معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / آیا خواص زعفران را می شناسید!!
زعفران
زعفران

آیا خواص زعفران را می شناسید!!

آیا خواص زعفران را می شناسید!!

زعفران

ایران مهمترین تولید کننده زعفران در دنیاست. ۹۵ درصد زعفران کشور در جنوب خراسان و ۵ درصد در استانهای یزد، اصفهان فارس، کرمان و استان مرکزی کشت می شود. زراعت زعفران به علت هزینه کاشت به نسبت کم، نیاز آبی خیلی کم، توزیع زمانی مناسبب کار، نقشی در خور توجه در اشتغالی زایی، ارزش صادراتی محصول تولیدی و سازگاری با مناطق خشک و نیمه خشک کشور از زراعت های مهم کشور محسوب میشود. از مشکل های موجود در زراعت و تجارت زعفران میتوان نیروی کارگری نسبتا زیاد برداشت گلی و بسته بندی های نامناسب و بازاریابی جهانی نامطلوب این محصول را نام برد. از این رو محصول زعفران ایران به نام کشورهای دیگر بسته بندی و ارائه میشود. از مشکلات دیگر خارج کردن کورمهای زعفران به کشورهای همسایه به ویژه افغانستان است که باعث میشود، به زودی رقبای جدیدی برای زعفرانایران پیدا شود.

 زعفران با نام علمی CrOCUSSaltiVUS) گیاهی علف و جند ساله است که دارای پیاز توپر با کورم سفیدرنگ و گرد و کروی است. روی پیاز پوششی فیبری قهوهای رنگ مثل بارگیل وجود دارد. گل زعفران شامل گلپوش ۶ قطعهای و هم رنگ، ۳ کاسبرگ و ۳ گلبرگ به رنگ بنفش و بسیار خوش است. پرچم گیاه زردرنگ و کالاله سه شاخه آن قرمزرنگ است و همین کالاهقرمز رنگ است که به جای ادوبه زعفرانی داد و سالمی شود. برگهای زعفران باریک و بلند به رنگ سیر تیره به طولی حدود ۲۰ تا ۵۰ سانتیمتر است. گیاه زعفران بذر تولید نمی کند.

مهمترین مصرف زعفران در تهیه نگ غذاها و برای ادویه است. از نظر دارویی در طب سنتی با اثر بر هورمونهای جنسی زنانه باعت سقط جنین میشود. در باب جدید عامل مؤثر بر اعصاب مرکزی است و در رفع بی خوابی بر مؤثر است. چون رنگیزهها اثر درمانی روی سرطان دارد، از انگیزههای مختلف زعفران میتوان در درمان این بیماری استفاده کرد. در نگارش متن های ارزشمند و مقدس از زعفران استفاده می شود. جای زعفران به عنوان نوشیدنیمعطر است و علوفه زعفران برای دام استفاده میشود. گل زعفران به واسطه تولید شهد و گرده فراوان جلب نظر می کند و اخرین امید زنبور عسل در فال با نیز است. گلی پوشی به علت وجود رنگیزههای انتوسیانینی برای رنگرزی پشم و ابریشم استفاده میشود. در تجارت بینالمللی | عران دارای انواع استاندارد به شرح زیر است. عمران مرغوب پس از امادهسازی باید دارای رنگ و عطر مطلوب باشد که آیین عطر و طعم باید با تندی و تلخی مخصوصی به خود همراه باشد؛ میزان رطوبت آن حدود ۱۴ درصد باشد محصولی باید عاری از مواد ناخالصی بوده و هرگونه قارچ یا حشرات مرده و متلاشی شده نیز در آن مشاهده شود: هر میلی گرم زعفران به طور معمول ۷۰  آب را رنگ می کند زعفران حقیقی و خالص اب را به رنگ زرد و زعفران تقلبی به رنگ قرمز یا نارنجی در میاورد: رنگ رد زعفران حقیقی در مجاورت آسید سولفوریک آبی تیره میشود. ولی زعفران تقلبی تغییر رنگ نمیدهد؛ تارهای زعفران در بنزین محلولی نیست و رنگ نمی دهد.

همچنین ببینید

اعتیاد به مواد مخدر

چگونه از اعتیاد به مواد مخدر رهایی یابیم؟ (قسمت دوم)

چگونه از اعتیاد به مواد مخدر رهایی یابیم؟ احتمال اعتیاد  در صورت مصرف مقدار کمی …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *