معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / آشنایی با منافع و مضرات انواع گوشت
آشنایی با منافع و مضرات انواع گوشت
آشنایی با منافع و مضرات انواع گوشت

آشنایی با منافع و مضرات انواع گوشت

آشنایی با منافع و مضرات انواع گوشت

خصوصیات حسی و فیزیکی گوشت شتر

گوشت شترهای جوان که سن آنها بین ۱ تا ۳ سال است، نرمتر و خوش طعم تر از گوشت شترهای بزرگسال است که معمولاً گوشتی سفت و دیرهضم دارند. هرچه سن حیوان بیشتر شود، از میزان نرمی گوشت نیز کاسته می شود؛ از این رو همان طور که زاید و همکارانش (۱۹۹۱) نیز مطرح ساختند، پیشنهاد می شود که بهتر است شترهای یک ساله را برای مصرف گوشت ذبح نمود.

بالیه و همکارانش(۱۹۸۱) اظهار کردند که گوشت شترهای کم سن وسال از جهت مزه و طعم و نرمی، شبیه به گوشت گاو است. مطالعاتی در زمینهٔ استفاده از گوشت شتر در همبرگرسازی انجام شده است، به طوری که در این نوع همبرگرها به درجات مختلف گوشت گاو اضافه شده بود. این همبرگرها در اختیار گروهی از صاحب نظران قرار گرفت تا از نظر تمامی خصوصیات حسی نظیر رنگ، بو، طراوت، نرمی و درجهٔ پذیرش مصرف  کننده، مورد بررسی قرار گیرند.

مشاهده شد که صفت «نرمی» در همبرگرهایی که میزان بیشتری گوشت شتر داشتند، واضح و آشکار است؛ همچنین مشاهده شد که صفت «کم وزنی» همراه با افزایش نسبت گوشت شتر در همبرگرها، افزایش می یابد. گفتنی است که گوشت شتر برای تهیهٔ تمام انواع غذاهای مورد مصرف آدمی که از گوشت حیوانات دیگر تهیه می شوند نظیر گوشتهای سرخ کرده، پخته و فرآوری شده، مناسب می باشد.

اما عللی که باعث شد تا مردم گمان کنند گوشت شتر دیرپز است، استفاده از گوشت شترهای پیر و مسن است؛ زیرا هرچه عمر شتر بالا رود پیوندهای موجود بین الیاف بافت همبند افزایش مییابد و کمتر و کمتر تحت تأثیر حرارت و آنزیمها قرار می گیرند.

قابل ذکر است که گوشت شترهای مسن و پیر برای سرخ کردن مناسب نیستند، زیرا به علت داشتن میزان زیادی کلاژن،دیرپز می باشند؛ اما می توان این گوشت را فرآوری کرده و از آن مارتادلا و یا کالباس تهیه کرد و یا این که آن را همانند سایرشت ها خشک کرده و برای مدت طولانی در روغن حیوانی

نگهداری کرد. از این رو پیشنهاد میشود مصرف کنندگان گوشت شتر را تجربه کنند، زیرا با توجه به سرعت وقوع حوادث در دنیای امروز و تغییراتی که هر از چندی در محیط زیست پیرامون ما رخ می دهد و شامل جنگ ها و بیماریها و بلایای طبیعی است، آدمی باید بر مصرف تمامی انواع گوشت های موجود عادت کند، همان طور که این امر در کشورهای غربی اتفاق افتاد و مصرف کنندگان برای فرار از بیماری جنون گاوی، به خوردن گوشت تمساح وشترمرغ روی آوردند.

همچنین ببینید

زيره پلو

زيره پلو در طب سنتی

زيره پلو در طب سنتی مواد لازم مواد لازم برای تهیه  «زیره پلو» به شرح …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *