معماری
خانه / بیماریهای دستگاه گوارش دهان و دندان / التهاب لثه و عونت لثه شروع بیماریهای دستگاه گوارش
التهاب لثه و عونت لثه شروع بیماریهای دستگاه گوارش
التهاب لثه و عونت لثه

التهاب لثه و عونت لثه شروع بیماریهای دستگاه گوارش

                             عفونت لثه و غشا دهان

عفونت لثه چیست ؟

بیماری لثه مربوط به التهاب لثه ها است که این التهاب می تواند به تدریج پیشرفت کرده و استخوان اطراف دندان که وظیفه نگه داشتن دندان را در محل بر عهده دارد، تحت تاثیر قرار می دهد. این التهاب لثه در نتیجه باکتری های موجود در پلاک دندان که یک سطح رنگی و چسبنده تشکیل شده بر روی دندان ها است، ایجاد می شود. اگر دندان ها به صورت روزانه با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن تمیز نشوند، امکان تشکیل پلاک وجود دارد و باکتری های موجود در پلاک دندان نه تنها بر لثه ها و دندان ها تاثیر می گذارند، بلکه علاوه بر این می توانند بر بافت لثه ها و استخوان نگهدارنده دندان ها نیز تاثیر مخرب داشته باشند و باعث تحلیل لثه شوند. به این ترتیب همواره احتمال لق شدن دندان ها در دهان و افتادن آنها وجود دارد یا ممکن است لازم باشد دندان توسط دندان پزشک کشیده شود

 علایم عفونت لثه

  •  تب و بی قراری
  •  ایجاد درد در مخاط فضای دهان
  •  بی اشتهایی
  •  بروز زخم های کم عمق و دردناک روی لثه، زبان و کام
  • قرمز و متورم شدن لثه همراه با خونریزی از لثه
  • تورم غدد لنفاوی گردن

عارضه ی التهاب لثه و غشا دهان در گروه بیماری های نادر قرار دارد.

این بیماری غالباً کودکان بین سنین ۶ ماهه تا ۴ ساله را مبتلا می سازد.

ظرف مدت ۲۴ ساعت پس از بروز علایم، لازم است کودکان را تحت معاینات پزشکی و درمان مناسب قرار دهید.

علت ایجاد عفونت لثه چیست ؟

  •  ایجاد عفونت ویروسی به وسیله ی ویروس تبخال ساده

عفونت لثه و درمان ان

  • مصرف داروی ضد ویروس اسیکلاویر طبق تجویز پزشک

این عارضه حتی بدون درمان پزشکی نیز ۱۰ روز پس از شروع علایم به صورت خود به خود بهبود می یابد، اما در صورتی که بلافاصله پس از مشاهده ی علایم، مصرف داروی سیکلاویر آغاز شود دوره ی درمان بهبود بیماری تا حد قابل ملاحظه ای کاهش خواهد یافت.

درمان عفونت لثه در خانه

مصرف فراوان مایعات نظیر شیر، آبمیوه

استفاده از دهانشویه ی محلول جوش شیرین در آب

۱) طرز تهیه ی محلول جوش شیرین و آب:1/4قاشق چایخوری جوش شیرین + ۱۰۰ میلی لیتر آب گرم

۲) میزان مصرف محلول جوش شیرین و آب: هر ۱ ساعت ۱ مرتبه، کل میزان محلول تهیه شده در دستور بالا مربوط به یک وعده می باشد.

استفاده از غذاهای نرم نظیر سوپ و دسرهای خنک مثل ژله و بستنی

استفاده از نی برای نوشیدن مایعات

اجتناب از نوشیدن مایعات و آبمیوه های ترش و اسیدی

همچنین ببینید

تومورهای خوش خیم دهان و زبانتومورهای خوش خیم دهان و زبان

همه چیز درباره تومورهای خوش خیم دهان و زبان

همه چیز درباره تومورهای خوش خیم دهان و زبان تومورهای خوش خیم دهان و زبان …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *