معماری
خانه / بیماریهای دستگاه گوارش دهان و دندان / اشتها را با این مواد تحریک کنید!!
تحریک اشتها
تحریک اشتها

اشتها را با این مواد تحریک کنید!!

اشتها را با این مواد تحریک کنید!!

چای دارچین

دارچین یکی از قدیمی ترین ادویه هاست و در کتاب مقدس نیز از آن نام برده شده. تأثیر درمانی آن را به روغن های فرار نسبت می دهند. دارچین باعث ترشح شیرهٔ معده و تسهیل هضم می شود. دارچین تأثیر چای گیاه هزار برگ یا جنتیانا را افزایش میدهد و مکمل مناسبی برای آنهاست.

 طرز تهیه و روش مصرف:۱ تا یک قاشق چایخوری چوب دارچین را با ۲ لیتر آب جوش به مدت ده دقیقه دم کنید و سپس از صافی رد کنید. در صورت لزوم یک فنجان از آن را بدونشیرین کردن بنوشید.

  • قطره جنتیانا

قطره جنتیانا (قابل دسترس در داروخانه) خواص مشابه دم کرده جنتیانا را دارد.

 بیماران مبتلا به زخم معده و روده نباید از این قطره استفاده کنند.

روش مصرف: در صورت لزوم ده تا پانزده قطره را در 1/2لیوان آب رقیق کنید و قبل از صرف غذا به صورت جرعه جرعه بنوشید. (این قطره حاوی الکل است.)

  • قطره افسنتین

قطره افسنتین (قابل دسترس در داروخانه) همانند دم کردهٔ ان داروی امتحان شده ای برایدرمان ناراحتی های معده است. ب

بیماران مبتلا به زخم معده و روده نباید از این قطره استفاده کنند.

 طرز تهیه و روش مصرف: در صورت لزوم بیست تا سی قطره از تنطور افسنتین را در 1/2ليوان آب رقیق کنید و به صورت جرعه جرعه بنوشید. به عنوان دورهٔ درمان میتوان آن  را بین سه تا چهار هفته، روزانه دو بار، پانزده تا بیست قطره را با آب قبل از صرف غذا استفاده کرد. (این قطره حاوی الکلاست.)

  • مارمالاد آلوچه جنگلی و میوهٔ سماق کوهی

افرادی که صبحها بی اشتها هستند و سیستم گوارش آنها نمی تواند صبحانه را تحمل کند باید بلافاصله پس از برخاستن مقداری مارمالاد آلوچه جنگلی بخورند. مار مالاد میوه سماق کوهی نیز که دارای طعم ترش و تلخی است همین خاصیت را دارد. البته لزومی به یاداوری نیست که میز صبحانه ای که به زیبایی چیده شده باشد تأثیر آنها (مارمالادها) را بیشتر خواهد کرد.

طرز تهیه و روش مصرف: آلوچه ها را بشویید و در آب سرد بریزید و بگذارید یک شب بماند. روز بعد آب ظرف را خالی کنید و مجدداً آب و سرکه به ازای هر کیلو آلوچه 1/8 لیتر آب و1/4 لیتر سرکه ۳٪ و در حالی که مرتباً آن را هم میزنید با حرارت ملایم بپزید تا الوچه ها نرم شوند. پس از سرد شدن آن را از صافی رد کنید و مارمالاد به دست آمده را وزن کنید. سپس به ازای هر کیلو مارمالاد  1/4لیتر سرکه و ۳۷۵ گرم شکر اضافه کنید و مجدداً آن را بپزید. قبل از صبحانه دو قاشق چایخوری از مارمالاد الو چه جنگلی را میل کنید. (این مار مالاد برای افراد مبتلا به دیابت مناسب نیست.)

 طرز تهیه و روش مصرف مارمالاد میوه سماق کوهی: میوهٔ سماق کوهی را با آب بپزید تا نرم شوند، پس از رد کردن از صافی با مقدار مساوی شکر و یک فنجان کوچک سرکه آن را بپزید تا به سفتی مطلوب برسد. قبل از صبحانه دو قاشق چایخوری از مارمالاد میوهٔسماق کوهی را میل کنید. (این مار مالاد برای افراد مبتلا به دیابت مناسب نیست.)

  • زنجبیل کارامل شده (پولکی زنجبیلی)

زنجبیل کارامل شده (با یا بدون لایهٔ شکلاتی) برای تحریک اشتها مناسب است. هر چه زنجبیل کارامل شده تندتر باشد تأثیر بهتری خواهدداشت.

روش مصرف: قبل از صرف غذا یک تا سهو در صورت لزوم مقدار بیشتری زنجبیل کارامل شده بخورید. (افراد مبتلا به دیابت باید زنجبیل را بدون کارامل و شکلات مصرف کنند.)

  • خیار ترشی و خردل

خیار ترشی و خردل که از قدیمی ترین داروهای رفع بی اشتهایی هستند به ناحق فراموش شده اند. حتی افراد بد غذا نیز این ها را با میل و رغبت به همراه غذا و حتی بین وعده های غذا می خورند.

همچنین ببینید

دندان قروچه

چرا دندان قروچه اتفاق می افتد؟؟

چرا دندان قروچه اتفاق می افتد؟؟  دندان قروچه چیست؟  دندان قروچه bruxism Li teeth grinding)( …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *