معماری
خانه / اشنایی با داروهای گیاهی / اطلاعات جامع و علمی از گیاه خرفه (Portulaca oleracea)
خرفه
خرفه

اطلاعات جامع و علمی از گیاه خرفه (Portulaca oleracea)

اطلاعات جامع و علمی از گیاه خرفه (Portulaca oleracea)jicnjcc

خرفه (Portulaca oleracea)

اسامی عمومی دیگر: یاتورک، بقله، حرمه، رجله، بر بیر، بلبشه

نامهای علمی دیگر: (.Portulaca oleracea L)

نام خانواده: خانوادهٔ جعفری (Portulacaceae)

نوع گیاه: بوته

 قسمت مورد استفاده: تمام گیاه

مواد متشکله موثر: موسیلاژ، ساپونین، ویتامین  .روغن فرار، الکالوئید، گلیکوزید، پیگمانهای قرمز

خواص درمانی: خرفه را به عنوان مدر، صفراآور، ضد اسکوربوت، تصفیه کنندهٔ خون و تب بر مورد استفاده قرار می دهند. مصرف خام یا پختهٔ آن باعث پایین آمدن چربی خون و رفع التهابهای داخلی بدن می گردد.

موارد استفاده در پزشکی سنتی ایران: پزشکان سنتی آن را به عنوان خنک کننده، ضد اسکوربوت، ملین، رفع لاغری، ضد ورم، رفع تشنگی و مقوی قوهٔ باه و در استعمال خارجی برگهای له شدهٔ آن را جهت رفعسوختگی ها، میخچهٔ پا، دمل و جوش توصیه نموده اند.

مقدار و دستور مصرف: گیاه تازهٔ خرفه را به مقدار ۱۰۰-۵۰ گرم روزی سه بار همراه غذا میل شود. 

عوارض جانبی و سمیت: ندارد. 

موارد عدم استعمال: ندارد.

cxxx

 

همچنین ببینید

درمان میگرن

درمان گیاهی میگرن در طب سنتی!!

درمان گیاهی میگرن در طب سنتی!! میگرن، سردردهای مزمن، سردردهای عصبی، گریپ فصلی، سینوزیت بادرنجبویه …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *