معماری
خانه / درمان بیماریها با سرد نوشها و دمنوشهای گیاهی / از ساهده ترین فرآورده های گیاهی ,دم کرده
از ساهده ترین فرآورده های گیاهی ,دم کرده
از ساهده ترین فرآورده های گیاهی ,دم کرده

از ساهده ترین فرآورده های گیاهی ,دم کرده

 از ساهده ترین فرآورده های گیاهی ,دم کرده

 دم کرده INfusion 

ساده ترین فرآوردهٔ گیاهی، دم کرده میباشد. قسمت مورد استفاده برای دم کرده اصولاً گلبرگ و برگهای گیاه است؛ زیرا نازک و ظریف هستند. در صورتی که بخواهیم از قسمتهای دیگر مانند ساقه، ریشه و یا دانه ها، دم کرده تهیه کنیم حتما باید آنها را به صورت کوبیده، پودر کنیم  برای تهیه دم کرده باید گیاه مورد نظر را در آب در حال جوش ریخته ف اندکی در آب آن را به هم بزنیم، سپس در ظرف را برای مدت حدود نیم ساعت با پارچه یا در دیگری ببندیم تا محلول، زود سرد نشود.

در این مدت، مقداری از مواد مؤثرهٔ گیاه در آب جوش حل میشود و سپس آن را صاف می کنیم (با توری فلزی یا با پارچهٔ متقال) و سپس تفاله را فشرده تا عصارهٔ آن خارج و دورریخته، محلول را با کمی عسل یا نبات می نوشیم.( توجه داشته باشید که عسل را در محلول داغ دمنوش نریزید بلکه بگذارید محلول ولرم شود و عسل را به آن اضافه کنید).

میزان گیاه مورد مصرف معمولا به ازای ۳۰ گرم گیاه خشک یا ۷۵ گرم گیاه تازه 500میلی لیتر (نیم لیتر) آب جوش می باشد. این میزان معادل دو تا سه لیوان دم کرده است. میتوان به همین میزان، گیاه و آب را کاهش داد.

می توانید دم کرده را برای مدت کوتاهی در یخچال نگهداری نمود، ولی به علت رسوب احتمالی مواد مؤثره، بهتر است دم کرده، همیشه تازه مصرف شود و یا اضافی آن در جای خنک نگهداری گردد، و همان روز مصرف شود. اگر دم کرده دارای مزهٔ مطلوب نباشد، می شود آنها را با عسل و یا نبات، شیرین کرد.

میزان مصرف معمول دم  کرده ها دو تا سه ليوان در رو زاست  دم کرده ا را می توان به صورت گرم و یا خنک، نه سرد مصرف نمود. به دلیل آن که در بسیاری موارد، مواد موثرهٔ گیاهان در اثر جوشیدن خراب میشوند، از روش دم کردن استفاده میشود. مثلاً در صورتی که گل گاوزبان به مدت طولانی بجوشد رنگ بنفسیحاصل از آن بی رنگ می شود که مربوط به شکستن ملکولهای آنتوسیانین آن است. و اصولاً گل ها و برگ های گیاهان دارویی باید باحرارت ملایم دم کرده و میل شود

همچنین ببینید

سکنجبین گل سرخ

سکنجبین گل سرخ را چگونه تهیه کنیم …؟؟

سکنجبین گل سرخ را چگونه تهیه کنیم …؟؟   گل سرخ چیست ؟ گل سرخ …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *