معماری
خانه / بیماریهای مخصوص زنان / آیا مواد غذای می توانند جانشین هورمون استروژن در دوران یائسگی باشند؟
تغذیه ی مناسب دوران یائسگی
تغذیه ی مناسب دوران یائسگی

آیا مواد غذای می توانند جانشین هورمون استروژن در دوران یائسگی باشند؟

آیا مواد غذاها می توانند جانشین هورمون استروژن در دوران یائسگی باشند؟

 تغذیه ی مناسب دوران یائسگی:

زمانی که تولید هورمون استروژن در زنان متوقف میشود وارد دوران یائسگیمی شوند، در این دوران تا مدتی از عوارض ناراحت کنندهٔ یائسگی نظیر داغ شدن و به اصطلاح گرفتن و ناراحتی های عصبی و روحی رنج می برند. فقدان استروژن ممکن است احتمال خطر حمله های قلبی و پوکی استخوان را نیز در سالهای بعد افزایش دهد.61-24981

آیا ممکن است که کمبود استروژن بدن را با خوردن غذاهای مناسب جبران نمود و مقدار استروژن بدن را افزایش داد و علائم ناراحت کنندهٔ دوران یائسگی را کاهش داد؟ به نظر دکتر مارلی مسینا متخصص تغذیه و از کارشناسان سابق مؤسسه ملی سرطان امریکا، جواب این سؤال مثبت است و قطعاً امکان دارد با داشتن رژیم غذائی مناسب کمبود استروژن را جبران نمود. تا چه حد میتوان کمبود استروژن را با رژیم غذائی مناسب جبران نمود دقيقاً معلوم نیست و بستگی به عکس العمل بدن هر شخص دارد. عدهای از محققان معتقدند خوردن سویا و فرآوردههای آن و همین طور خوردن دانه کتان می تواند تولید استروژن را در دوران یائسگی افزایش دهد.

در تحقیق جالبی، دکتر مارلو والکویست” استاد پزشکی دانشگاه موناش در ویکتوریا استرالیا نشان داده است که فعالیت استروژنی در اثر خوردن سویا و دانه کتان افزایش مییابد. در این تحقیق ۲۵ نفر زن در دوران یائسگی که تحت درمان با استروژن نبودند یعنی استروژن نمیخوردند، مورد بررسی قرار گرفتند. ابتدا از آنها خواسته شد در مدت دوهفته از رژیم غذای معمول خودشان استفاده کنند و پس از آن از آنها درخواست شد برای مدت دوهفته از رژیم غذای سرشار از فرآوردههای آرد سویا (در حدود ۴۵ گرم در هر روز) و همچنین از جوانه های شبدریادانه کتان (در حدود ۳۰ گرم در روز) استفاده نمایند. آزمایش های قبلی نشان داده بود که سویا و کتان در جانوران آزمایشگاهی فعالیت تولید استروژن را افزایش می دهند. در این تحقیق نیز هردو مواد فوق فعالیت تولید استروژن در زنان را افزایش دادند. و دو هفته پس از این که زنان مورد آزمایش، استفاده از رژیم غذائی سویا و کتان را کنار گذاشتند فعالیت تولید استروژن آنها به حالت اولیه برگشت.

توجه شود که فقط فرآورده های پروتئینی سویا نظیر آرد سویا و فرآورده های آرد سویا و شیر سویا فعالیت استروژن را افزایش می دهند ولی روغن سویا و سس سویا این اثرراندارد.

 

همچنین ببینید

مشکلات یائسگی

مشکلات یائسگی از علائم تا درمان!!

مشکلات یائسگی از علائم تا درمان!! علائم و مشکلات یائسگی در ھنگام یائسگی علائم و …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *