماید، وقتی که چای، قهوه، خیارشور، سس ها و سایر مواد مصنوعی اشتهاآور را وارد برنامه غذایی خود میکنیم آسان خواهد بود که بفهمیم چطور قوانین طبیعی تغذیه را به بوتهٔ فراموشی سپرده ایم. روش رژیم تغلیظ و غذای کنسرو شده، یکی از اقلام اصلی علت بیماری می باشد».

آلن مویل میگوید: «علاقهٔ روزافزون مردم به کربوهیدرات های تصفیه شده دلیل ایجاد بیماری در بدن ما میباشد. مواد غذایی تصفیه شده (آرد سفید – شکر سفید)، یکی از عوامل فعال در ایجاد بیماری میباشند. تمام غذاهای کربوهیدرات (نان، برنج، ماکارونی، سیب زمینی، شکر) در طول دستگاه هاضمه تبدیل به قند می شوند و سپس در کبد تحت عنوان گلیکوژن ذخیره می شوند.»

به گفتهٔ پروفسور حاجبی: عدم فعالیت سالم کبد و نارسایی آن موجب می شود که سموم پلان به خوبی از نقاط مختلف بدن، خصوصاً چهره جذب ودفع نگردد. منظم بودن کار دستگاه گوارش و فعالیت سالم کبد، بسته به نوع غذایی است که میخوریم.

همچنین ببینید

نمناکی دست ها

چه عواملی باعث نمناکی دست ها می شود؟؟

چه عواملی باعث نمناکی دست ها می شود؟؟ نمناکی دست ها عرق کردن کف دست …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *