معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / آیا گوجه فرنگی آرتروز روماتیسمی را تشدید می کند!
گوجه فرنگی
گوجه فرنگی

آیا گوجه فرنگی آرتروز روماتیسمی را تشدید می کند!

آیا گوجه فرنگی آرتروز روماتیسمی را تشدید می کند!

 

معروف است که گوجه فرنگی و بادنجان و سیب زمینی سفید و سایر گیاهان خانواده گوجه فرنگی آرتروز روماتیسمی را تشدید می کنند.

و در اغلب محافل مردمی این شعار و توصیه به گوش می رسد «اگر می خواهید دردو ورم آرتروز کاهش یابد از خوردن گوجه فرنگی اجتناب کنید».

این شهرت بد گوجه فرنگی بخصوص از زمانی که یکی از کارشناسان سبزیکاری دانشگاه فلوریدا به نام نورمان چیلدرز و محققان دیگری در نقاط مختلف دنیا در این مورد اعلام نظر نمودند بیشتر مورد تأکید و تأیید قرار گرفت.

دکتر چیلدرز می گوید: «چند سال پیش روزی ناگهان در مفاصل زانو خود احساس در دو ورم و سفتی شدید کردم و وقتی که رژیم غذائی خود را دقیقاً بررسی کردم چنین به نظرم رسید که چند ساعت پس از خوردن گوجه فرنگی این ناراحتی  شدید برایم ایجاد شده است.

شنیده بودم که گیاهان خانواده گوجه فرنگی و سرآمد آنها خود گوجه فرنگی چنین شهرت بدی دارند.

دریک دوره حتی مشهور بود که گوجه فرنگیگیاهی سمی است و اگر دام مخلوط با علوفه آن را مخلوط با علف هرز دیگر بخورد مبتلا به اختلالات روماتیسمی می شود.

بنابراین برای درمان خود برنامه را آغاز کردم. در این برنامه یکی یکی تمام گیاهان خانوادهٔ گوجه فرنگی که در رژیم غذائی من بود حذف میکردم و پس از آن تمام در دو ورم و ناراحتی  مفاصل من رفع شد.

و آزمایش دیگری از طرف ده نفر دیگر در این مورد به من اطلاع داده شد و می گفتند که پس از قطع خوردن گوجه فرنگی ناراحتی آرتروز آنها رفع شده است.

دکتر چیلدرز قانع شده بود که در گیاهان خانوادهٔ گوجه فرنگی مادهٔ سمی وجود دارد (سولانین) که به سلول افرادی که مستعد ابتلا به آرتروز هستند حمله میکند و آنها را مبتلا به آرتروز می نماید.

تخمین دکتر چیلدرز این بود که در حدود ۱۰ درصد مردم ممکن است از این طریق مبتلا به آرتروز شوند. ولی در عین حال عده دیگر از کارشناسان معتقد به ضرر گوجه فرنگی رسیدهٔ قرمز برای آرتروز نیستند، و میگویند در این مورد شاید مردم اغراق می کنند. زیرا تابحال مطالعه علمی دقیق کنترل شده این اتهام را برای گوجه فرنگی تأیید نکرده است.

 

تحقیقات انگلستان پیرامون گوجه فرنگی

در مطالعه  که در انگلستان انجام شد در بین ۲۰ نوع مادهٔ غذائی که از نظر آرتروز مورد بررسی قرار گرفته بود، گوجه فرنگی از نظر محرل آرتروز بودن در ردیف چهاردهم قرار داشت و فقط در ۲۲ درصد افراد مورد مطالعه علائم آرتروز را تشدید  کرده است و در ۲۰ گیاه مورد مطالعه بجز گوجه فرنگی گیاه دیگری از خانوادهٔ گوجه فرنگی (سولاناسه) وجود داشت.

بنابراین با این که خیلی از مردم معتقدند با حذف گوجه فرنگی از رژیم غذائی در دو ورم آرتروز آنها رفع شده است ولی هنوز دلائل و شواهد علمی نیرومندی برای ضد آرتروز بودن گوجه فرنگی در دست نیست. بدیهی است این نظر اکثریت مردم را نیز نمیتوان نادیده گرفت زیرا به هر حال آماری است که ضرر گوجه فرنگی برای آرتروز را درنمونه آماری وسیعی نشان میدهد و اگر واقعاً یا مادهٔ شیمیای محراب در گوجه فرنگی وجود دارد که تا بحال کشف نشده، تحقیقات آینده آن را خواهد یافت.

 

توصیه دانشمندان در مصرف گوجه فرنگی 

با این که متأسفانه نظر قاطع علمی در مورد ضد آرتروز بودن گوجه فرنگی تابحال اعلام نشده و با توجه به این که بیولوژی بدن اشخاص متفاوت است، دستور و نسخه و توصیه  که شامل عموم مردم باشد نمی توان داشت و توصیه دانشمندان این است که هر کسی در مورد خودش آن را آزمایش کند و اگر عملاً دیده شد که خوردن گوجه فرنگی به شدت درد و ورم و ناراحتی آرتروز می افزاید از خوردن آن اجتناب کند.

همچنین ببینید

نمناکی دست ها

چه عواملی باعث نمناکی دست ها می شود؟؟

چه عواملی باعث نمناکی دست ها می شود؟؟ نمناکی دست ها عرق کردن کف دست …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *