معماری
خانه / اشنایی با داروهای گیاهی / از گیاه دارویی دانه جو برای درمان جای جوش استفاده کنید؟
دانه جو
دانه جو

از گیاه دارویی دانه جو برای درمان جای جوش استفاده کنید؟

از  گیاه دارویی دانه جو برای درمان جای جوش استفاده کنید؟

دانه جوچیست؟

یکی دیگر از گیاهان دارویی که امروز به معرفی ان می پردازیم گیاه دارویی دانه جو است . دانه جو گیاهی است از خانواده  Gramineae، یک ساله که ارتفاع ساقه استوانه آن بسته به ارقام مختلفه از چهل تا صد سانتی متر فرق می کند. برگ ها سبز تیره، متناوب، باریک، دراز می باشد و در موقع لمس کردن به خصوص در جهت بالا به پایین برگ، حالت خشونت احساس می شود. میوه ی آن به شکل سنبل می باشد که دارای سنبله یا سنبل  کوچک است و هر
هر سه سنبلک در یک محفظه جای دارد و در هر گره دو محفظه و در نتیجه به طور کلی در هر ردیف شش گل است. رنگ پوسته  دانه هایش به رنگ کاه و زرد می باشد و خود دانه تقریباً به شکل گندم و به اندازه ی گندم است.
نام ها دیگر این گیاه در طب سنتی عبارت است از:جو صحرایی – سوفان – شوفان – شعیر ۔ خرطال

طبیعت آن: سرد و خشک است.

ترکیب شیمیایی: در هر یک صد گرم دانه  جو خام مواد زیر وجود دارد: آب حدود ۱۱ درصد – پروتئین ۸ درصد – موادچرب ۱ درصد – هیدرات های کربن (قسمت عمده  آن نشاسته) ۷۸ درصد – خاکستر ۰/۹ درصد – کلسیم ۱۶ میلی گرم – فسفر ۱۸۹ میلی گرم – آهن ۲ میلی گرم – سدیم ۳ میلی گرم – پتاسیم ۱۶۰ میلی گرم – تیامین ۰/۱۲ میلی گرم – رایبوفلاوین ۰/۰۵ میلی گرم – نیاسین ۳ میلی گرم – مواد از ته – آلبومین -موسیلاژ – سلولز – مس،

ویتامین: B در دانه جو فراوان وجود دارد.

خواص دانه جو :

آن را بخورید. تونیک و مقوی است، حدت تبها گرم و تب ها سل را تقلیل می دهد، مورث لاغری بدن است، کلسترول خون را کاهش می دهد و برای عروق قلبی مفید می باشد،مهار کننده سرطان است

اگر مادر هر روز آش جو بخورد، مخملک کودکش برطرف خواهد شد.

برای پرمایه کردن شیر مادر ۲۰ گرم جو پوست کنده را بشویید، بعد نیم ساعت بجوشانید و پس از سرد شدن آن را با فشار صاف کرده و آب صاف کرده  آن را با عسل شیرین کنید و در طول روز هر وقت که میل دارید بنوشید.

یک کیلو جو سفید را در سه کیلو آب بجوشانید و دائم کف روی آن را بگیرید و در ظرفی جداگانه بریزید، آنقدر بجوشانید که دیگر آب نداشته باشد، بعد ظرف کف ها را روی یخ یا در یخچال بگذارید تا خنک شود و به مرور بخورید و خود جوها را در پارچه ریخته و به مدت سه ساعت بر سرگذارید. حصبه یا تیفوئید را درمان می کند.

با آرد جو خمیر درست کنید و بگذارید تا ترش شود، بعد در دوغ حل کنید و یک شب بگذارید بماند، سپس بخورید. برای تسکین قلیان خون صفراوی، تشنگی مفرط، قی صفراوی، تب های گرم، اسهال ها صفراوی و خارش بسیار مفید است.

خوردن آرد جو با شکر غذا خوبی برای اطفال است، مسکن عطش و التهاب می باشد.

ضماد آرد جو رادع است، ورم ها سخت را تحلیل می برد، دمل ها گرم را سر باز می کند و برای درمان ورم  زیر بغل، سینه، پستان و سایر اعضا مفید است.

مالیدن آب پخته  جو با سرکه برای جرم و خارش مفید می باشد.

ضماد آرد جو باریوند چینی برای ورمها که حرارت آنها در کمال حدت نباشد بسیار نافع است.

آن را بکوبید و با سرکه خمیر کرده روی ورم گوش بگذارید، بهبودی حاصل می شود.

آن را با پوست بپزید و با آب آن شست وشو کنید. اگزما را درمان می کند.

آرد آن را با آب ریواس خمیر کرده و ضماد کنید. جوش  قرمز پوست را برطرف و باد سرخ را درمان می کند.

آرد آن را با آب گشنیز تازه خمیر کرده و از خارج ضماد کنید. خنازیر را درمان میکند و برای ورم گرم و سفت و ورم گلو نافع است.

 مضر مثانه و اسهال است، برای سرد مزاجان مضر است، نان جو سنگین، ثقیل الهضم و نفاخ بوده و مصالح آن روغن ها و انیسون می باشد.

همچنین ببینید

شفاف شدن صورت

شفاف شدن صورت با روش کاملا طبیعی!!

شفاف شدن صورت با روش کاملا طبیعی!! شفاف شدن صورت، خوشرو شدن، باز شدن رنگ …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *