معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / آیا فیبرها برای بدن مفید هستند؟
فیبرها
فیبرها

آیا فیبرها برای بدن مفید هستند؟

آیا فیبرها برای بدن مفید هستند؟

الیاف چیست؟

«زندگی برپایه قوانین شگفت انگیز و تغییرناپذیر بنا شده است و هیچ فردی به بهانه ناآگاهی نمی تواند از تأثیرات عدم رعایت و یا از عواقب زیر پا گذاشتن آن قوانین در امان بماند».”

دکتر هاروی دیاموند میگوید: «شکر تصفیه شده فاقد الیاف است، بنابراین حتی پس از خوردن مقدار زیادی از آن باز هم احساس گرسنگی خواهید داشت.شکر تصفیه شده به هر شکل و ترتیبی که خورده شود (در خوراک و انواع شکلاتها)، با مایعات درون بدن تخمیر می شود و تولید اسید استیک، اسیدکربنیک و الکل میکند. علت تخمیر شکر در بدن، فعلی و انفعالاتی است که در جریان تصفیه شکرانجام گرفته است.شکر طبیعی (شکر میوه) نیاز به الیاف را تأمین میکند و سیرکننده است در حالی که در جریان تصفیه شکر، هر ذره حیاتی و غذایی موجود در آن گرفته میشود و تمام الیاف، ویتامین ها، املاح و عملاً هر چیز دیگری از شکر بیرون کشیده می شود و تنها یک ماده مهلک از ان باقی می ماند».

پنج ماده حیاتی که باید با مصرف خوراک تأمین شده و به بدن برسد.

گلوکز برای سوخت بدن؛

اسیدهای آمینه؛

اسید چربی؛

ویتامین ها.

این مواد، همراه الیاف یا فیبر در مواد غذایی طبیعی خصوصاً سبزی ها، دانه ها، میوه ها و به ویژه نیشکر و چغندرقند وجود دارند. در بین این پنج ماده مهم، ارزش سوختی آنها مهم ترین جنبه خوراک را تشکیل میدهد، زیرا بدن بدون سوخت نمی تواند زنده بماند. درصد مطلوب اریک از مواد پنج گانه حیاتی غذا برای بدن انسان به شرح زیر است:

گلوکز: ۹۰ درصد اسیدهای آمینه: ۴ تا ۵ درصد. املاح کانی: ۳ تا ۴ درصداسیدهای چرب: بیش از ۱ درصد.ویتامینها: کمتر از ۱ درصد. – فقط یک خوراکی وجود دارد که به طور کامل دارای تمام مواد نامبرده است، عسل طبیعی پس از آن میوه ها و سبزی ها هستند که در این کتاب فقط دو نمونه از آنها مورد بررسی قراررفته است.متأسفانه وقتی نیشکر یا چغندرقند تصفیه می شود مواد مفیدی که در آن وجود دارد به همراه الاف آنها از آن ماده غذایی جدا می شود.

فیبرها چه هستند؟

فیبرها یا الیاف ها مجموعه مولکول های بلندی هستند که در دیواره  سلولی گیاهان یافتمیشوند و به طور کلی آنها را به چهار نوع می توان تقسیم کرد: سلولز، پکتین ، ، لیگنین”. بدن انسان بر خلاف جوندگان نمی تواند این عناصر را هضم کند، زیرا آنزیمهای لازم را ندارد«به عنوان مثال رودهٔ گاو آنزیمی به نام سلولاز ترشح میکند که سلولز (پلی ساکارید) را به قند ساده قابل جذب تبدیل میسازد (این کار برای انسان امکانپذیر نیست) بنابراین فیبرگیاهی به صورت هضم نشده در لوله گوارش باقی می مانند که این مسأله در سلامتی ما اهمیت زیادی دارد. آنها عبور مواد در رودهها را تسریع و از یبوست – سرطان روده  بزرگ و غیره جلوگیری میکنند. پس در این مورد تردیدی به خود راه ندهید. مصرف گوشت کمتر چربی و شکر کمتر و فیبر بیشتر.»”

مسمومیت روده ای، عامل اصلی پیر شدن افراد است.

دکتر دیوید روبن میگوید:«آیا میخواهید از نظر پانصد پژوهشگر و محقق و برجسته ترین صاحبنظران پزشکی جهان آگاه شوید؟ آیا می خواهید از نتیجه بررسی بیش از ۶۰۰ مقاله و کتاب معتبر پزشکی در سراسر جهان بهره مند شوید؟»«پیروی از رژیم غذایی مرده و کم فیبر غربی در حقیقت دعوت و پذیرش ناتوانی و مرگ زودرس است. کمبود موادغذایی پربار (فیبردار) در رژیم غذایی یک فقدان است همان طور که کمبود ویتامین و پروتئین یک نقص است. برای آن که زندگی طولانی و سالم و شادداشته باشیم.باید این نقص غذایی (کمبود مواد غذایی فیبردار) را برطرف کنیم ! ” رژیم غذایی پربار یا دارای فیبرهای خشن گیاهی و به عبارت دیگر غذاهای طبیعی و دست نخورده که سلولزهای خام و فیبر، دارند از این بیماری ها جلوگیری میکنند:

سرطان روده بزرگ؛سرطان معقد؛ سکته های قلبی؛ بواسیر دايورتيکو لوسیز (آماس ها و غده روده بزرگ) چاقی واریس رگهافیبوست ،لخته شدن خون در رگها (فله بی تیس) که به ریه میرود و مرگ زودرس می آورد؛ آپاندیسیت.و بالعکس غذاهای تصفیه شده و صنعتی و فرآوری شده مانند: آرد سفید، شکر سفید، انواع بیسکویت ها، شیرینی ها، شکلاتها، بستی های مصنوعی و کلیه مواد غذایی آشغال کودک فریب، انواع کمپوت میوه و دسر تجاری و کارخانه ای و غیر طبیعی که فاقد مواد اصلی مورد نیاز بدن و حاوی مواد غیرضروری اند، اشتهابرانگیز و دارای شکر فراوان اند.متاسفانه تبلیغات چشم و گوش پرکن توسط رسانه ها مصرف این تولیدات تجاری مضر را زیادو خوردن آنها را تشویق می کنند خصوصاً آنان که آگاهی کمتر، رنگ پذیری بیشتر و آسیبپذیرتر هستند یعنی کودکان.این نتیجه بررسی و مطالعه لیست غذایی دهها هزار فردی است که گرفتار این مواد غذایی کم فیبر و یا بدون فیبر هستند  لطفاً دقت کنید!

کودکی که به شیوه غریبان با غذا سرشار از شکر و نشاسته و فاقد مقدار کافی سلولز خشن گیاهی پرورش مییابد، آمادگی ابتلا به دایورتیکولوسیز و آپاندیست را دارد. این بیماری که تا سال ۱۹۱۶ حتی اسمی از آن در کتابهای آموزش پزشکی و راهنمای پزشکان برده نشده است. پس از آن که مصرف نان سفید، برنج سفید، شکر سفید افزایش یافت یک مرتبه سر از خاک برآورد و مانند غولی خشمگین به انسانها حمله کرد. هیچ کس به درستی نمی داند که چندین میلیون نفر در بریتانیا، آمریکا و بقیه جهان از این بیماری (دایورتیکولوسیز) رنج میبرند، زیرا در بسیاری از موارد تا بیمار زنده است بیماری تشخیص داده نمی شود. قربانیان این بیماری هر ساله میلیونها دلار برای داروهایی که اندکی ملایم آن را تخفیف دهد هزینه میکنند. علائم  بیماری عبارتند از:

سرگیجه؛ترشی و سوزش؛ گاز زیاد؛ درد شدید در ناحیه شکم؛ نفخ و سنگینی؛حساسیت مقعد (نازکی و حساسیت راست روده)؛تخلیه ناقص مدفوع؛ یبوست و گاهی اوقات اسهال.متأسفانه تقریباً از هر ده مورد دایورتیکولوسیز دو مورد به کولی تیس” (التهاب دیورتیکول) بیماری خطرناک و کشنده و بالقوه مرگ آور که تا پایان عمر بیمار به درد دایمی و تب و لرز ناشی از عفونت و خونریزی گرفتار است و امکان تبدیل شدن به سرطان و سوراخ شدن کولون را دارد، تبدیل می شود.

 بیماری(دایورتیکولوسیز) چگونه به وجود می آید؟

دکتر ابوتراب نفیسی مینویسد: بنا به نظر پروفسور بورکیت طرز تغذیه شرقی ها، مردم آسیا و آفریقا که غذا تفاله دار (دارا فایبر و الیاف ) مصرف میکنند باعث عدم وجود این بیماری و بالعکس غذای غربیان که اکثراً بدون الیاف است، علت به وجود آمدن این بیماری می شود. وی سپس میگوید: «در طول خدمت طبابت سی و پنج ساله خود در اصفهان تاکنون به دو نفر مبتلا به بیماری موذی (دیورتیکولوسیز) برخورد کرده ام که یکی از آنها یک فرد اروپایی بود و دیگری یک طبیب ایرانی تحصیل کرده کشور فرانسه که همان روش تغذیهٔ غلط اروپایی را پس از مراجعت به ایران (به تصور برتری تمدن غرب) ادامه میداد. یعنی در اثر تقلید از سبک تغذیه ناقص غربی مبتلا به بیماریهای موذی اروپائیان شد که به علت بی تأثیر بودن درمانهای عادی منجر به جراحی وسیع روده و شکم گردید.

تمام این قبیل ابتلائات حاد و مزمن که در ملل غرب فراوان و در شرق به خصوص کشوراسلامی کمیاب است ناشی از آن است که ملل غرب از ابتدا به دستورات صحیح و اصولی زندگی دسترسی نداشته اند ولی بالعکس شرق به علت گسترش و تعمیم سبک زندگی اسلامی به خصوصی در مورد افراد و خانواده هایی که دستورات بهداشتی اسلامی را در عملی به کار میبندند یعنی از سبک زندگی صحیح و اصولی پیروی میکنند. این قبیل ابتلائات نادر است». (۱) تا مادامی که مسلمانان به سبک و روش تغذیه سنتی خود پایبند هستند و از غذاهایی که میراث گرانقدر انبیا و اولیا و حکما و اطبا خود آنان است پیروی کنند اثری از این بیماری دیده میشود. ولی متأسفانه از وقتی که غذاهایی به سبک غربی در بین آنها رواج پیدا کرد سروکله این بیماری نیز پیدا شد به طوری که بیماری که، در طول ۳۵ سال طبابت دکتر نفیسی در اصفهان فقط در مورد (آن هم در افرادی که به سبک زندگی غربی زندگی میکردند) دیده شده اکنون به طور فراوان دیده میشود.

رودهٔ بزرگ انسان را میتوان به طناب بلندی تشبیه کرد که از قسمتهایی (به شکل سوسیس) کوتاه و منقطع تشکیل شده است. در همان محلی که انتها قسمت سوسیس مانند به هم بی پیوندند روده دارا بندی از عضله است که این بند قابلیت انقباضی و انبساط دارد. در واقع این بالهای عضلانی مانند دریچه ای در انتهای هر قسمت قرار گرفته اند که همزمان با هم بازو سنه میشوند و مدفوع به سمت جلو رانده می شود چنانچه قسمتی باز شود قسمتی دیگر بسته میشود و ماهیچه ها منقبض و مدفوع به جلو رانده می شود. روده ها مانند یک تسمهٔ نقاله،  مدفوع نیمه مایع را به شدت به جلو می راند. اگر همه عوامل درست عمل کنند مدفوع به سرعت از کولون خارج می شود و عمل دفع به راحتی انجام میگیرد. موفقیت در این نقل و انتقال به سه عامل بستگی دارد:

قطر روده تا حد امکان عریض شود. هر قدر روده گشادتر شود مدفوع سریعتر جریان یہاہل (حفظ قطر طبیعی کولون).

حفظ حالت سیالی و پر آب بودن مدفوع (محتویات رورده مایع یا حداقل نیمه مایع باشد)تا جذب آب از جدار کلون موجب سخت و خشک شدن آن نشود.

تخلیه مدفوع بلافاصله پس از احساس آمادگی برای دفع، تا از خشک شدن و سفت شدن آن جلوگیری شود. اگر همهٔ عوامل درست و به موقع عمل نکنند نتیجه ای متفاوت حاصل می شود؛ یعنی اگر پس از هضم غذا محتویات روده متراکم شود و شکم کار نکند. (پس مانده گوارش به آهستگی و تنبلی از کولون عبور کند) به مرور زمان، کولون ضعیفتر شده و قطر آن کمتر می شود؛ در نتیجه مدت زمان حمل و نقل مدفوع طولانی می شود. طبیعی است حجمی که از یک لوله ۱۰ سانتیمتری به راحتی عبور میکند از یک لوله ۳ سانتیمتری به سختی میگذرد. همچنان که مدت زمان توقف پس مانده گوارش در کولون بیشتر میشود آب بیشتری از آن جذب دیوار کولون شده و محتویات مدفوع سفت تر و سخت تر می شود.

این عوامل باعث میشود تا فشار زیادی بر روده وارد شود در این موقع مشکل اساسی شروع می شود. ابتدا دیوارهٔ روده که خیلی محکم هم نیست در نازک ترین قسمت خود به صورت تاول هایی به شکل بادکنک، پلاستیکی نازک در میآید و برآمدگی پیدا میکند و قابلیت انعطاف خود را از دست می دهد و دیگر به حالت اولیه خود باز نمیگردد. در نتیجه شخص به جای روده ای با دیوارهٔ صاف و عریض، دارای لولهٔ باریکی می شود که در طول آن کیسه و برآمدگی زیادی قرار گرفته است، آنگاه ممکن است، ۸ عارضهٔ اصلی این بیماری ظاهر شود. اگر از رودهٔ بزرگ عکسبرداری کنند برآمدگیهای حباب مانند کوچکی روی جدار داخلی کولون به وضوح دیده می شود.

سرانجام زمانی فرامی رسد که یک تکه مدفوع سخت می شود و شکاف بین دو برآمدگی را پر میکند و یا اندک فضای باقی مانده بین یک برآمدگی و دیواره کولون خود به خود مسدود می شود؛ در نتیجه حساسیت و التهاب و عفونت پدیدار می شود که درد شدید، خونریزی و حتی مرگ در پی دارد. تقریباً از سال ۱۹۲۰ تاکنون این بیماری به عنوان یک بیماری ویژه شناخته شده، ولی پزشکی مدرن درمان اساسی و قاطع برای آن نداشته است. مصرف مسهل ها، آنتی بیوتیکها و جراحی و استفاده از مرفین برای تسکین درد تنها راه چاره بوده است. پزشک و بیمار از این شیوهٔ درمان راضی نیستند، زیرا قادر نیستند به علت بیماری پی ببرند و این عارضه را که از معمولترین نوع بیماریهای روده ای است، درمان کنند.

خوشبختانه محققان متوجه شدند که این دو بیماری در میان افراد کشورهای آفریقا، کره،سنگاپور، مالزی، ایران، هندوستان، گینه نو و نقاط دیگر که هنوز از سنت غذایی خود که دارایمقدرا کافی الیاف و فیبرهای خشن گیاهی است، پیروی میکنند بسیار کمیاب است و بالعکس و در کشورهایی که شیوهٔ غذایی آنها تقریباً بدون سلولزهای خشن گیاهی (الیاف) است این دو بیماری گسترش فراوان دارد. جالب این که در کشورهایی که گرایش به غذاهای غربی پیدا کرده بودند این بیماری ها حالت متوسط داشتدر طول جنگ جهانی دوم که مردم بیشتر از نان سبوس دار استفاده میکردند و شکر و بریلی کمتر در دسترس مردم بود، این بیماری کمتر وجود داشته است.

محققان دریافتند در  مردمی که غذاهای غربی جای غذاهای سنتی را گرفته است اکثراً با این گرفتاری روبرو هستند؛ مالاً ژاپنی هائی که مهاجرت کرده و یا سیاهپوستانی که ترک وطن کرده و به اروپا و آمریکاارادهاند و حتی آفریقاییهایی که شهرنشین شده و علاقمند به غذاهای غربی گشته اند همه وهمه گرفتار این بیماری شده اند .پس از بررسیهای دانشمندان این نتیجه به دست آمد که غذاهای غربی، فاقد سلولز خشن گیاهی (الیاف ) هستند و عمدتاً از آرد سفید، برنج سفید، نان سفید، و شکر تصفیه شده شکر سفید) تشکیل شده اند.

این مواد غذایی دچار فقر الیاف و فیبرهای گیاهی هستند و انواع بیماریهای مختلف مانند: فشار خون زیاد، سکته قلبی، آپاندیسیت، بواسیر، یبوست، سرطانکولون و مقعد، چاقی و اضافه وزن، واریس رگها، لخته شدن خون و کولوستیز، را به وجود میآورد؛ نکته مهم این است که: این نوع غذاها موشهای آزمایشگاهی را نیز دچاربیماریهایی نظیر کولوستیز کرد. پزشکانی که پیشگام شدند و غذاهای طبیعی به بیماران دادند و آرد سفید و شکر سفید را ازرژیم آنها حذف کردند با تعجب مشاهده کردند که ۸۸ درصد بیماران بدون دارو، بدون خطر وبدو جراحی به زندگی سالم و عدی خود باز گشتندچون ممکن است ۴۰ سال طول بکشد تا دیوار کولون خراب شود (اگرچه در نوجوانان و جریان نیز دیده شده) بهترین زمان مناسب برای پیشگیری از همان ابتدای کودکی است.

کودکی که به شیوه غربیان با غذاهای سرشار از شکر و نشاسته که فاقد مقدار کافی سلولز گیاهی است پرورش مییابد به شدت در معرض ابتلا به بیماری مهلک دیورتیکول است. البته به بیماریهای دیگر نظیر سرطان و سکته قلبی اشاره نمیکنیم. مواد غذایی موجود در رژیم غذایی کودک که سبب بروز این بیماری می شود عبارتند از:نان سفید حبوبات آغشته به شکر مانند: شیرین گندمکنوشیدنیهای گازدار و کولاهای مملو از شکر همبرگر، هات داگ، اسنکا، بستنی، انواع دسر صنعتی، سوسیس، پفک، چیپس شیرینی های قنادی، نوشابه های کولادار و گازدار و شیرین، شیرینی و شکلات، آب نبات و انواع تولیدات کارخانه های بیسکویت سازی که هدف آنها کودکان و نوجوانان هستند.صبحانه همراه چای شیرین.

همچنین ببینید

علل چاقی

علت اصلی چاقی چیست؟!!

علت اصلی چاقی چیست؟!! چاقی ۱– بدکار کردن غدد بدن. ۲- وراثت و عامل ژنتیکی. …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *