معماری
خانه / اشنایی با داروهای گیاهی / انواع شربت زرشک و درمان بیماریها
شربت زرشک
شربت زرشک

انواع شربت زرشک و درمان بیماریها

 خواص  شربت زرشک

1 . کاهش حرارت بدن 

2 .

کاهش حرارت بدن 

3 . گرفتگی عروق

این شربت برای سردردهای صفراوی و کاهش حرارت مفید است.

 آب زرشک تازه ۵۰۰ گرم، (اگر زرشک تازه و تر موجود نباشد، ۲۵۰ گرم زرشک خشک را در یک لیتر آب ۱۲ ساعت خیس کنند و صاف کنند) این آب را بجوشانند تا یک سوم آن بماند. سپس ۲۵۰ گرم آب به و ۲۵۰ گرم قند داخل آن کرده قوام آورند. مقدار مصرف CC ۶۰ است که همه با عصارهٔ تخم خرفه خورده شود.

 این نوع شربت برای اختلالات حاصله در مزاج های گرم، تقویت کبد، قلب، معده و افزایش اشتها، بازکردن انسداد عروق و تقویت بیماران در دورهٔ نقاهت بعد از بیماری های گرم مفید است.

۱۲۰ گرم زرشک تمیز را ۱۲ ساعت در آب خیس کرده تا وزن آن ۸۰۰ گرم شود و صبح بجوشانند تا به نصف برسد و ان را صاف کنند. سپس اب به شیرین، انار شیرین، به ترش، سیب شیرین، سیب ترش، گلابی، زالزالک و سرکهٔ انگوری کهنه – از هر یک ۲۲۰ گرم را با آب زرشک مخلوط کرده و در ظرفی دو سه جوش دهند و بگذارند ته نشین شود و آب صاف روی آن را ریخته و با ۵۰۰ گرم قند مخلوط کرده و قوام آورند. مقدار مصرف از این شربت CC ۶۰ است.

این شربت برای باز کردن انسداد عروق کبد، تب های مزمن، استسقا و یرقان نافع است.

زرشک تمیز ۷۰ گرم، رازیانه، انیسون، تخم کرفس، تخم کشوت، تخم کاسنی، پوست ریشهٔ رازیانه، پوست ریشهٔ کرفس، هل و زنجبیل – از هر یک ۹ گرم – مجموع را در یک لیتر آب، ۱۲ ساعت خیس کرده و سپس بجوشانند و صاف نموده و ۵۰۰ گرم به آن اضافه کرده، قوام آورند – مقدار مصرف از این شربت هر بار CC ۳۰ است. و اگر در وقت قوام آوردن ۱۲ گرم ریوند چینی را در کیسهٔ کتانی ریخته و در آن را ببندند و در شربت اندازند و یا ریوند تمیز را کوبیده و پس از قوام آمدن در آن بریزند اثرش بیشتر خواهد بود.

این شربت صفرابر و ملین و خنک کننده است.

زرشک تمیز و تمرهندی که عاری از دانه و پوست و الیاف باشد – از هر یک ۱۶۰ گرم – آلوی بخارا و آلوی سیاه – از هر یک ۱۰۰ عدد – گل گاوزبان، گل بنفشه و شاهتره – از هر یک ۴۰ گرم، مجموع را در یک لیتر آب ۱۲ ساعت خیس کنند و سپس بجوشانند تا به نصف برسد و آن را صاف کرده و ۴۰۰ گرم شیرخشت و ۶۰۰ گرم ترنجبین تمیز در آن بریزند، کمی جوش دهند تا قوام اید و سپس ان را صاف کنند. این مجموع برای ده مرتبه مصرف است که هفته ای یک روز یک قسمت از آن را با گلاب مخلوط کرده بنوشند.

نکته:

توجه شود که تمام انواع شربت های زرشک و ترش در مواردی که سرفه باشد مفید نخواهد بود. و در هر نسخه از انواع شربت ها که اشاره استفاده از شکر شده است اگر از شکر سرخ یا شکر قهوه ای که از شیرهٔ طبیعی چغندر یا نیشکر به دست آمده استفاده شود، اثرش بیشتر است.

 

همچنین ببینید

زنجفیل

بررسی خواص طبی زوفا و زنجفیل

بررسی خواص طبی زوفا و زنجفیل خواص طبی زوفا( Hyssop) گرم و خشک سرفه و …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *