معماری
انواع سس
انواع سس

انواع سس ها

باانواع سس ها آشنا شوید

سس ها موادی هستند که به عنوان چاشنی برای خوش طعم کردن انواع سالادها و بعضی از غذاها استفاده می شوند. امروزه اکثر سس ها را از زرده  تخم مرغ درست میکنند که در بازار مواذ غذایی رواج کامل دارد. این نوع سس ها کاملاً مضر است؛ به ویژه برای افرادی که دچار ناراحتی های قلبی، فشار و چربی و غلظت خون بالا هستند؛ زیرا مواد موجود در در این سس ها حاوی کلسترول است و LDL خون را افزایش داده و شخص را دچار انفارکتوس قلبی و مغزی می کند و یا او را در معرض این خطر قرار میدهد. در این کتاب طرز تهیه ی انواع سس بیان شده که عاری از مواد حیوانی مثل تخم مرغ است.

این سس ها کاملاً گیاهی هستند و نه تنها کلسترول موجود در خون افزایش نمی دهند، بلکه آن را نیز کاهش می دهند. علاوه بر این، با توجه به این که سس های یاد شده از مواد کاملاً طبیعی درست شده اند، سلامتی انسان را تضمین می کنند. شما خوانندگان عزیز با تهیه  این سس ها میتوانید از مصرف سس های دیگر بی نیاز شوید، و هم از غذاخوردن لذت ببرید و هم سلامتی خود را حفظ کنید.

 از نعمت های الاهی و حفظ سلامتی است. عقل سالم نیز در بدن سالم معنی و مفهوم پیدا میکند و انسان با حفظ سلامتی خود می تواند شکر نعمت های الاهی را به جا آورد و در زندگی فردی و اجتماعی خود مفید و مؤثر باشد. استفاده ی درست از نعمت های باارزش خداوند نوعی شکرگزاری و تشکر از او است. پس بیایید این درست استفاده کردن را پیشه خود ساخته و انسانی مفید و باارزش برای خود و جامعه  انسانی باشیم. استفاده از این سس های گیاهی موجب فعالیت سیستم گوارش و حرکات دودی روده ها می شود و این امر خود موجب نشاط و سلامتی میگردد. به هر حال، در این جا با انواع گوناگون سس و طرز تهیه  آنها آشنا می شوید:

سس ارده (۱)

مواد لازم:

مواد لازم برای تهیه  «سس ارده (۱)» به شرح زیر است:

ارده ۵ تا 6 قاشق غذاخوری

نخود پخته6 تا ۷ قاشق غذاخوری

سیر  ۱ حبّه

آب لیمو ترش تازه نصف لیوان

نمک ۱ قاشق چایخوری

فلفل قرمز نصف قاشق چایخوری

سرکه  سیب ۵ تا 6 قاشق غذاخوری

روغن مایع ۱ لیوان

کتیرای گل آسیاب شده ۱ قاشق چای خوری

طرز تهیه سس ارده:

نخود را که از شب قبل خیس کرده ایم می گذاریم بپزد، به طوری که پس از پختن آب آن کاملاً کشیده شود. پس از سرد شدن، آن را به همراه ارده، آب لیموترش تازه، سیر، نمک، فلفل قرمز و روغن مایع در مخلوط کن کاملاً مخلوط می کنیم تا به غلظت دلخواه برسانیم. برای بهتر شدن و غلیظتر شدن سس، ان رابه مرور مخلوط میکنیم؛ یعنی چند بار مخلوط کن را روشن و خاموش کرده و چند دقیقه صبر می کنیم تا مواد  سس کاملاً مخلوط شود. باید دقت شود که سس بیش از حد رقیق نشود. در صورت رقیق شدن سس، کمی نخود پخته به آن اضافه می کنیم و در صورت غلیظ شدن آن، مقداری روغن مایع و آب لیموترش تازه به آن می افزاییم تا آنگونه که دوست داریم در آید. این سس را میتوان به همراه فلافل، کتلت، سبزیجات خام و یا سبزیجات بخارپز مانند ساقه کرفس، گل کلم، کلم بروکلی و هویج میل نمود.

سس ارده (۲)

مواد لازم:

مواد لازم برای تهیه  «سس ارده (۲)» به شرح زیر است:

روغن مایع  نصف لیوان

ارده  ۳ قاشق غذاخوری

آب لیموترش تازه  نصف استکان

سرکه  سیب 4 قاشق غذاخوری

سیر۱ حبه

فلفل قرمز یک چهارم قاشق چایخوری

نمک به مقدار کم

 پونه کوهی1 قاشق مربا خوری 

طرز تهیه سس ارده:

همه مواد را در مخلوط کن ریخته مخلوط کنید تا خوب قوام پیدا کند. این سس را میتوان به همراه غذاهایی مانند فلافل و کتلت استفاده کرد.

سس ارده (مخصوص سالاد)

مواد لازم:

مواد لازم برای تهیه  «سس ارده (مخصوص سالاد)» به شرح زیراست:

ارده ۳ قاشق غذاخوری

لیموترش تازه شیرازی ۳ عدد

 سیر1حبه کوچک 

نعناع خشک1 قاشق غذا خوری

گل محمدی پودر شده ۱ قاشق چای خوری

نمک به مقدار لازم

کتیرای گل آسیاب شده 1اشق چای خوری

طرز تهیه سس ارده:

همه  مواد را در مخلوط کن ریخته و خوب مخلوط می کنیم تا غلظت دل خواه به دست اید. در صورت غلیظ شدن میتوانید چند قاشق آب به آن اضافه کنید. از این س  در سالاد فصل می توان استفاده کرد.

سس ارده با جوانه نخود

مواد لازم:

مواد لازم برای تهیه «سس ارده با جوانه  نخود) به شرح زیر است:

جوانه  نخود ۱۰ قاشق غذاخوری

سیر 1 حبه

ارده 5 تا 6 قاشق غذا خوری

اب لیمو ترش تازه کم تر از نصف لیوان

سرکه سیب 4 ات 5قاشق غذا خوری

نمک 1 قاشق چای خوری

فلفل قرمز نصف قاشق چای خوری

روغن مایع 1 لیوان

کتیرای گل اسیاب شده 1 قاشق چای خوری

طرز تهیه سس ارده با جوانه نخود:

جوانه  نخود را به همراه ارده، آب لیموترش تازه، سیر، نمک، فلفل و روغن مایع در مخلوط کن کاملاً مخلوط می کنیم. باید دقت شود که سس بیش از حد رقیق نشود. این سس را میتوان به همراه فلافل، کتلت، سبزیجات خام و یا بخارپز، مانند ساقه کرفس، گل کلم، کلم بروکلی و هویج میل نمود.

ادامه این مطلب را می توانید در قسمت دوم مشاهده نمایید…

همچنین ببینید

چگونه از سرطان پیشگیری کنیم

برای پیشگیری از سرطان چه کنیم؟قسمت دوم

برای پیشگیری از سرطان چه کنیم؟ تحقیقات نشان داده اند که به دلیل مصرف زیاد …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *