معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / آیا رابطه بین شکر و هورمون وجود دارد؟
شکر و هورمونها
شکر و هورمونها

آیا رابطه بین شکر و هورمون وجود دارد؟

شکر چیست؟

شکر ماده ای است زائد که بدن انسان قادر به هضم و جذب آن نیست، از این رو برای اینکه ساختار مولکولی آن را بشکند، مجبور است از مواد معدنی موجود در بدن مصرف کند تا بتواند آن را هضم کند. در نتیجه تعادل عناصر معدنی مثل کلسیم، منیزیوم، پتاسیم، سدیم و… بر هم می ریزد.

رابطه شکر با هورمون

صنعتی کردن غذا مشکل ساز است. این کار مواد مغذی را از بین می برد و مواد مضر را جایگزین آن میکندهر غذایی را که به شدت فرآوری و صنعتی کنند، مثل آرد سفید و شکر سفید، کمبود مواد مغذی دارد. شما به هیچ وجه به شکر نیاز ندارید و تعادل هورمونی شما در صورتی که از شکر اجتناب کنید، بهبود می یابد.

شکر سفید فقط تأمین کننده کالری است، در حالی که بدن شما را نسبت به مواد مغذی لازم برای تبدیل کالری به انرڑی تھی میکند. شکر باعث دفع ماده معدنی مهم مانند کروم می شود به همین ترتیب توانایی شما را برای تحمل مواد قندی کاهش می دهد، علاوه بر آن در بار که شکر مصرف می کنید بدن برای جذب آن از ویتامین  گروه B استفاده میکند، (همان ویتامین که برای جلوگیری از اختلالات پیش از قاعدگی و سایر علائم عدم تعادل  هورمونی نیاز دارید.) آن وقت شما با کمبود این ویتامین مهم مواجه می شوید.

ثابت شده است که شکر سبب کاهش انتقال هورمون در سرتاسر بدن می شود، شاید این هشدار باشد برای زنانی که رژیم غذایی شان شامل مقادیر زیادی شکر است و دچار مشکلات بیشتری در رابطه باقاعدگی و یائسگی هستند. مصرف شکر، تمایل به شیرینی جات را افزایش می دهد. وقتی که تحمل مواد قندی کم و میزان قند خون بی ثبات می شود، در نتیجه میل به شکر به صورت اعتیاد در می آید. این شرایط به خصوص در نیمه دوم چرخهٔ قاعدگی و بارداری که میزان پروژسترون بدن بالاست پیش می آید. هنگامی که چند ساعتی گرسنه هستید، ضعف در تحمل مواد قندی باعث افت قند خون می شود . شکر این افت را شدید تر می کند و باعث ترشح انسولین می شود که خود قند را از خون بیرون می برد و وترد سلول چربی می کند

قهوه و چای شیرین و سایر نوشیدنی شیرین ممکن است برای ساعتی حال شما را بهتر کند، اما بعداً موجب عکس العمل خطرناک هپیوگلیسمیک (قند خون پایین) می شوید. زنانی که دچار این گونه بی ثباتی قند خون هستند، اغلب با وزن خود دچار مشکل هستند. ممکن است غذا نخورند چون از چاق تر شدن می ترسند اما از مقابله با میل بی اختیار خود در  برابر مواد قندی که نتیجه همین بی ثباتی است، ناتوان هستند. چاره آن، اجتناب کامل از شکر و مواد شیرین کننده، و خوردن غذا سبک و تنقلات با ارزش غذایی کامل پیش از گرسنگی می باشد.به این ترتیب متوجه می شوید که با خوردن غذا کامل پیش از این که ناگزیر به خوردن شکرشوید، شروع به کم کردن وزن می کنید و مشکل کمتر با قند خون دارید.

همچنین ببینید

آمارهایی درباره سرطان های نوزادان و شیرخواران

آمارهایی درباره سرطان های نوزادان و شیرخواران

آمارهایی درباره سرطان های نوزادان و شیرخواران اوج میزان بروز سرطان سنین پایین، در نخستین …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *