معماری
آب گوشت
آب گوشت

انواع آب گوشت ها

انواع آب گوشت ها

آبگوشت در گذشته، غذای اکثریت مردم بوده؛ و البته این امر دلیل خاصی هم داشته است؛ زیرا مردم در آن زمان ها بیشتر به فعالیت های فیزیکی اشتغال داشتند و از این جهت، به انرژی بیشتری نیازمند بودند و بر این اساس، بیشتر از غذاهای چرب و تهیه شده از گوشت گوسفند و از آن جمله، آبگوشت استفاده می کردند تا انرژی لازم و کافی را به دست آورند. ولی امروزه اکثریت مردم یا پشت میز می نشینند و پشت فرمان! و از این رو، کمترین تحرک را دارند. متأشفانه امروزه بیشتر مردم به اقتضای زندگی ماشینی، به غذاهای آماده روی آورده و به کیفیت غذا نیز اصلاً اهمیتی نمی دهند و فقط به طعم و مزههای مصنوعی اهمیت می دهند و به همین خاطر به انواع بیماری ها مبتلا هستند.

در گذشته مردم به غذاهای چرب اهمیت می دادند، ولی امروزه از آنگریزانند و حق هم دارند؛ زیرا چربی با پشت میز نشینی سنخیتی ندارد! امروزه اگر کسی بخواهد از غذاهای چرب استفاده کند، بهتر است به کارهای فیزیکی اشتغال داشته باشد تا دچار گرفتگی عروق کرونر قلبی نشود. به هر حال بهتر است برای تهیه  غذاهای چرب و از آن جمله آبگوشت، از ظروف سنگی، سفالی، مسی و لعابی و به ویژه ظروف سنگی استفاده کنیم.

طبخ غذا در این ظروف هم غذا را خوشمزه تر می کند و هم در حداقل زمان پخته شود. بهتر است غذاهای این چنینی را هر ۱۵ روز یک بار مصرف کنیم تا دچار مسأله ای نشویم. نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که در هنگام طبخ غذا در این ظروف، باید آب آن را یک باره اضافه نمود؛ در غیر این صورت، مزه  غذا تغییر خواهد کرد؛ زیرا با افزودن مکرر آب به غذا، غذا طعم و مزه اصلی خود را از دست خواهد داد. در طبخ غذا با این ظروف بهتر است با استفادهاز شعله پخش کن و با حرارت ملایم غذا را طبخ کنیم. سعی کنید این نوع غذا رادسته جمعی و یا در پیک نیک استفاده کنید که بیشتر مزه دهد.

آب گوشت معمولی 

مواد لازم

مواد لازم برای تهیه  «آبگوشت معمولی» به شرح زیر است:

گوشت سر سینه  گوسفند نیم کیلوگرم

دنبه 100 گرم

قلم گوسفند 1 عدد

نخود سفید 150 گرم

لوبیا سفید 75گرم

سیب زمینی متوسط 2 عدد

گوجه فرنگی رسیده 2 عدد بزرگ

پیاز متوسط 1 عدد

فلفل، دارچین، زنجبیل و زردچوبه  مجموعاً ۱ قاشق مرباخوری

 نمک به مقدار لازم 

آب 4 لیوان

 مغزلیمو عمانی

طرز تهیه

ابتدا گوشت و قلم را خرب بشویید تا خونابه  آن خارج شود، سپس قلم را از وسط شکسته و در یک ظرف مناسب قرار دهید و آب را به گوشت اضافه کنید و روی اجاق بگذارید. بعد از جوش آمدن، حرارت اجاق را کم کرده و کف گوشت را جمع کنید و دور بریزید. بعد از آن، پیاز را خلال کرده و همراه با کمی ادویه به گوشت اضافه کنید. آنگاه نخود و لوبیا را شسته و به سایر مواذ اضافه کنید و صبر کنید تا به مرور و با حرارت ملایم بپزد. نیم ساعت مانده به آماده شدن غذا، گوجه فرنگی و سیب زمینی را که از قبل پوست کنده اید به غذا اضافه کنید و صبر کنید تا به مرور غذا بپزد و جا بیفتد. ۱۰ دقیقه به حاضر شدن غذا، مغز لیمو عمانی را همراه با مقداری نمک به غذا اضافه کنید و اجازه دهید تا غذا آماده شده و عطر آن در فضای آشپزخانه پخش شود. ابتدا دنبه را با کمی آبگوشت در ظرفی جدا کوبیده و به غذا اضافه کنید تا غذا خوشمزهتر شود.

این مقدار غذا برای ۱ تا ۷ نفر کافی است

همچنین ببینید

زيره پلو

زيره پلو در طب سنتی

زيره پلو در طب سنتی مواد لازم مواد لازم برای تهیه  «زیره پلو» به شرح …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *